[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Wetenschapsredacteur Cross Media Quest

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Wetenschapsredacteur Cross Media Quest

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Wetenschapsredacteur Cross Media Quest

Vanuit onze strategie zetten we sterk in op crossmediale contentontwikkeling. We hebben meerdere posities voor een (Crossmediale) wetenschapsredacteur.

Quest is het grootste populairwetenschappelijke merk van Nederland. Quest geeft antwoord op de meest uiteenlopende vragen, onderzoekt en test.

Al 18 jaar maakt Quest zijn lezers op een leuke manier wijzer met verhalen over geschiedenis, psychologie, natuur, techniek en het menselijk lichaam. Daarvoor haalt de redactie antwoorden bij de wetenschap. Quest bereikt maandelijks ruim 1 miljoen mensen via magazines, quest.nl, nieuwsbrieven, sociale media, podcasts, e-courses en video.

Ben jij nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar steekt? Kun jij onze lezers via alle kanalen boeien met de meest interessante wetenschappelijke feiten? Weet jij wat er speelt in de maatschappij, kun je dat vertalen naar diepgravende content? En kun je net zo gemakkelijk in een klein onderwerp duiken om dat verrassend over de bühne te brengen?

Binnen deze functie ben jij het creatieve, crossmediale brein en draag jij zorg voor de creatie en distributie van artikelen via alle kanalen van Quest.

Je maakt boeiende content binnen een of meerdere pijlers zoals technologie, duurzaamheid, voeding, psychologie, geschiedenis, natuur, mens & lichaam. Belangrijk is dat je weet hoe het werkt in de wetenschap. Je bent in staat om zelf oorspronkelijke wetenschappelijke bronnen aan te boren en om te zetten in teksten die de Quest-lezer aangenaam informeren.

De highlights van de functie:

 • Je bedenkt vanuit een originele invalshoek content en vertaalt deze door voor de diverse middelen van Quest. Dat kan bijvoorbeeld een langer artikel voor print zijn, een Vraag & antwoord voor de scheurkalender of een artikel voor online.
 • Je creëert nieuwe artikelen en maakt (nieuwe vormen van) content voor bijvoorbeeld e-courses, tests of branded content campagnes.
 • Je vertaalt SEO door naar pakkende content die onze lezers blijft trekken, en optimaliseert huidige content.
 • Je fungeert als aanspreekpunt voor media als gezicht of stem van Quest.

 

Onze ideale kandidaat heeft verder:

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding Journalistiek/Communicatie of een universitaire studie;
 • tussen de 2-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en werkomgeving;
 • ervaring met datagedreven werken, bv. met Google Analytics (en een pré als je al met Google Datastudio werkt);
 • ervaring met het schrijven van SEO-rijke content;
 • ervaring met video’s produceren is een pré;
 • kennis van content plaatsen via een CMS en distribueren via social media.

 

We hebben meerdere posities te vervullen. We zijn onder meer op zoek naar iemand die het ambieert het Quest-gezicht in de media te zijn, of al ervaring heeft met media en dito contacten heeft. Natuurlijk zoeken we dé ideale kandidaat die voldoet aan alle bovenstaande eisen, maar ook als je nog niet aan alle criteria voldoet en/of de volgende stap in je carrière wil maken en juist wil leren, nodigen we je uit te solliciteren en ons te overtuigen in je brief.

Waar kom je te werken?

Quest is een van de grootste merken van Hearst Netherlands. Hearst Netherlands heeft 170 medewerkers die werken voor topmerken als ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, JAN, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World. Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief in 150 landen.

Wij bieden jou:

Een afwisselende baan bij een van de mooiste mediabedrijven van Nederland in de Houthavens van Amsterdam, een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij geloven sterk in de waarde van een divers team en moedigen mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren.

Word jij enthousiast van de veelzijdige werkzaamheden? Solliciteer dan nu door jouw cv en uitgebreide motivatie te sturen naar hrm@hearst.nl t.a.v. Lyn Kuyper, o.v.v Sollicitatie Wetenschapsredacteur Quest. We zien je reactie graag voor 19 december 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden van 19-22 december.

www.quest.nl
www.hearst.nl

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.