Marketing Report
[Vacatures] Fitzgerald zoekt een (Senior) PR Consultant vacatures

[Vacatures] Fitzgerald zoekt een (Senior) PR Consultant

Fitzgerald is per direct op zoek naar een:

(Senior) PR Consultant · Amsterdam

Fitzgerald zoekt een stevige (Senior) PR Consultant die maatschappelijke impact wil maken  (minimaal 4 jaar ervaring). Full-time ( 32-40 uur).

Wil jij iedere dag opstaan om aan vooruitgang bij te dragen? 

Bij Fitzgerald geloven we dat communicatie vanuit een missie een must is anno 2023. Wat draag je bij aan onze maatschappij als organisatie? Hoe duurzaam is je keten nu daadwerkelijk? Wat voor werkgever ben je? Wat zijn je ambities? Dat zijn de vragen die wij stellen aan onze opdrachtgevers. Bloody Honest. Want vanuit daar kunnen we echte, geloofwaardige verhalen creëren die resoneren met jongere generaties. 

Zijn dit de verhalen die jij wil vertellen?  Bel ons dan even, alsjeblieft! 

Wij zoeken een (Senior) Consultant die de Fitzgerald visie en strategie zowel naar onze klanten als naar het team uitdraagt. Heb jij 4-7 jaar ervaring in het communicatie-vak en ben je klaar om in een snelgroeiende scale-up onze wereldwijde ambitie mee te realiseren? Kom dan het verschil maken bij Fitzgerald.

Wat voor type bureau is Fitzgerald?

Fitzgerald is een communicatiebureau gespecialiseerd in Corporate en Marketing PR en Interne PR.  Breder dan traditionele PR bureau’s, al hebben wij allemaal een traditionele PR achtergrond. Communiceren over een missie vergt by default strategisch inzicht en gaat vaak over corporate positionering. Bij Fitzgerald werken daarom veel knappe koppen die echt willen meedenken over de strategie van een bedrijf en van een campagne. "Gewoon uitvoeren", daar komen we ons bed niet voor uit. Wij, als Fitzgerald  hechten grote waarden aan onze vijf kernwaarden; check ze onder aan deze vacaturetekst en zie meteen of je bij ons past. Met een jong team van 10 fte werken wij voor de mooiste merken en organisaties van Nederland en daarbuiten.

ACE | The new breed creative network

Fitzgerald is onderdeel van ACE; een huis van specialisten, die werken als één. We zijn 12 gespecialiseerde bureaus waar we samenwerken met meer dan 320 makers, vormgevers en vernieuwers. Young & savvy van geest. Samen zijn we gevestigd in één pand in de Houthavens. Een baan bij Fitz, betekent een baan bij ACE. Dat zou dus zomaar eens kunnen betekenen dat je komt te werken in een geïntegreerd all-agency team als er een passende briefing vanuit ACE komt! 

Wat ga je doen als Senior Consultant bij Fitzgerald?

Wil je inhoudelijke vraagstukken behandelen, impact maken en echt op C-level sparren met klanten? Dan willen wij graag dat jij onderdeel wordt van Fitzgerald.

Naar de klant toe ben jij echt een adviseur en kan jij complexe PR plannen en inhoudelijke strategieën ontwikkelen op basis van de briefing van de klant. Misschien heb je op dit moment een Consultant rol en ben je op zoek naar een plek waar je de volgende stap kunt maken, misschien ben je klaar met werken voor grote, vervuilende multinationals en wil je echt impact maken. 

Wat houdt de rol in:

 • Je bent een stevige PR adviseur met aantoonbaar 4-7 jaar PR ervaring (waarvan het grootste deel aan bureauzijde);
 • Je hebt warme relaties met financiële-, maatschappelijk georiënteerde en nieuws journalisten, en weet iedere keer de juiste insteek en toon te vinden.
 • Je bent een nieuws-junkie en hebt zelf een mening over de stand van het huidige media landschap. 
 • Je hebt leidinggevende kwaliteiten en/of wilt dit verder ontwikkelen;
 • Je vindt sparren met klanten, journalisten en je team het leukste wat er is en bent niet bang om de telefoon op te pakken;
 • Je bent in de lead op diverse klanten en stuurt en coacht de Medior en Junior consultants aan op planning & budget, kwaliteit en creatie;
 • Je signaleert kansen en grijpt deze kansen. Je kijkt vooruit, handelt proactief en komt uit eigen beweging met een nieuw plan of een nieuwe oplossing;
 • Je ontwikkelt en bewaakt de strategie of concept en trekt op tijd aan de bel als het beter kan;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met C level advies, CEO Profiling, stakeholder management en crisis communicatie;
 • Bij Fitzgerald werken betekent dat je ook meebouwt aan ons bedrijf. Zo organiseren we samen jaarlijks een impact event (The Fitzgerald Initiative) en ontwikkelen we samen nieuwe diensten die aansluiten bij wat er in de markt speelt. Jouw mening telt. 

