[Vacatures] Global zoekt een Business Controller

[Vacatures] Global zoekt een Business Controller

Global is per direct op zoek naar een:

Business Controller (40 uur)

Global Media & Entertainment is dé buitenreclame-exploitant van Nederland. Bewust of onbewust kom je Global waarschijnlijk dagelijks tegen. Onderweg naar werk, tijdens het boodschappen doen of tanken, onze buitenreclame (ook wel Out-of-Home Advertising genoemd) objecten staan overal.

Vanaf december 2022 zijn wij ook trotse bezitter van de NS concessie waarbij wij op en rondom elk NS treinstation in Nederland de buitenreclame mogen verzorgen. Op deze manier breiden we ons bereik uit en blijven we dé nummer 1 buitenreclame exploitant van Nederland. Om onze bedrijfsdoelstellingen te behalen en daarmee te werken aan de winstgevendheid van Global!

In deze functie ondersteun je het management van Global bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen, waarbij je het gevoerde beleid en de procedures toetst aan de Accounting & Reporting -, Investment – en Treasury richtlijnen. Wij opereren in een competitieve markt en vallen onder het Global hoofdkantoor in de UK, waar je ook dagelijks mee schakelt.

wat ga je doen?

De focus binnen deze rol ligt bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van de zowel financiële als niet financiële (operationele) cijfers. Je speelt een belangrijke rol in het budget en prognose proces.

Jij richt je daarnaast ook op het verkrijgen van inzicht in de wijze waarop wij onze processen kunnen verbeteren, je bespreekt verbeterinitiatieven en ondersteunt de implementatie waar mogelijk. Je hebt een belangrijke rol in de berekening van diverse voorzieningen en afstemming daarvan met het management. Daarnaast neem je deel aan de aanbestedingsprocessen voor nieuwe concessies , waarbij je verantwoordelijk bent voor het opstellen van de business case.

De business controller stelt de periodieke managementinformatie rapportages op. Deze rapportages zijn op maand, kwartaal en jaarbasis en bevatten tevens de toelichting op – en verklaring van, de daarin getoonde cijfers en afwijkingen van budgetten en prognoses.

De Business Controller rapporteert aan de Finance Director. Tenslotte treed je als Business Controller op als sparringpartner voor Management en Auditors.

waar zijn wij naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op minimaal HBO of bij voorkeur op academisch niveau in Bedrijfseconomie en Accounting. Hierbij heb je minimaal vijf jaar werkervaring opgedaan in accounting (bij voorkeur opgedaan bij een “Big 4”), aangevuld met 3 tot 5 jaar werkervaring als Business Controller in een commerciële onderneming.
 • Je beheerst de Nederlandse taal volledig in woord en geschrift en bent ook vloeiend in de Engelse taal.
 • Je hebt een business benadering en krijgt er energie van om de ware aard van problemen te begrijpen en deze te vertalen naar praktische oplossingen. Je hebt een kritische houding en analytische blik; tegelijkertijd ben je flexibel, detailgericht en nauwkeurig.
 • Jouw communicatievaardigheden zijn van belang, om zo onder de huid te kruipen van bijvoorbeeld onze sales afdeling.

 

wat bieden wij?

 • Een goed salaris
 • 31 vakantiedagen
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ruimdenkend in opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een werkplek, maar ook de mogelijkheid tot thuiswerken
 • Een Global sloep om jouw relaties mee te nemen tijdens de lunch of een borrel
 • Niet geheel onbelangrijk; je neemt deel aan onze events als de Palmbomenborrel en verschillende media-events
 • Sportieve activiteiten zoals bootcamps

 

oh ja nog even dit.. wie is Global?

Global Media & Entertainment is dé buitenreclame-exploitant van Nederland. Global is onderdeel van een internationale organisatie. Het hoofdkantoor zit in Londen en daar is het bedrijf naast Out-of-Home ook marktleider in radio!

wat is Out-of-Home?

Bewust of onbewust kom je buitenreclame, ook wel Out-of-Home genoemd, dagelijks tegen: onderweg, tijdens het boodschappen doen of tanken. Onze objecten staan overal. Het medium is dan ook uiterst geschikt om als adverteerder in een korte tijd een grote groep mensen te bereiken. Met een uitgebreid en divers portfolio, zorgt Global ervoor dat adverteerders met de juiste creatieve (Digital) Out-of-Home campagnes hun doelstellingen behalen.

solliciteer!

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur snel je cv naar nl.jobs@global.com. Om een goede indruk van je te krijgen, vragen wij je een motivatie mee te sturen, waaruit blijkt wie je bent en waarom jij de perfecte keuze voor deze functie bent. We kijken uit naar je reactie en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe Globaller!

www.global.nl
www.global.com

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.