[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie- en data-analist de PZC

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie- en data-analist de PZC

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redactie- en data-analist de PZC -Middelburg 

Bij de PZC zijn we per direct op zoek naar een redactie- en data-analist. Je vertaalt data naar concrete inzichten waarmee de redactie nog meer impact kan maken, duikt in de cijfers om trends te duiden en geeft journalisten advies hoe ze hun verhalen nog beter op de bezoeker afstemmen.

Functieomschrijving

Als redactie-analist werk je op de redactie van de PZC in Middelburg. Het is jouw taak om de redactie te helpen met inzichten uit data. Dat betekent dat je met cijfers bezig bent, maar ook veel met redactieleden overlegt en ze traint in hoe ze hun verhalen nog beter online presenteren. Je analyseert, rapporteert en geeft dus advies.

Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Waarom haken mensen af in een artikel? Wat is de ideale mix aan verhalen? Wat is de optimale spreiding van artikelen over de dag? En waarom stijgt of zakt het bezoek de afgelopen weken?

De adviezen geef je op drie ‘snelheden’: live, in dag- en weekrapporten en in grotere analyses. Op de dag zelf kijk je met een schuin oog mee naar de cijfers en deel je belangrijke actiegerichte inzichten met de redactie. In dag- en weekrapporten geef je duiding aan de cijfers. Naast de dagelijkse taken voer je ook regelmatig diepgravende analyses uit.

Je bent een belangrijke sparringpartner voor de chefs en hoofdredactie bij de PZC en werkt nauw met hen samen.

Jouw Team

Het team Redactionele Inzichten & Groei (RI&G) werkt over Nederland én België. Met in Nederland 17 redactie-analisten verspreid over diverse nieuwsmerken. We werken aan creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Dat lukt alleen met een fijne werksfeer en met goed teamwork. Naast redactie-analisten zijn er diverse centrale rollen in het team die jou bij je werk zullen ondersteunen.

Functieprofiel

 • Je hebt minimaal ervaring als data-analist óf als journalist. Op beide vlakken ervaring is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Affiniteit met journalistiek is wel een vereiste;
 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen;
 • Je neemt initiatief en kan goed zelfstandig werken;
 • Je hebt hbo/wo-denkniveau;
 • Of je hebt je eigen goede redenen waarom we jou zouden moeten spreken over deze baan.

 

Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 38-urige werkweek, minder uur in overleg;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij je voldoende ruimte krijgt voor jouw welzijn en flexibel werken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over DPG Media

De PZC is onderdeel van DPG Media. Hét mediabedrijf van Nederland en België met 90 sterke merken zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 80 procent van de Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier. Je krijgt na 10 werkdagen altijd een reactie. Eerst nog vragen? Colin van Hoek (Hoofd Redactie-analyse DPG) beantwoordt deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Grow by DPG Media] De kracht van een online community voor jouw merk

22-05-2024 | 12:17:59
Saskia Schoonebeek, Lead Community Manager bij DPG Media, deelt haar expertise over communities.

Nieuwsuitgevers en hoofdredacties roepen in advertentie op tot schrappen btw-verhoging

21-05-2024 | 09:50:27
Nieuwsuitgevers en hoofdredacteuren van meer dan dertig nieuwsmedia hebben in een paginagrote advertentie de Tweede Kamer opgeroepen tot het schrappen van de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21 procent

ACM: vergunning nodig voor overname RTL Nederland door DPG Media

17-05-2024 | 17:29:00
DPG Media moet een vergunning aanvragen opdat de mededingingstoezichthouder ACM kan beoordelen of de overname van RTL Nederland door DPG Media door kan gaan

Dit zijn de winnaars van de AMMA Awards 2024

17-05-2024 | 08:54:00
De grote winnaar van de avond was dentsu, dat maar liefst vier AMMA Awards mee naar huis mocht nemen, waaronder die van Bureau van het Jaar

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

15-05-2024 | 10:40:00
Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor adverteerders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.