[Vacatures] iO zoekt een Junior SEO Specialist

[Vacatures] iO zoekt een Junior SEO Specialist

iO is per direct op zoek naar:

Junior SEO Specialist -Noord-Holland, Amsterdam

Jouw rol

Ben jij helemaal klaar voor jouw volgende stappen in de wereld van online marketing? Wil je groeien op het gebied zoekmachine optimalisatie (SEO)? Kom dan werken bij iO en wordt onderdeel van ons team gedreven SEO specialisten in Amsterdam. Je start als junior SEO specialist en krijgt bij ons de kans om verder door te groeien binnen deze rol tot medior en core specialist.

Ervaring met SEO is geen vereiste, wij zorgen voor een interne opleiding. Leergierigheid, pro-activiteit, commerciële drive en een goede teamspirit zijn veel belangrijker. Je krijgt bij ons de kans om in een performance driven agency jezelf verder te ontwikkelen binnen de online marketing. Je gaat met jouw activiteiten bijdragen aan de autoriteit van je klanten door deals en partnerships te sluiten met publishers - hiermee zorg jij voor een positieve impact op de zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Als junior SEO Marketeer maak je deel uit van de SL marketing, bestaande uit: search en social advertising, (offline) media, programmatic, marketing automation, marketplaces, affiliate en conversie-optimalisatie. Je gaat werken voor toonaangevende nationale en internationale merken zoals Van der Valk, Whoppah, ABN AMRO, TUI en 113 Zelfmoordpreventie. Je begint in je functie met SEO outreach (linkbuilding) en krijgt op termijn de kans om verder door te groeien naar diciplines zoals content, tech en lokale SEO.

Wat iO van jou verwacht:

 • Je bedenkt, beheert en onderhoudt SEO outreach campagnes voor klanten in uiteenlopende sectoren;Je ontwikkelt overtuigende e-mail templates samen met je collega’s en probeert deze continu te verbeteren;
 • Je hebt contact per e-mail en telefoon met publishers, zoals bloggers en website eigenaren, om de beste deals en partnerships te sluiten en onderhoudt relaties;
 • Je werkt met geavanceerde tools (oa. Semrush) die jou helpen om je werk efficiënt te kunnen doen;
 • Je voelt de verantwoordlijkheid om bij te sturen waar nodig en pro-actief te communiceren met publishers, klanten en collega's;
 • Je monitort resultaten van je campagnes en rapporteert deze aan je klanten;
 • Je werkt samen met je collega’s om de dienstverlening continu verder te ontwikkelen;
 • Je signaleert ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze naar concrete acties. Aangezien het SEO-landschap zicht voortdurend ontwikkelt, is het belangrijk om met deze veranderingen mee te bewegen.

Wat je meebrengt als Junior SEO Specialist

 • Je bent net afgestudeerd of hebt al enige werkervaring opgedaan in de richting van online marketing;
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een diploma in de richting van communicatie, marketing of commerciële economie;
 • Je hebt affiniteit met online marketing en/of SEO en je wilt je hier verder in ontwikkelen;
 • Je bent communicatief vaardig, een overtuigende mail opstellen is voor jou geen enkel probleem.
 • Je bent proactief en werkt efficiënt, je zorgt dat jouw taken aan het eind van dag afgerond zijn;
 • Je hebt ervaring met tools als Google Analytics, Google Search Console, Semrush of soortgelijke tools;
 • Je schrijft en spreekt correct Nederlands (andere talen zoals Engels, Frans en/of Duits zijn een grote pré).

Interesse?

Kom eens langs

Lijken we een goede match, dan schieten we snel in actie. Te beginnen met een kennismaking (face-to-face of virtueel) om te kijken of het klikt. Je weet wel, eerste indrukken enzo.

Ontdek je potentieel

Dat viel wel mee, niet? Ronden we die kennismaking allebei af met een goed gevoel, dan nodigen we je uit voor een korte test om te zien hoe jij kan groeien bij iO. Waar en wanneer dat voor jou het beste past.

Ontmoet je collega's

Er zijn hier heel wat mensen die staan te springen om jou te ontmoeten. Bij ons volgend gesprek schuiven twee van je potentiële collega’s mee aan tafel om de resultaten van je test te bespreken.

Kom erbij!

Zijn we allemaal nog altijd enthousiast? Gefeliciteerd, zet je handtekening maar onder je contract! Samen bespreken we de praktische details en zorgen we dat je alles hebt om aan de slag te gaan. Solliciteer hier.

www.iodigital.com/nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

CX-strategen Masood Talha en Jelle Plass naar iO

12-06-2024 | 11:43:00
Met Masood Talha en Jelle Plass erbij biedt het blended agency zijn klanten een sterke customer experience (CX) en service design

The Best of Content Marketing Awards 2023 | ZILVER NON-PROFIT - iO Digital: De Verdwenen SS'er voor Kamp Amersfoort

07-06-2024 | 08:30:00
Kennisoverdracht is voor Kamp Amersfoort één van de belangrijkste pijlers. Om deze impact te realiseren is een hogere naamsbekendheid essentieel.

Belgische spoormaatschappij NMBS kiest voor iO

03-06-2024 | 11:44:00
iO zal het innovatielab van NMBS ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën die treinreizigers meer gebruikerscomfort en reisplezier bieden.

[Interview] Pieter Janssens: iO werkt aan de resultaten van morgen

28-05-2024 | 14:40:00
Pieter Janssens is oprichter, eigenaar en CEO van iO. We spreken hem over onder meer de groei(ambities) van iO, het zijn van een blended agency en AI

[Whitepaper] Zo ontwikkel je een first-party datastrategie

27-05-2024 | 06:00:00
Kun je nog vertrouwen op third-party data en welke stakeholders betrek je het beste bij deze nieuwe fase?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.