[Vacatures] DPG Media zoekt een PR- en communicatiespecialist

[Vacatures] DPG Media zoekt een PR- en communicatiespecialist

DPG Media is per direct op zoek naar een:

PR- en communicatiespecialist - Amsterdam/Hilversum 

Weet jij als geen ander wat een journalist zoekt? En hoe je hem of haar enthousiast krijgt voor jouw boodschap? En ben jij daarnaast het beste op je plek in een groot en dynamisch mediabedrijf? Dan is deze job echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als pr- en communicatiespecialist heb jij een neus voor nieuws. Je voelt haarfijn aan wat wel en niet geschikt is. Maar je vindt het ook leuk om nieuws te spinnen, zodat je de kans kan vergroten dat het alsnog opgepakt wordt. Een journalist heeft geen geheimen voor jou. Je geeft advies hoe we Independer en de andere DPG Online Service merken nog beter in de markt kunnen zetten. In plaats van uitgebreide plannen te schrijven, ga je het liefst tactisch te werk. Je begeeft je dagelijks in twee werelden, van de ene kant werk je samen met de journalisten van de nieuwsredacties binnen DPG Media en van de andere kant werk je samen met de collega’s van de verschillende merken die je vertegenwoordigt. Je zult daarnaast ook zitting nemen in de wekelijke content redactie, waarbij we samen nieuws bedenken. Creativiteit, nieuwe invalshoeken bedenken en grasduinen door onze eigen data is daarbij key! Je zoekt dan ook niet alleen publiciteit binnen DPG Media op, maar ook daarbuiten.

De merken die je onder het voetlicht mag brengen…

Je gaat werken bij Online Services, een bedrijfsonderdeel van DPG Media, dat zich richt op online platforms die de consument helpen op het gebied van financiële dienstverlening, automotive en recruitment. De merken die hieronder vallen zijn Independer, Nationale Vacaturebank, Intermediair, AutoTrack, Gaspedaal en Autowereld. Allemaal autoriteit in het eigen domein en in het bezit van waardevolle data. Omdat je voor al deze merken werkt, is jouw standplaats zowel Independer (Hilversum) als het DPG Media kantoor in Amsterdam. Deels vanuit huis werken is ook mogelijk.

Dit is jouw job als:

 • Je overal kansen ziet om nieuws te maken en je weet precies hoe je dit nieuws het beste onder de aandacht kan brengen
 • Je dol op tekst bent, persberichten en nieuwsberichten schud je zo uit je mouw
 • Je bent een échte verbinder en legt heel makkelijk contact met nieuwe mensen.
 • Moet er wat gebeuren? Is er nood aan de man? Je springt makkelijk bij en zorgt er voor dat dingen ook daadwerkelijk van de grond komen. Vrienden zouden je omschrijven als een echte go-getter, boordevol energie.

Wat neem je verder mee?

 • Je hebt een paar jaar ervaring in het communicatie-vak. Ideaal wanneer je een 2e of 3e stap in je carrière wil maken!
 • Je hebt een communicatie/PR-gerichte (hbo/wo) opleiding op zak of vergelijkbaar door werkervaring.
 • Je hebt een sterk begrip van het Nederlands medialandschap.
 • Je werkt efficiënt, gestructureerd en je houdt oog voor het resultaat.
 • Overtuigingskracht en de skills om met (interne) klanten te schakelen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 

Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 36-urige werkweek;
 • keuzebudget van 12 procent (8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget);
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • vanaf 2024 een prachtig nieuw kantoor (Mediavaert) in Amsterdam.

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier dan uiterlijk 17 september. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Eerst nog wat meer weten? Annemargriet Heuft (Marketing Manager) beantwoordt graag je vragen. Ze is te bereiken via annemargriet.heuft@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Case] DPG Media haar branded contentcampagne geeft bekendheid, imago en verkoop van WELEDA boost

24-07-2024 | 09:34:47
+46 procent omzetgroei sell-in +36 procent groei in afzet merkbekendheid WELEDA is met 10 procent gestegen bekendheid van WELEDA is met 22 procent gestegen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden)

23-07-2024 | 10:27:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden) - Amsterdam

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.