[Vacatures] DPG Media zoekt een Regioverslaggever (0,8 fte) AD Rotterdams Dagblad

[Vacatures] DPG Media zoekt een Regioverslaggever (0,8 fte) AD Rotterdams Dagblad

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Regioverslaggever (0,8 fte) AD Rotterdams Dagblad

Op maandag maak je een reportage over een ingrijpende gebeurtenis, zoals een moord in Abbenbroek. Een dag later interview je iemand die iets merkwaardigs heeft meegemaakt, zoals Yvonne en haar neusprothese. Woensdag schrijf je een aangrijpend verhaal over mensen die hun huis uit moeten, op donderdag buig je je over de lokale politiek en vrijdag spreek je Jesse van 22 die een wel heel bijzonder beroep heeft.

Intussen discussieer je met je collega’s mee over het nieuws van de dag. Wáár hebben we het over, wat houdt ons bezig, hoe verrassen we onze lezers, hoe zorgen we ervoor dat we een app, site en krant maken die een realistische maar ook constructieve kijk op de wereld om ons heen geven?

Dit is, kortweg, hoe de werkweek van een fanatieke regioverslaggever eruit ziet. Je racet in je auto van hot naar her. Je bent veel op pad, jaagt op groot en klein nieuws en je ontmoet iedere dag weer nieuwe mensen met nieuwe verhalen. Spreekt dit je aan? Dat komt goed uit, want wij zoeken zo iemand.

Wie zijn wij

Om precies te zijn hebben we plek voor een regioverslaggever die zich concentreert op de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Van Spijkenisse tot Middelharnis. Met de haven om de hoek, de kust, de visserij, middelgrote steden, kleine dorpen, rijke mensen en arme mensen. Een gebied bomvol verhalen. Verhalen die jij mag gaan vertellen. Je schrijft ze op, soms maken we er ook een video of podcast bij. 
Dat alles doe je als onderdeel van de redactie van het AD Rotterdams Dagblad. Dat is een ploeg enthousiaste journalisten en online strategen. We zijn jong, oud, junior tot prijswinnende journalist en alles daar tussenin. We zijn leergierig en denken iedere dag samen goed na hoe we onze lezers optimaal kunnen bedienen. We werken hard, maar we drinken ook graag een biertje om de hoek van onze redactie pal naast Rotterdam Centraal.

Wat krijg je van ons

De Rotterdamse regioredactie van het AD - de grootste nieuwssite van Nederland - is dé plek om jezelf te ontwikkelen als journalist. Niet alleen omdat je de kans krijgt veel te doen, maar ook omdat we onderdeel zijn van DPG Media die met zijn eigen Campus volop cursussen biedt. Podcasts maken, verhalend schrijven, onderzoek doen op het darkweb: het cursusaanbod is breed en er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier dan uiterlijk 10 juni via de onderstaande button met CV en korte motivatie. Eerst meer weten? Stuur dan een mail naar Stijn Hustinx, chef van het AD Rotterdams Dagblad: s.hustinx@ad.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.