Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie & Data Analist - Rotterdam vacatures

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie & Data Analist - Rotterdam

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redactie & Data Analist - Rotterdam

Bij het AD zijn we per direct op zoek naar een redactie & data-analist. Heb jij affiniteit met journalistiek en interesse in data? En wil je de redactie helpen nog meer impact te maken met de verhalen en video’s die worden gemaakt?

Functieomschrijving

Als redactie-analist werk je op de redactie van AD in Rotterdam. Het is jouw taak om data te vertalen naar concrete inzichten en adviezen voor de redactie. Je analyseert, rapporteert en geeft advies over de beste manier om artikelen en video’s online te presenteren.

Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Waarom haken mensen af in een artikel? Welke intro’s zorgen voor de meeste nieuwe abonnees? Wat is de optimale spreiding van artikelen over de dag? En waarom stijgt of zakt het bezoek de afgelopen weken?

De adviezen geef je op drie ‘snelheden’: live, in dag- en weekrapporten en in grotere analyses. Op de dag zelf kijk je met een schuin oog mee naar de cijfers en deel je belangrijke actiegerichte inzichten met de redactie. In dag- en weekrapporten geef je duiding aan de cijfers. We voeren los van deze dagelijkse taken ook constant diepgravende analyses uit. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de chefs en hoofdredactie bij AD en werkt nauw met hen samen. Je wisselt vroege en late diensten af met je collega’s bij AD. Regelmatig werk je ‘gewoon’ tussen 9 en 5, maar je hebt ook diensten die starten om 6.30 uur en diensten die duren tot 19.00 uur. Het nieuws gaat altijd door en we geven de redactie tijdens onze diensten live advies.

Jouw team

Het Content Performance Team (CPT) werkt over Nederland én België. Met in Nederland 14 nieuwsanalisten verspreid over diverse nieuwsmerken. Gezamenlijk werken we aan creatieve oplossingen voor complexe problemen, ook met andere teams. Dat lukt alleen met een fijne werksfeer en met goed teamwork. Bij AD werk je samen met drie andere nieuwsanalisten. Samen geven jullie adviezen aan alle deelredacties van het AD. Van Nieuws tot Sport en van Video tot Show.

Functieprofiel

 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

 • Je hebt minimaal ervaring als data-analist óf als journalist. Op beide vlakken ervaring is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Affiniteit met journalistiek is wel een vereiste.

 • Je hebt hbo/wo-denkniveau.

 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen.

 • Je neemt initiatief en kan goed zelfstandig werken.

 • Of je hebt je eigen goede redenen waarom we jou zouden moeten spreken over deze baan.

Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 38-urige werkweek;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 • We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij je voldoende ruimte krijgt voor jouw welzijn en flexibel werken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over DPG Media

Het AD is onderdeel van DPG Media. Hét mediabedrijf van Nederland en België met 90 sterke merken zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 80% van de Vlamingen. Het AD bereikt dagelijks 3 miljoen gebruikers. 
De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en kwaliteiten cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media”.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 19 december. Je krijgt na de sluitingsdatum altijd een reactie. Eerst nog vragen? Colin van Hoek (Hoofd Nieuwsanalyse DPG Nederland) beantwoordt deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl of Solliciteer hier

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt een NL/BE - Conversie Specialist

12-04-2024 | 12:37:00
DPG Media is per direct op zoek naar een NL/BE - Conversie Specialist -Amsterdam/Antwerpen 

[Vacatures] DPG Media zoekt een SEO Copywriter

12-04-2024 | 11:55:00
DPG Media is per direct op zoek naar een SEO Copywriter -Amsterdam 

[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

12-04-2024 | 09:48:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

[Grow by DPG Media] Verbeterd merkimago voor Lenovo door branded content strategie onder drie doelgroepen

11-04-2024 | 09:18:19
In dit artikel, gepubliceerd op Grow van DPG Media, vertelt Johannes van Manen over de wisselwerking tussen data en inzichten die daarbij komen kijken

AD-serie Nooit Verteld brengt verborgen verhalen van topsportsters aan het licht

11-04-2024 | 07:00:00
Het AD heeft de documentaire videoserie Nooit Verteld gelanceerd. In deze videoserie zijn de persoonlijke verhalen van vijf topsportsters te zien die nooit eerder met de buitenwereld zijn gedeeld.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief