[Vacatures] iO zoekt een Affiliate Marketing Specialist

[Vacatures] iO zoekt een Affiliate Marketing Specialist

iO is per direct op zoek naar:

Affiliate Marketing Specialist

Jouw rol

Zijn advertising- en marketingcampagnes helemaal jouw ding? Helpt jouw diepgaande kennis van affiliate marketing onze adverteerders verder online te groeien? Is jouw advies altijd doordacht, proactief en gebaseerd op de juiste data? Dan zoeken wij jou!

Ga jij elke uitdaging aan? Binnen ons team beheer je zelf je eigen set klanten. Van (internationale) klanten – zoals Philips, JBL, Whoppah of Conrad – tot lokale klanten als Verf.nl en Orangefit.

Als Affiliate Marketeer bij iO sta je dagelijks in contact met publishers en affiliate netwerken om de beste deals te sluiten voor onze adverteerders — en dat zijn grote merken in binnen- en buitenland. Je monitort de performance van onze opdrachtgevers, analyseert relevante data, en stuurt bij waar nodig. Je sluit publishers aan die passen bij je klant en onderhandeld de beste deal met ze.

Op campus Amsterdam ga je aan de slag in een breed team van marketingspecialisten. Onze performance-experts staan altijd klaar om met je te sparren over lopende projecten en nieuwe ideeën die in je hoofd rondwervelen. Of gewoon voor een gezellige klets aan het koffie-apparaat, dat ook.

Bij iO raak je nooit uitgeleerd. Je krijgt de ruimte om je eigen talent en ambitie te ontwikkelen en komt in een omgeving terecht waarin je continu wordt aangemoedigd om je kennis uit te breiden en deel te nemen aan inspirerende events. Zo geef je jouw persoonlijke groeipad invulling.

Benieuwd naar jouw dagelijkse uitdagingen?

 • Campagneplanning en -uitvoering: de ins en outs van affiliate marketing hoeven we je niet meer uit te leggen. Jij ontwikkelt en beheerd campagnes alsof je ervoor in de wieg bent gelegd.
 • Budgetbeheer: advertentiebudgetten opstellen, beheren en optimaliseren. Je beheert de budgetten en doelen van je klanten als een goede huisvader of moeder.
 • Rapportage: je rapporteert wekelijks en maandelijks aan klanten over de vooruitgang en de prestaties van je campagnes, waarna je concrete aanbevelingen opstelt en uitvoert om nog betere resultaten te de maand erop te rapporteren.
 • Klantrelaties beheren: jij bent de brug tussen iO en de klant. Je denkt dan ook mee na over de beste manieren om de doelen van je klanten te behalen. Je zal dagelijk in contact staan met de klant en twee keer per maand gezamenlijk op locatie (Amsterdam) werken.
 • Data-analyse: met behulp van analysetools zoals Google Analytics 4, affiliate netwerken en Lookerstudio analyseer je campagneresultaten en vertaal je deze analyses door naar (strategische) optimalisaties.
 • Business-minded: je begrijpt de doelen van de klant en zet campagnes op alsof ze voor je eigen bedrijf zouden zijn.

 

Wat je meebrengt als Affiliate Marketing Specialist

 • Je hebt +3 jaar ervaring in affiliate marketing, bij voorkeur aan bureau of klantzijde.
 • Je bent natuurlijk op de hoogte van de laatste (strategisch) ontwikkelingen en trends binnen de industrie.
 • Je bewaart met je projectmanagement skills probleemloos het overzicht, ook als je strakke deadlines en meerdere projecten moet beheren. Hier heb jij een sterk verantwoordelijkheidsgevoel in.
 • Je communiceert op een proactieve manier met klanten en collega’s. Je durft (strategisch) out-of-the box te denken om de resultaten van jouw klant te laten groeien.
 • Je bent ijzersterk met data en maakt op basis van de beschikbare data-analyses strategisch keuzes. Analysetools zijn je rechterhand bij het interpreteren van complexe cijfermatige data. Waar je ervaring hebt met GA4, Looker Studio en de verschillende netwerken (Partnerize, Daisycon, TradeTracker en / of AWIN) hebt.
 • Je schrijft en spreekt vloeiend in het Nederlands en Engels.

Interesse?

Kom eens langs

Lijken we een goede match, dan schieten we snel in actie. Te beginnen met een kennismaking (face-to-face of virtueel) om te kijken of het klikt. Je weet wel, eerste indrukken enzo.

Ontdek je potentieel

Dat viel wel mee, niet? Ronden we die kennismaking allebei af met een goed gevoel, dan nodigen we je uit voor een korte test om te zien hoe jij kan groeien bij iO. Waar en wanneer dat voor jou het beste past.

Ontmoet je collega's

Er zijn hier heel wat mensen die staan te springen om jou te ontmoeten. Bij ons volgend gesprek schuiven twee van je potentiële collega’s mee aan tafel om de resultaten van je test te bespreken.

Kom erbij!

Zijn we allemaal nog altijd enthousiast? Gefeliciteerd, zet je handtekening maar onder je contract! Samen bespreken we de praktische details en zorgen we dat je alles hebt om aan de slag te gaan. Solliciteer hier.

www.iodigital.com/nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

CX-strategen Masood Talha en Jelle Plass naar iO

12-06-2024 | 11:43:00
Met Masood Talha en Jelle Plass erbij biedt het blended agency zijn klanten een sterke customer experience (CX) en service design

The Best of Content Marketing Awards 2023 | ZILVER NON-PROFIT - iO Digital: De Verdwenen SS'er voor Kamp Amersfoort

07-06-2024 | 08:30:00
Kennisoverdracht is voor Kamp Amersfoort één van de belangrijkste pijlers. Om deze impact te realiseren is een hogere naamsbekendheid essentieel.

Belgische spoormaatschappij NMBS kiest voor iO

03-06-2024 | 11:44:00
iO zal het innovatielab van NMBS ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën die treinreizigers meer gebruikerscomfort en reisplezier bieden.

[Interview] Pieter Janssens: iO werkt aan de resultaten van morgen

28-05-2024 | 14:40:00
Pieter Janssens is oprichter, eigenaar en CEO van iO. We spreken hem over onder meer de groei(ambities) van iO, het zijn van een blended agency en AI

[Whitepaper] Zo ontwikkel je een first-party datastrategie

27-05-2024 | 06:00:00
Kun je nog vertrouwen op third-party data en welke stakeholders betrek je het beste bij deze nieuwe fase?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.