[Vacatures] DPG Media zoekt een Titel Specialist Sales Automotive

[Vacatures] DPG Media zoekt een Titel Specialist Sales Automotive

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Titel Specialist Sales Automotive - Amsterdam

Heb jij al wat commerciële meters op de teller staan en ben je klaar voor de volgende stap? Wil je klanten en collega’s adviseren over strategische samenwerkingen voor Autoweek en de display mogelijkheden op de titels van Gaspedaal, Autotrack en Autowereld? Dan kan dit een mooie positie voor jou zijn.

Wie zijn wij?

Wij zijn het advertising team van DPG Media voor de zogeheten Special Interest Media titels (SIM) en zijn op zoek naar een Titel Specialist voor het automotive Domein. Bij Autoweek gaat het om het complete aanbod van advertising mogelijkheden in print en online en de diverse Autoweek specials waaronder Autoweek Classics en GTO. Daarnaast bestaat het automotive domein uit de titels Gaspedaal, Autowereld en Autotrack waarvoor het advertising team de display verkoop verzorgt.

Wie ben jij?

Je wordt blij van een omgeving die iedere dag anders is. Je kijkt en denkt vooruit en pakt waar nodig het voortouw. Je gaat bij een “pitch” altijd voor het beste mediaplan op Autoweek en de overige autotitels. Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s van andere teams binnen DPG media. Hierbij ga je grondig en analytisch te werk. Je volgt het laatste autonieuws op de voet en hebt daarnaast ook een voorliefde voor digitale media. Je hebt circa 4 jaar ervaring in de digitale media en hebt ambitie om te groeien.

Wat ga je doen?

Jouw kennis van marketingcommunicatie en (digitale) media ga je inzetten om het beste advies te geven bij briefings, pitches en digitale campagnes. Jij kent Autoweek en de overige automotive titels van binnen en buiten en combineert deze inzichten slim met je digitale mediakennis en de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. Kortom:

 • Je hebt een commerciële rol met omzetverantwoordelijkheid op het automotive domein van DPG Media;
 • Zorg jij ervoor dat de juiste informatie over het automotive domein altijd voorhanden is (sales presentaties, factsheets en overige sales tools);
 • Creëer jij proactief kansen voor new business en draag je bij aan klantbehoud en uitbouw;
 • Ga jij door verschillende dashboards om tot de beste onderbouwing van een mediaplan of advies te komen;
 • Lever jij een belangrijke bijdrage en deel je jouw titel- en portfolio expertise met de andere teams binnen sales.

Verder:

 • Bepaal je de commerciële Automotive strategie voor jouw klanten, mediabureaus en andere marktpartijen in overleg met de sales collega’s van DPG Media op basis van de klantbehoeften;
 • Bouw en onderhoud je relaties met zowel huidige als nieuwe klanten;
 • Presenteer en pitch jij de ontwikkelde ideeën en concepten bij de klant in samenwerking met accountmanagers.

 

Het team

Het team van SIM Advertising bestaat totaal uit circa 15 titel specialisten die naast de vermelde auto titels werken voor de SIM titels Ouders van Nu, vt wonen, De Ondernemer, Hardware.info en Tweakers. Je rapporteert direct aan de Commercieel Manager Tech & Automotive. Naast de 15 titel specialisten heb je nog circa 20 directe collega’s op het vakgebied van campaign management, project management en sales support.

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring, met daarnaast een mooie en realistische bonusstructuur;
 • Een 36-urige werkweek;
 • Persoonlijk keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • Winstdeling;
 • Een laptop, telefoon(vergoeding) en auto van de zaak;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Functie eisen

 • Hbo- of wo werk- en denkniveau en minimaal 4 jaar commerciële ervaring binnen media, sales en/of marketing;
 • Ervaring in de automotive branche is een pré;
 • Ervaring met het deelnemen aan pitches;
 • Je bent zeer klantgericht, nieuwsgierig en stelt de klantbehoefte centraal in jouw werk;
 • Je bent een innovatief en initiatiefrijk persoon die voortdurend kansen ziet voor nieuwe producten en markten en deze met zijn/haar klanten of relaties onderzoekt;
 • Aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet;
 • Ervaring met de verdienmodellen; Concepts (branded content), Events, Display, Programmatic en data oplossingen;
 • Communicatief ben je sterk en ook in zeer drukke tijden blijf je rustig en houd je het overzicht;
 • Commercieel, cijfermatig en analytisch sterk, zelfstandig, resultaatgericht en ondernemend;
 • Een bestaand netwerk bij relevante adverteerders en/of mediabureaus is een pré;
 • Beschikbaar voor 36 uur per week.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Heb je direct zin om aan de slag te gaan?

Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Voor vragen over deze specifieke functie kun je contact opnemen met Robert Franke, Commercieel Manager Tech & Automotive via robert.franke@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Case] DPG Media haar branded contentcampagne geeft bekendheid, imago en verkoop van WELEDA boost

24-07-2024 | 09:34:47
+46 procent omzetgroei sell-in +36 procent groei in afzet merkbekendheid WELEDA is met 10 procent gestegen bekendheid van WELEDA is met 22 procent gestegen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden)

23-07-2024 | 10:27:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden) - Amsterdam

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.