[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Redacteur National Geographic

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Redacteur National Geographic

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Redacteur National Geographic

Over National Geographic

National Geographic is sinds 1888 wereldwijd toonaangevend in wetenschapsjournalistiek en fotografie. In alles belichten we de pracht en de veelzijdigheid van onze planeet – in woord én beeld.

In Nederland en België maken we al bijna 23 jaar een breed palet van tijdschriften voor diverse doelgroepen. Behalve National Geographic Magazine (12x per jaar), vol fotoreportages van over de hele wereld, zijn dat onder meer Historia (6x), met aantrekkelijk geïllustreerde geschiedenisverhalen, en ons reismagazine Traveler (4x), waarin de beste reisjournalisten je meenemen naar verrassende bestemmingen. Verder organiseren we masterclasses voor aspirant-fotografen en -reisjournalisten en updaten we onze lezers dagelijks met nieuws, fotografie en achtergronden op onze onlangs vernieuwde website nationalgeographic.nl. Wil jij deel uitmaken van de gezellige redactie van een van de meest prestigieuze mediamerken ter wereld – en houd je wel van een potje tafelvoetbal? Grijp dan nu je kans!

Wat ga je doen?

Als National Geographic-redacteur verzorg je mede de eindredactie van onze verschillende uitgaven. Je doet research, schrijft verhalen, stuurt freelancers aan en begeleidt onze redactiestagiair. Je denkt mee over nieuwe verhalen en concepten die ons merk verder kunnen versterken.

Je werkt in een hecht team aan de verschillende uitgaven, waarbij je in nauw contact staat met onze webredactie. Je wordt begeleid door de managing editors van onze verschillende bladen, die je bij hun afwezigheid zult vervangen.

Wie ben jij?

 • Je bent een goede allround redacteur en hebt een soepele pen en ervaring in eindredactie.
 • Je volgt alles op het gebied van wetenschap, geschiedenis, reizen, natuur en fotografie.

 

Onze ideale kandidaat…

 • heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding (Nederlands, geschiedenis, journalistiek,
  wetenschapscommunicatie of een vergelijkbare studierichting)
 • heeft minimaal 2 tot 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring
 • heeft een voortreffelijke beheersing van het Nederlands; een zeer goede beheersing van het
  Engels
 • is aantoonbaar bedreven in het schrijven van journalistieke verhalen
 • is kritisch, heeft verantwoordelijkheidsgevoel, neemt initiatief en organiseert graag
 • heeft bij voorkeur ervaring met het produceren van crossmediale content en/of het vertalen
  van printcontent naar online en omgekeerd.

 

Wat bieden we jou?

 • Een contract voor 36 uur/5 dagen per week
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • De mogelijkheid om ten minste twee dagen in de week thuis te werken
 • Een mooie, prettige werkomgeving

 

Waar kom je te werken?

National Geographic is een van de grootste merken die Hearst Netherlands uitgeeft. De redactie is gevestigd in een fraai, nieuw pand in Amsterdam, waar we samen met 170 collega’s van Quote, Quest, ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Men’s Health, JAN, Bicycling en Runner’s World uitkijken over het IJ.

Over Hearst Netherlands

Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, dat met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief is in 150 landen. Hearst Netherlands gelooft sterk in de waarde van een divers team en moedigt mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren. Natuurlijk zoeken we dé ideale kandidaat die voldoet aan alle bovenstaande eisen, maar ook als je nog niet aan alle criteria voldoet en een volgende stap in je carrière wilt maken, nodigen we je uit te solliciteren en ons te overtuigen. Wacht niet langer!

Stuur je cv en motivatie vóór 26 juni naar Jasmijn Tietema via jasmijn.tietema@hearst.nl o.v.v. de functienaam. We kijken uit naar je sollicitatie.

www.hearst.nl
www.nationalgeographic.nl

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.