[Vacatures] iO zoekt een Business Developer

[Vacatures] iO zoekt een Business Developer

iO is per direct op zoek naar:

Business Developer -Utrecht, Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven

Jouw rol

Is je commerciële mindset je grootste troef? Zit hands-on Business Development je in het bloed? Heb je de juiste vaardigheden voor new business development? Dan zit jij helemaal op je plek als  business developer binnen het commercieel team van iO NL. Je bent medeverantwoordelijk voor het succes van de klant en de groei van de omzet van onze campussen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Bosch.

Als team zijn we samen verantwoordelijk voor het binnenhalen van mooie merken en uitdagende nieuwe projecten bij nieuwe klanten met onze technology, creative, marketing en strategie proposities. Kortom, digital.

We werken voor aansprekende merken als Akzo Nobel, Vattenfall, Nationale Nederlanden, Jumbo en Bol.com.

Dit betekent dat je primair bezig bent met Business Development maar uiteraard blijf je ook betrokken bij accounts waar jij zelf het partnership vanuit iO mee bent aangegaan (bijv. accountplanning, lead generation en nurturing). Jouw uitgangspunten: het commerciele plan van iO inclusief Business Development, actieve betrokkenheid bij marketingactiviteiten (bijv. Events, Leadgen, Account based Marketing) en het CRM.

In de eerste plaats is jouw focus natuurlijk gericht op de markt en jouw contacten bij organisaties. Maar je bent ook een verbinder en brengt daarom ook de juiste experts bij elkaar aan tafel om een maatwerk oplossing voor de klantvraag te ontwikkelen. Je trekt regelmatig op met Strategen, Creatieven en Software Architecten om overtuigende voorstellen bij bedrijven te pitchen. Waarbij jij degene bent die het voortouw neemt om voorstellen goed uit te leggen en natuurlijk langdurig partnership te creëren. Hoe je dat aanpakt? Dat is aan jou. Maar omringd door een ervaren commercieel team en de talrijke experts binnen heel iO, zijn er altijd collega’s om mee te sparren over pitches, marktbenaderingen en accountplannen. Jij bent dan ook die inspirerende en verbindende factor.

Je komt terecht in een dedicated commercieel team op één van de campussen dat altijd het klantbelang vooropzet. Het team bestaat uit inside sales en medior en senior collega's die zich bezighouden met new business development en accountmanagement. Als business developer sta je midden in ons bedrijf als het gaat om contacten met marketing, de klantteams en andere campussen. Hierbij voelt iedereen de positieve vibe om samen verder te bouwen aan de groei van iO, wat het werk uitdagend maakt en veel nieuwe kansen biedt.

Bovendien is jouw rol slechts het begin, want bij iO stopt het leren nooit. Je krijgt de vrijheid om je eigen talent en ambitie te ontwikkelen. Je betreedt een omgeving waarin je voortdurend wordt aangemoedigd om je kennis uit te breiden en je eigen groeipad te creëren.

Wat je meebrengt als Business Developer

  • Je hebt tenminste 5-10 jaar ervaring in business development/commerciële rol in een consultancy-omgeving, digital creative agency of system integrator
  • Kennis van de diensten en producten die iO op Technology en Digital Marketing vlak levert (Digital Experience platforms, websites, portals, mobile apps, integratie, softwarepakketten, campagnes en contentproducties)
  • Je begrijpt de dynamiek binnen corporate omgevingen
  • Je werkt zelfstandig en bent een teamplayer met een groepsmentaliteit
  • Sterke communicatieve en presentatievaardigheden
  • Een houding die oplossingsgericht, resultaatgericht, besluitvaardig en overtuigend is
  • Een closing mindset
  • Het vermogen om na een teleurstelling snel weer op te staan en gemotiveerd te blijven
  • Aangezien wij bij iO ook internationaal gezien met organisaties samenwerken, is het belangrijk dat je vloeiend Nederlands en Engels spreekt.

Interesse?

Kom eens langs

Lijken we een goede match, dan schieten we snel in actie. Te beginnen met een kennismaking (face-to-face of virtueel) om te kijken of het klikt. Je weet wel, eerste indrukken enzo.

Ontdek je potentieel

Dat viel wel mee, niet? Ronden we die kennismaking allebei af met een goed gevoel, dan nodigen we je uit voor een korte test om te zien hoe jij kan groeien bij iO. Waar en wanneer dat voor jou het beste past.

Ontmoet je collega's

Er zijn hier heel wat mensen die staan te springen om jou te ontmoeten. Bij ons volgend gesprek schuiven twee van je potentiële collega’s mee aan tafel om de resultaten van je test te bespreken.

Kom erbij!

Zijn we allemaal nog altijd enthousiast? Gefeliciteerd, zet je handtekening maar onder je contract! Samen bespreken we de praktische details en zorgen we dat je alles hebt om aan de slag te gaan. Solliciteer hier.

www.iodigital.com/nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

CX-strategen Masood Talha en Jelle Plass naar iO

12-06-2024 | 11:43:00
Met Masood Talha en Jelle Plass erbij biedt het blended agency zijn klanten een sterke customer experience (CX) en service design

The Best of Content Marketing Awards 2023 | ZILVER NON-PROFIT - iO Digital: De Verdwenen SS'er voor Kamp Amersfoort

07-06-2024 | 08:30:00
Kennisoverdracht is voor Kamp Amersfoort één van de belangrijkste pijlers. Om deze impact te realiseren is een hogere naamsbekendheid essentieel.

Belgische spoormaatschappij NMBS kiest voor iO

03-06-2024 | 11:44:00
iO zal het innovatielab van NMBS ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën die treinreizigers meer gebruikerscomfort en reisplezier bieden.

[Interview] Pieter Janssens: iO werkt aan de resultaten van morgen

28-05-2024 | 14:40:00
Pieter Janssens is oprichter, eigenaar en CEO van iO. We spreken hem over onder meer de groei(ambities) van iO, het zijn van een blended agency en AI

[Whitepaper] Zo ontwikkel je een first-party datastrategie

27-05-2024 | 06:00:00
Kun je nog vertrouwen op third-party data en welke stakeholders betrek je het beste bij deze nieuwe fase?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.