[Vacatures] DPG Media zoekt een Product Manager

[Vacatures] DPG Media zoekt een Product Manager

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Product Manager - Amsterdam

Het zoeken en kopen van een auto is voor de ene persoon een leuke zoektocht, terwijl voor andere mensen het een moeizaam proces is. Met de verschillende platformen van Automotive MediaVentions spelen we in op de verschillende behoeftes van deze personen.

Het grootste Nederlandse auto aanbod vind én vergelijk je op Gaspedaal.nl. We vinden de occasions én nieuwe auto’s van verschillende Nederlandse autowebsites, zodat onze gebruikers nooit meer een auto hoeven te missen. Daarmee helpen we juist die gebruikers die zo’n zoektocht leuk vinden.

Wat ga je doen?

Als product manager Gaspedaal.nl ben je verantwoordelijk voor de doelstellingen om Gaspedaal.nl verder te laten groeien. Binnen een paar jaar willen we op auto gebied nog meer zaken vergelijken, zoals auto aanbod uit het buitenland of lease mogelijkheden.

Met een multifunctioneel team ga je als Productmanager op zoek naar de mogelijkheden om de beste ervaringen voor onze gebruikers te maken die daadwerkelijk hun pijnpunten oplossen. Je houdt hierbij ook goed de levenscyclus van het product in de gaten.

Over Automotive Media Ventions

Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.

Hoe ga je het doen?

Als Productmanager bij Automotive MediaVentions geef je mede vorm aan de strategie en productvisie van. Je vertaalt de strategie naar een concrete roadmap welke je kan overbrengen op jouw team en stakeholders. Je maakt je successen meetbaar en je borgt hierbij continue verbetering op portfolio niveau.

Je bent verantwoordelijk voor het evalueren van mogelijkheden en bepaalt wat gebouwd en geleverd moet worden aan klanten. Om dit te doen beschrijf wat er gebouwd moet worden in de “product backlog”. Voorafgaand heb je samen met het team (“discovery”) onderzoek gedaan. Discovery maakt wezenlijk onderdeel uit van je rol. Tezamen met je team en stakeholders bepaal je onderzoeksvragen met een duidelijk doel. Alhoewel het niet verwacht wordt dat je zelf alle problemen en oplossingen bedenkt, speel je wel een leidende rol in dit proces. Je bepaalt ook welke tooling en mensen nodig zijn om de doelen te bereiken.

Voor de uitvoering (“delivery”) van de backlog tot stand te brengen neem je de rol van Product Owner aan (zoals beschreven in Scrum Guide). Belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is afstemming zoeken en vinden met andere product managers over de planning en prioriteiten van werkzaamheden.

Het crossfunctionele team beslaat meerdere disciplines waaronder frontend development, UX design, SEO specialisme en brand marketing. Daarnaast heb je binnen AMV directe toegang tot webanalist, data scientist, CRO specialist en collega product managers. De voertaal is Engels, maar gezien de context van je werk is begrip van de Nederlandse taal belangrijk.
In je rol help je het team om ambities te bereiken en ondersteunt ze door het team duidelijkheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid te geven.

Wat maakt jou de ideale kandidaat

Voor deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende eisen:

 • HBO/WO met bij voorkeur een ICT achtergrond;
 • Minstens 5 jaar werkervaring in een product-IT omgeving waarvan minimaal 3 jaar in product/project management;
 • Ervaring met gebruik van diverse discovery technieken om problemen te tackelen voordat je volledig gaat bouwen;
 • Je hebt een sterk organisatorisch vermogen en respecteert de vooropgestelde deadlines voor jouw product initiatieven;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; je kan zowel goed luisteren als andere mensen overtuigen;
 • Aantoonbare stakeholder en time management skills.

 

Wat krijg je van ons

 • Een waanzinnig leuke baan;
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis;
 • Een 36-urige werkweek + ATV dagen;
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze DPG Media Academy;
 • Werken moet leuk zijn, dus we organiseren meerdere keren per maand activiteiten om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Product Manager? Solliciteer hier met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Olivier beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar olivier.schmitz@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-234 88 668.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager West-Brabant

07-06-2024 | 09:22:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager West-Brabant -Breda

Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency ontwikkelen campagne Proteïne-productlijn Optimel

06-06-2024 | 13:06:00
De drielaagse introductiecampagne voor Optimel Proteïne helpt consumenten met een goede dagelijkse verdeling van eiwitten

[Grow by DPG Media] Hier houden Nederlandse ondernemers zich mee bezig

05-06-2024 | 12:34:00
Anno 2024 spelen duurzaamheid, klimaat en energie een steeds grotere rol in onze maatschappij én in het bedrijfsleven

[Vacatures] DPG Media zoekt een Inside Sales Specialist

04-06-2024 | 10:37:00
DPG Media is per direct op zoek naar Inside Sales Specialist -Amsterdam

[Onderzoek] DPG Media: 60 procent van de zakelijke markt is nog niet bezig met hun maatschappelijke impact

04-06-2024 | 10:32:00
Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven, mede door de toenemende druk vanuit Europese regelgeving

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.