[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie- en data-analist BN DeStem

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie- en data-analist BN DeStem

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redactie- en data-analist BN DeStem -Breda

Bij BN DeStem zijn we per direct op zoek naar een redactie- en data-analist. Je vertaalt data naar concrete inzichten waarmee de redactie nog meer impact kan maken, duikt in de cijfers om trends te duiden en geeft journalisten advies hoe ze hun verhalen nog beter op de bezoeker afstemmen.

Functieomschrijving

Als redactie-analist werk je op de redactie van BN DeStem in Breda. Ook zal je regelmatig in Tilburg zijn waar de centrale Brabantse redacties voor online, sport en eindredactie werken. Het is jouw taak om de redactie te helpen met inzichten uit data. Dat betekent dat je met cijfers bezig bent, maar ook veel met redactieleden overlegt en ze traint in hoe ze hun verhalen nog beter online presenteren. Je analyseert, rapporteert en geeft dus advies.

Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Waarom haken mensen af in een artikel? Wat is de ideale mix aan verhalen? Wat is de optimale spreiding van artikelen over de dag? En waarom stijgt of zakt het bezoek de afgelopen weken?

De adviezen geef je op drie ‘snelheden’: live, in dag- en weekrapporten en in grotere analyses. Op de dag zelf kijk je met een schuin oog mee naar de cijfers en deel je belangrijke actiegerichte inzichten met de redactie. In dag- en weekrapporten geef je duiding aan de cijfers. Naast de dagelijkse taken voer je ook regelmatig diepgravende analyses uit.

Je bent een belangrijke sparringpartner voor de chefs en hoofdredactie bij BN DeStem en werkt nauw met hen samen.

Jouw team

Het team Redactionele Inzichten & Groei (RI&G) werkt over Nederland én België. Met in Nederland 17 redactie-analisten verspreid over diverse nieuwsmerken. We werken aan creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Dat lukt alleen met een fijne werksfeer en met goed teamwork. Naast redactie-analisten zijn er diverse centrale rollen in het team die jou bij je werk zullen ondersteunen.

Functieprofiel

 • Je hebt minimaal ervaring als data-analist óf als journalist. Op beide vlakken ervaring is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Affiniteit met journalistiek is wel een vereiste;
 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen;
 • Je neemt initiatief en kan goed zelfstandig werken;
 • Je hebt hbo/wo-denkniveau;
 • Of je hebt je eigen goede redenen waarom we jou zouden moeten spreken over deze baan.

 

Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 38-urige werkweek, minder uur in overleg;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij je voldoende ruimte krijgt voor jouw welzijn en flexibel werken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over DPG Media

BN DeStem is onderdeel van DPG Media. Hét mediabedrijf van Nederland en België met 90 sterke merken zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 80 procent van de Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier. Je krijgt altijd binnen 10 dagen een reactie. Eerst nog vragen? Colin van Hoek (Hoofd Redactie-analyse DPG) beantwoordt deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

Fremantle Nederland: DPG Media krijgt belang van 49 procent

14-06-2024 | 17:01:00
Fremantle Nederland komt – indien de overname van RTL Nederland door DPG Media door de ACM na een vergunningsaanvraag wordt toegestaan – voor 49 procent in handen van DPG Media

ACM publiceert openbare versie afwijzing overname RTL Nederland door DPG Media

14-06-2024 | 13:24:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de openbare versie gepubliceerd van de beslissing tot afwijzing van de meldingsaanvraag van DPG Media voor het mogen overnemen van RTL Nederland

[Marketing Report TV] Robert van den Ham over BusinessWise

14-06-2024 | 08:00:00
Robert van den Ham is te gast bij Marketing Report TV. In gesprek met Peter Wybenga vertelt hij over BusinessWise

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager West-Brabant

07-06-2024 | 09:22:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager West-Brabant -Breda

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.