[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur AutoWeek.nl

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur AutoWeek.nl

DPG Media is per direct op zoek naar:

Redacteur AutoWeek.nl -Amsterdam

 AutoWeek is een geliefd medium bij autokopers. Met de informatie en testen van de experts van AutoWeek kunnen mensen betere beslissingen nemen als ze zich oriënteren op hun volgende auto. AutoWeek heeft een goede naam die mensen associëren met betrouwbaarheid en degelijkheid. Het is daarom belangrijk dat we kwalitatief goede informatie verstrekken. De nieuwe redacteur wordt verantwoordelijk voor het schrijven van goede informatiepagina's over alle merken en modellen. Zodat iedereen - of die nu veel of weinig verstand van auto’s heeft - de informatie kan vinden en begrijpen.

Functieomschrijving

Na het lezen van jouw artikelen moet de lezer weten: deze auto is wel of niet iets voor mij. De nieuwe redacteur gaat onze zogenaamde merk- en modelpagina’s van nieuwe en oudere auto’s schrijven en onderhouden. Het is daarom belangrijk dat je een goed beeld hebt van de automarkt en het leuk vindt om voor alle doelgroepen te schrijven. Immers, je stukken worden gelezen door autokopers waarvan je het kennisniveau niet weet. Je weet daarom toegankelijke taal te gebruiken en mensen te begeleiden naar diepgravende informatie, als ze dat wensen. Je haalt je informatie onder meer uit eerder geschreven artikelen van AutoWeek, maar ook uit de 40.000 gebruikersreviews op onze site. Daarnaast draag je zorg voor het online zetten van adviesrubrieken zoals 'Op zoek naar...', 'Praktijkervaring' en 'Zo ver komt....' die worden aangeleverd door freelance auteurs. Binnen no-time voel jij je als een vis in het water op onze site.

Je houdt je dus bezig met:

 • Het schrijven van artikelen waarin je de belangrijkste ins en outs van een auto geeft.
 • Je schrijft gidsende content, op basis van jouw stukken kunnen mensen beslissingen nemen.
 • Het verwijzen naar andere artikelen op de site
 • Het online plaatsen van test- en adviesartikelen; en ze daarna up-to-date houden

Functieprofiel

 • Opleiding HBO-journalistiek, of aantoonbare schrijfervaring
 • Kennis van en liefde voor auto’s - van Alfa tot Volvo
 • Gewend om online te publiceren, dus bekend met SEO
 • Ervaring bij een ander automedium is een pré
 • Affiniteit met techniek en mobiliteit en de bereidheid om je daarin verder te ontwikkelen

Voorwaarden

 • Salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 36-urige werkweek, 32 uur bespreekbaar;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen. 

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te
zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.
Ontdek wat wij je te bieden hebben. 

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Damiaan Hage, hoofdredacteur AutoWeek, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar damiaan.hage@dpgmedia.nl.

www.autoweek.nl

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.