[Vacatures] DPG Media zoekt een UX Designer - Special Interest Media

[Vacatures] DPG Media zoekt een UX Designer - Special Interest Media

DPG Media is per direct op zoek naar een:

UX Designer - Special Interest Media

Dagelijks werken met het miljoenen bereik van merken als vtwonen, Ouders van Nu, Autoweek en Tweakers? In ons productteam komt een positie beschikbaar als User Researcher / UX Designer. Haal jij het maximale eruit wat erin zit voor de gebruiker?

Wat ga je doen

In deze rol analyseer je gebruikersgedrag en werk je oplossingen uit in de vorm van wireframes en prototypes. Je toetst oplossingen die je hebt bedacht, kwalitatief en kwantitatief in de vorm van A/B-tests, usabilitytests en andere vormen van onderzoek. Op basis van de opgedane inzichten breng je advies uit aan de productowner en werk je nauw samen met de productowner, designer en het developmentteam om de haalbaarheid van je oplossingen tijdig te toetsen. Verder hou je je bezig met:

 • Het testen van problemen, oplossingen, schetsen, wireframes en prototypes met bezoekers van de websites. HIervoor maak je zelfstanding of samen met de lead designer wireframes en prototypes.
 • Het analyseren van data om inzicht te krijgen in de problemen waar gebruikers tegenaan lopen.
 • Je adviseert de productowner en lead-designer op basis van je ervaring met en kennis van UX, inzichten uit analytics en lessen uit de tests met gebruikers.
 • Je zorgt voor heldere documentatie van concepten en ontwerpen, zodat de developers precies weten wat ze moeten doen.
 • Je bent onderdeel van het scrumteam en vervult een belangrijke rol tussen development, de productowner en design.


Wie zijn wij

Je wordt onderdeel van de Special Interest Media (SIM) afdeling binnen DPG Media. Jij en je collega’s zijn gevestigd in het kantoor in Amsterdam, maar je kan ook thuiswerken. Bij SIM ga je bijdragen aan het bereiken en bedienen van communities van mensen die gepassioneerd zijn over hun hobby’s en interesses en daar graag geld aan uitgeven.

Wij bieden jou

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 36-urige werkweek;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Functie eisen

 • Hebt minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare rol bij een website of onlineplatform.
 • Kunt goed overweg met prototype- en designtools als Figma
 • Hebt ervaring met het opzetten en analyseren van A/B-tests.
 • Hebt ervaring met het opzetten, uitvoeren en rapporteren van usabilitytests.
 • Hebt kennis van html, css, JavaScript en JQuery.
 • Hebt kennis van en ervaring met design en researchmethodes.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.