[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Marketeer

[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Marketeer

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Marketeer - Amsterdam

Ben jij een online marketeer met enkele jaren ervaring en wil jij graag je passie voor digital marketing inzetten voor het grootste mediabedrijf van Nederland? Dan is dit jouw kans om jouw opgedane kennis en ervaring in te gaan zetten in een brede, dynamische en uitdagende rol.

Wat ga je doen als Online Marketeer?

DPG media is het grootste mediabedrijf van Nederland en België en o.a. bekend van de Volkskrant, NU.nl, AD.nl, HLN.be, maar ook van Autoweek.nl, Tweakers en OudersVanNu. In deze rol ben je werkzaam bij de marketingafdeling van DPG Media en werk je aan de performance based inzet van een breed scala aan merken.

In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten en organiseren van optimale digitale inzet van zowel campagnes als always-on. Jouw focus ligt op het gebruik van kanalen als META, Google, TikTok en het eigen netwerk (DPG), waarbij jouw online inzet bij zal moeten dragen aan verschillende KPI’s als base opbouw, engagement en ingelogd bereik van deze platformen.

Een greep uit de werkzaamheden

 • Het doorvertalen van overall doelstellingen naar digitale targets, met duidelijke KPI’s
 • Het opzetten van campagnes en structurele paid inzet (always on) in verschillende digitale kanalen en voor verschillende merken
 • Ondersteuning van de totale marketingstrategie en campagnes en structurele paid inzet in verschillende digitale kanalen
 • Het initiëren, opzetten en optimaliseren van specifieke doelgroepcampagnes voor niche doelgroepen
 • Het bewaken van de digitale budgetten en het rendement hiervan
 • Draagvlak creëren en behouden bij diverse stakeholders voor nieuwe initiatieven en bestaande campagnes, alles onderbouwd met de juiste data

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een gedreven Online marketeer die vele ballen in de lucht weet te houden. Je kunt goed samenwerken met merkspecialisten en weet de merkwaarden te vertalen en effectieve paid campagnes. Daarbij staat het resultaat van jouw campagnes voorop en zal je er alles aan doen de resultaten van jouw campagnes te verbeteren. Je hebt graag zelf de controle en werkt graag met de admanagers van META, Google en andere grote aanbieders.

Verder neem je het volgende mee:

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Je hebt ongeveer 3 jaar vergelijkbare werkervaring als campagne manager of performance marketeer
 • Je bent analytisch en weet kansen terug te vinden in de beschikbare data, dit zet je om in een concrete verbetering
 • Je bent communicatief sterk en kan snel schakelen in een snel veranderende organisatie.
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van online en performance marketing
 • Je bent ondernemend en probleemoplossend

 

DPG Media staat open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond, in de breedste zin van het woord, dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een gezellige werkplek in een enthousiast team.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Marketeer? Solliciteer hier met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-15 33 00 03.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.