[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Redacteur Quest

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Redacteur Quest

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Redacteur Quest

Quest is het grootste populairwetenschappelijke mediamerk van Nederland. Al 19 jaar serveert Quest vermakelijke, journalistieke verhalen aan een nieuwsgierige doelgroep. Geliefde pijlers zijn psychologie, natuur, techniek, geschiedenis en het menselijk lichaam, maar Quest-producties beslaan veel meer vakgebieden waar universiteiten en kennisinstituten zich mee bezig houden.

Op een leuke manier wijzer

Wil jij ook altijd weten hoe de wereld in elkaar steekt? Binnen een crossmediaal werkend team van redacteuren, eindredactie, beeldredactie en vormgeving ga je bij Quest boeiende content maken voor de brede doelgroep die Quest-fan is. Je werkt tegelijkertijd aan verhalen die veel research vergen als aan kortjes en SEO-content die je soms binnen een paar uur zelf online plaatst. Animaties, tests, quizen? Je verpakt informatie over technologie, duurzaamheid, voeding, cultuur, geschiedenis en ruimtevaart in aansprekende vormen. Je bent in staat om zelf oorspronkelijke wetenschappelijke bronnen aan te boren en de vertaalslag te maken naar content waarmee je de Quest-doelgroep boeit, vermaakt en informeert.

Dit ga je in grote lijnen doen:

 • Je werkt zelfstandig aan de productie van diverse artikelvormen die 13x per jaar verschijnen in Quest magazine, dagelijks op quest.nl en via diverse andere kanalen en publicaties van Quest.
 • Je bedenkt originele invalshoeken waaruit meerdere producties voortkomen. Zo lever je per invalshoek bijvoorbeeld een lang artikel voor print, een beknopt en ludiek geschreven antwoord op lezersvragen voor de Quest scheurkalender, en een video/artikel voor online.
 • Je volgt ontwikkelingen in de wetenschap, je interviewt net zo lief een academicus als een vioolbouwer.
 • Je bent in staat gedegen research te plegen en een journalistieke werkwijze toe te passen. Op basis daarvan maak je verhalende producties voor de doelgroep van Quest, in print en online. Je weet daarbij de vertaalslag te maken naar herkenbare situaties in het dagelijks leven.
 • Je maakt typische Quest-content die informeert, verrast, vermaakt en telkens de nieuwsgierigheid van de doelgroep (en die van jezelf) voedt.
 • Je denkt en werkt mee aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld cursussen voor de online Quest Academie, online tests of stellingen, en aan nieuwe vormen van content.
 • Je zet je creativiteit ook in om branded content te maken waar zowel de Quest-doelgroep, de redactie als de adverteerder blij van wordt. Ook hier staat voorop: op een leuke manier wijzer worden.
 • Je vertaalt SEO door naar pakkende content die onze lezers blijft trekken, en optimaliseert bestaande content.
 • Je fungeert als een van de gezichten of stemmen van Quest in andere media.

 

Onze ideale kandidaat heeft:

 • een afgeronde opleiding journalistiek/communicatie of een universitaire studie;
 • tussen de 2-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en werkomgeving;
 • ervaring met datagedreven werken, bijvoorbeeld met Google Analytics (en een pre als je al met Google Datastudio werkt);
 • ervaring met het schrijven van SEO-rijke content;
 • ervaring met video’s produceren is een pre;
 • kennis van content plaatsen via een CMS en distribueren via social media.

 

Waar kom je te werken?

Kenmerkend voor Quest: alle uitingen zijn informatief en onderhoudend en worden gebaseerd op gedegen research en originele invalshoeken. Die combinatie is cruciaal voor wat Quest belangrijk vindt: kennis overdragen. Dat doen we best goed, al zeggen we het zelf, want we bereiken elke maand meer dan een miljoen mensen via quest.nl, Quest-socials, online tests en -cursussen, en jaarlijks zeker 30 print uitgaves zoals Quest Magazine, Quest Junior, Quest Puzzelmix, de scheurkalenders van Quest en de ongeëvenaarde Quest Vraag&Antwoord-special. Braintainment op maat, met mooie branded content samenwerkingen.

Quest is een van de grootste merken van Hearst Netherlands. Hearst Netherlands heeft 170 medewerkers die werken voor onder meer ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, JAN, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World. Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief in 150 landen.

Wij bieden jou:

Een afwisselende fulltime baan (36 uur) voor een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bij een van de mooiste mediabedrijven van Nederland, gevestigd in de Amsterdamse Houthavens. Wij geloven sterk in de waarde van een divers team en moedigen mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren.

Reageren:

Word jij enthousiast van deze veelzijdige werkzaamheden? Solliciteer dan nu door jouw cv en uitgebreide motivatie te sturen naar hrm@hearst.nl t.a.v. Maartje de Gruyter, o.v.v ‘Sollicitatie redacteur Quest’.

www.hearst.nl
www.quest.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Brand Marketing & Licensing Director

18-07-2024 | 08:15:00
Hearst Netherlands is per direct op zoek naar Brand Marketing & Licensing Director

Bram Mullink benoemd tot hoofdredacteur National Geographic en Portfolio Director

12-06-2024 | 08:59:00
Hearst Netherlands kondigt de benoeming aan van Bram Mullink tot Portfolio Director met ingang van 1 juni 2024

Quote (Hearst Netherlands) start ondernemersclub Club Quote

26-04-2024 | 18:10:00
Hearst Netherlands is de ondernemerclub Club Quote gestart. De bedoeling van Club Quote is om startende en meer ervaren ondernemers bij elkaar te brengen. Ondernemers kunnen voor 1000 euro per jaar (ex btw) lid worden

Quest en André Kuipers gaan samenwerken

16-04-2024 | 16:44:00
Quest en astronaut André Kuijpers gaan een uitgebreide samenwerking aan waaronder een wekelijkse rubriek over ruimtevaart en het heelal

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een (Freelance) Digital Content Manager Women’s Health

03-04-2024 | 08:59:00
Hearst Netherlands is per direct op zoek naar (Freelance) Digital Content Manager Women’s Health

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.