 

Kernwaarden, je past bij Fitzgerald wanneer:

 • Bloody honest: je bent niet bang om jouw ongezouten advies te geven aan de klant.
 • New frontiers: Je bent niet bang om nieuwe tactieken te proberen, je bent nieuwsgierig en gelooft dat de wereld kan, en moet veranderen.
 • We give joy: We willen het ook leuk hebben. Met elkaar en met onze klanten. Positiviteit en optimisme is de basis van alles wat we doen.
 • We before me: Je ego parkeer je maar op de gang. Wij werken schouder aan schouder, ook met onze klanten.
 • Own it: We nemen verantwoordelijkheid voor onze acties, we kijken in de spiegel. En  dat betekent ook voor onze fouten. En dat is okay, iedereen maakt fouten van tijd tot tijd. Dat is de enige manier om te leren, wij vangen je wel op. 

 

Check, check, check? Dan bieden wij jou:

 • Een competitief salaris: dit is bij ons dik in orde. When you pay peanuts, you get monkeys, dat begrijpen we. 
 • Goede voorwaarden (al zeggen we het zelf): We werken ongeveer 60 procent op kantoor en verder kan iedereen het voor zich bepalen. Bovendien bieden we 29 vakantiedagen, 6 weken 100 procent doorbetaald partnerverlof en 4 weken remote werken p/j. Daarnaast draagt Fitzgerald 60 procent bij aan je pensioenpremie en komen je reiskosten voor rekening van Fitzgerald. 
 • Een mooie fiets van onze klant Cortina (in bruikleen). En niet zomaar één; hun laatste Blau citybike model met 7 versnellingen. 
 • F&B: misschien wel de beste lunch van Amsterdam met vers warm eten, salades, een heuse barista voor je Matcha-Latte-met-kokosmelk-cravings. 
 • Inspiratie: bij Club ACE worden bijna wekelijks allerlei events georganiseerd; van inspiratie-sessies met externe sprekers, een intern AI red team tot maandelijkse Croissants & Creations, je komt niks te kort om je dorst naar inspiratie te lessen.
 • Kantoor: een splinternieuw kantoor met daarin de Amerikaanse 60’s tijdsgeest, inclusief platenspeler, poster van Jackie en binnenkort hopelijk een Cadillac.
 • Een laptop (MacBook) & telefoonvergoeding

 

Solliciteer

Yes, you made it to the end! We hopen je snel bij ons op kantoor te zien! Heb je toch nog vragen? Stel ze aan een van jouw toekomstige collega’s Matthijs van Unen of solliciteer hier.

www.fitzgerald.amsterdam
www.thisisace.nl

Lees ook:

[Interview] Deni Barisic: Met YoungCapital NEXT transformeren we van uitzend-plus-label naar een onafhankelijke detacheerder

26-01-2024 | 11:57:00
Deni Barisic is Head of Brands bij YoungCapital Next, dat met de toevoeging Next een andere merkidentiteit heeft gekregen. We spreken hem hierover

[Interview] Roland Ykel over Nationale Nederlanden-campagne: Maak je plannen waar, dit jaar

10-01-2024 | 15:52:00
Om Nederlanders te motiveren in actie te komen, heeft Nationale-Nederlanden de campagne: Maak je plannen waar, dit jaar geïntroduceerd

Nationale-Nederlanden lanceert campagne: Maak je plannen waar, dit jaar

08-01-2024 | 14:54:00
Hiermee spoort Nationale-Nederlanden iedereen aan het heft in eigen handen te nemen en in 2024 je doelen te bereiken

Ace-bureaus ontwikkelen Doe maar zo!-campagne voor de Zonnebloem

25-09-2023 | 16:23:00
In de campagne wordt bewustwording gecreëerd voor situaties waar mensen met een lichamelijke beperking dagelijks mee te maken krijgen

YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald

19-09-2023 | 21:25:00
Communicatie- en pr-bureau Fitzgerald gaat aan de slag voor het internationale recruitmentbureau YoungCapital. De eerste pr-campagne Bridge the Gap is inmiddels gestart met een rondetafelgesprek over de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.