Marketing Report
[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Crossmediale Vormgever Quest

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Crossmediale Vormgever Quest

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Crossmediale Vormgever Quest

De nieuwe vormgever van Quest is een creatieve, conceptuele doener die graag dagelijks nieuwe puzzels legt binnen de beproefde Quest-mix: 60 procent tekst en 40 procent beeld samenbrengen tot aansprekende verhalen, online en op papier. Alles om de nieuwsgierige Quest-doelgroep op een leuke manier wijzer te maken.

Quest is de grootste populairwetenschappelijke mediatitel van Nederland. Al bijna 20 jaar serveert Quest vermakelijke, journalistieke verhalen aan een nieuwsgierige doelgroep over een keur aan onderwerpen. Belangrijke pijlers zijn psychologie, natuur, techniek, geschiedenis en het menselijk lichaam, maar Quest-producties beslaan veel meer interessegebieden.
Quest-uitingen zijn informatief en onderhoudend, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en originele invalshoeken. Die combinatie is cruciaal voor het onderscheidend vermogen van Quest: kennis aantrekkelijk en breed toegankelijk presenteren.
Dat doen we best goed, al zeggen we het zelf: we bereiken elke maand meer dan een miljoen mensen via Quest.nl, socials, onlinetesten en -cursussen, en jaarlijks ruim dertig printuitgaves zoals Quest magazine, Quest Junior, Quest Puzzelmix, de Vraag&Antwoord-special en de Quest Scheurkalender.

Hou je van?

Werken aan publicaties variërend van de stand van spermaonderzoek tot (ogenschijnlijk) volkomen overbodige weetjes over mieren en tig andere onderwerpen? Alles wat de wetenschap onderzoekt, verwerken tot typische Quest-content waar de lezer wat van opsteekt en bij glimlacht?

Wil jij

 • Wetenschappelijke onderwerpen omzetten in concepten die aanslaan bij een breed publiek?
 • Ontwikkelingen in je vakgebied aanvoeren en direct toepassen in je eigen werk?
 • Zelf monteren, ontwerpen, renderen.
 • De cover omtoveren tot een speelparadijs over ruimtevaarders als we daar een themanummer aan wijden?
 • Pal voor deadline een animatie in elkaar zetten omdat de redactie ineens met iets komt waar jouw visuele brein op aanslaat?
 • Banners, banderols en ander campagnemateriaal maken voor de pr en verkoop van Quest?

 

Dan zou jij weleens de crossmediale vormgever kunnen zijn die wij zoeken.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt samen met je collega vormgever de vormging van alle dik dertig print uitgaven, video’s, onlinecursussen, socials en speciale uitgaven waarmee lezers thuis, in de wachtkamer of op vakantie snel en op een leuke manier wijzer worden;
 • Je verzorgt in de typerende Quest vorm- en beeldtaal marketing-uitingen om al het moois van Quest te promoten, net als line & brand extensions en branded content voor partners;
 • Je verrijkt content door middel van digitale animaties en video’s;
 • Je werkt nauw samen met de beeldredactie en voert voor een deel zelf beeldbewerking uit waaronder retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties;
 • Je coördineert indien nodig werkzaamheden van freelance vormgevers;
 • Je draagt zorg voor de tijdige, correcte en complete aanlevering van alle designs en digitale bestanden naar drukkerijen en andere relevante partijen;

 

Wat breng je mee?

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in vormgeving van consumentenmedia en/of -marketing;
 • Kennis van en ervaring met crossmediaal werken (print, digitaal, social media);
 • Kennis van Adobe softwareprogramma’s zoals Indesign, Photoshop en Illustrator;
 • Technische kennis en ervaring in het aanleveren van geproefde pdf-bestanden aan de drukker;
 • Een vinkje voor je naam bij deze competenties: creatief, overtuigend, doelgericht, stressbestendig/gedisciplineerd/georganiseerd/planmatig, goed in samenwerken en conceptueel denken.

 

Waar kom je te werken?

Quest is een van de grootste mediamerken die Hearst Netherlands uitgeeft. Werkplek is ons pand in de Amsterdamse Houthavens met zicht op het IJ. Hier werken we samen met 170 collega’s van ELLE, Harper’s Bazaar, JAN, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World.

Over Hearst Netherlands

Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, dat met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief is in 150 landen. Hearst Netherlands gelooft sterk in de waarde van een divers team en moedigt mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren.

Enthousiast?

Stuur voor 16 juni je cv en motivatiebrief naar hrm@hearst.nl ter attentie van Maartje de Gruyter. Met vragen over deze functie kan je terecht bij waarnemend hoofdredacteur Maartje de Gruyter via c-maartje.de.gruyter@hearst.nl.

www.hearst.nl
www.quest.nl

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief