Marketing Report
[Vacatures] Global zoekt een Data Marketeer vacatures

[Vacatures] Global zoekt een Data Marketeer

Global is per direct op zoek naar een:

Data Marketeer

Data en research zijn binnen Global van essentieel belang en vormen de basis voor onze strategische keuzes. Ben jij iemand die graag in de materie van data duikt en wil jij altijd de onderste steen boven halen? Top! Lees dan vooral verder, want wij zoeken een Data Marketeer (32-40 uur).

Als lid van het marketingteam (12 fijne collega’s) houd jij je bezig met het verzamelen, analyseren, controleren en combineren van data uit verschillende databronnen. Wij doen veel onderzoeken voor klanten en onderzoek dat ons kan helpen onze boodschap extern te versterken; hierin ben jij verantwoordelijk om deze te begeleiden en de gegevens om te zetten naar bruikbare informatie voor proposities en presentaties. Denk hierbij aan rapportages uitdraaien uit ons BI platform, het managen van een pilot om passantendata te analyseren, het verzamelen van data voor het marketing -en salesteam en het presenteren hiervan.

Binnen deze rol krijg je de ruimte om zelf ook eigen ideeën te initiëren en tot uiting te brengen, om zo Global naar een hoger niveau te tillen.

Wat ga je doen?

 •  Jij draait analyses van trends en ontwikkelingen in de media -en consumentenmarkt uit verschillende databronnen als o.a. Nielsen, NOM en Casar en presenteert deze aan het marketing- en salesteam.
 •  Je ondersteunt de Research Manager in het opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoeken die het Marketing team kan gebruiken om te vertalen naar nieuwe inzichten en juiste marketingproposities.
 •  Je begeleidt de effect onderzoeken in samenwerking met MEMO2 (onderzoeksbureau) die wij doen voor campagnes en deelt deze met onze klanten.
 •  Met jouw data-driven brain maak je vlijmscherpe analyses en ontwikkel je datamodellen en dashboards waarmee je rapportages opstelt.
 •  Je werkt en beslist mee in de vormgeving van de data architectuur binnen Global. Oftewel, het bij elkaar brengen van relevante data, zodat dit in een continu proces beschikbaar wordt gesteld aan de juiste personen binnen én buiten de organisatie.
 •  Je slaat de brug tussen het Marketing- en Salesteam, Concessies (bv. gemeentes) en IT. Je adviseert over passende oplossingen voor klantvraagstukken.

 

Waar zijn wij naar op zoek?

Je hebt een HBO of universitair denk- en werkniveau en hebt 2 tot 4 jaar ervaring als Data Analist, Onderzoeks Marketeer of ervaring in een soortgelijke rol.

Analytische skills en nauwkeurigheid spreken natuurlijk voor zich binnen deze functie. Een deadline behalen? Jij presteert goed onder druk.

Binnen jouw rol schakel je veel met je collega’s van het Marketing team, maar ook met verschillende mensen van diverse afdelingen zoals Sales, IT en Planning. Je bent dus in het bezit van goede communicatieve vaardigheden, waar beheersing van de Nederlandse taal een must is.

Geen media-ervaring? Geen probleem; wij leren je de (Digital) Out-of-Home markt kennen. Wij werken op een vlot tempo in een ambitieus team dat elkaar helpt, aanspoort, op scherp zet en uitdaagt. Dit altijd in combinatie met een flinke dosis humor.

Als jij jezelf hierin herkent, dan zou je best wel eens goed bij Global kunnen passen!

Wat bieden wij?

 •  Een goed salaris, afhankelijk van je ervaring.
 •  Een aantrekkelijke en realistische bonusregeling.
 •  Flexibiliteit rondom werken op kantoor en vanuit huis.
 •  31 vakantiedagen + 1 dag per jaar extra wanneer je je werkjubileum viert. Dat is omgerekend 6 weken per jaar!
 •  Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding of de mogelijkheid tot een elektrische fiets.
 •  Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (advies en hulp van een externe coach) en ruimdenkend in opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 •  Een Global sloep om jouw relaties mee te nemen tijdens de lunch of een borrel.
 •  Niet geheel onbelangrijk; je neemt deel aan onze events als de Palmbomenborrel en verschillende kennis events.
 •  Sportieve activiteiten zoals bootcamps.

 

Oh ja nog even dit.. wie is Global?

Global Media & Entertainment is dé buitenreclame-exploitant van Nederland. Global is onderdeel van een internationale organisatie. Het hoofdkantoor zit in Londen en daar is het bedrijf naast Out-of-Home ook marktleider in radio!

Wat is Out-of-Home?

Bewust of onbewust kom je buitenreclame, ook wel Out-of-Home genoemd, dagelijks tegen: onderweg, tijdens het boodschappen doen of tanken. Onze objecten staan overal. Het medium is dan ook uiterst geschikt om als adverteerder in een korte tijd een grote groep mensen te bereiken. Met een uitgebreid en divers portfolio, zorgt Global ervoor dat adverteerders met de juiste creatieve (Digital) Out-of-Home campagnes hun doelstellingen behalen.

Solliciteer!

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur snel je cv naar nl.jobs@global.com. Om een goede indruk van je te krijgen, vragen wij je een motivatie mee te sturen, waaruit blijkt wie je bent en waarom jij de perfecte keuze voor deze functie bent. We kijken uit naar je reactie en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe Globaller!

www.global.nl
www.global.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.