Marketing Report
[Vacatures] Mediabrands zoekt een Lead Insights Effectiveness vacatures

[Vacatures] Mediabrands zoekt een Lead Insights Effectiveness

Mediabrands is per direct op zoek naar een:

Lead Insights Effectiveness

Voor Mediabrands Marketing Sciences zoeken we een getalenteerde en ervaren Lead Insights & Effectiveness die het team (9 fte) en de expertise verder gaat brengen. 

Als Lead Insights & Effectiveness stuur je een team van enthousiaste consultants, specialisten en analisten aan. Jij brengt research, insights & effectiveness zowel qua discipline als team meerdere stappen verder. Ook ben je intern en extern het boegbeeld en aanspreekpunt van jouw team. Waar nodig ben je de meewerkend voorman die zelf kan bijspringen of het werk naar het volgende niveau kan tillen.

De vragen die jouw team voor onze klanten beantwoordt, zijn breed en liggen op het terrein van bijvoorbeeld marktonderzoek, merk- en campagne tracking, share of spend, doelgroepen, concurrentieanalyses en pre-tests van campagnes. Met recht het totale domein van ‘Insights & Effectiveness’ dus. We hebben nauwe relaties met partners op het gebied van onderzoek en voeren de regie over al het werk voor onze klanten. 

Met het team werken we voor vrijwel alle klanten van onze bureaugroep (UM, Initiative, Reprise, Magna en Yune) en doen we ook vaak interessant werk voor publishers als Talpa, AdAlliance en DPG. 

Je maakt onderdeel uit van het leads team van Marketing Sciences; samen met de Managing Director, 3 andere expertiseleads (Data Science, Marketing Technology, Reporting & Automation) en 3 Data Strategy Consultants bepaal je de koers van onze volledige afdeling. 

Mediabrands Marketing Sciences bestaat uit 20+ data experts die alle Mediabrands klanten helpen om slimmere marketingbeslissingen te nemen op basis van data. We brengen de impact van marketing en media in kaart en zetten dit om in toepasbare optimalisaties. 

Ons team bouwt modellen om de performance van marketinginzet (zoals campagnes) te voorspellen. We creëren insights uit surveys en monitoren de marketing performance van onze klanten via brand tracking. We ontsluiten zoveel mogelijk nuttige data vanuit de eigen media van onze klanten.

En, last but not least, we automatiseren de connectie tussen verschillende databronnen en bouwen rapportages en dashboards om de marketingimpact te visualiseren. Hierbij gebruiken we data uit mediakanalen, van audiences, maar ook transactionele data en web- en app analytics.  

We werken nauw samen met alle onderdelen van Mediabrands en hun klanten. Voorbeelden van klanten waar we voor werken zijn Jumbo, de Nederlandse overheid (DPC), ING, AS Watson, Plus, Bloemenbureau Holland en Landal Greenparks.

Desired Skills & Experience

 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het domein van research, insights & effectiveness (bij een bureau, een publisher of een adverteerder);
 • Senior positie of leidinggevende ervaring aan een (klein) team;
 • Ervaring met presenteren aan belangrijke stakeholders (bij klanten en intern) en/of in pitches;
 • Wo opgeleid;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels;
 • Energiek, motiverend en kritisch;
 • People manager zonder micromanagement stijl;
 • Op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in het medialandschap;
 • Kennis van media analyse tools (zoals Nielsen, Pointlogic en SPSS) is een pre.


Wat wij bieden

Je komt in het Marketing Sciences team terecht, dat bestaat uit een groep enthousiaste, ambitieuze maar vooral ook hechte collega’s. We hebben teamspirit hoog in het vaandel staan en waarderen innovatieve ideeën enorm. Wat we ook waarderen is een gezellige borrel. Het gaat dus niet alleen maar om deadlines halen, maar juist ook om plezier te hebben in je werk mét het team;

 • Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheden;
 • Marktconform salaris passend bij jouw ervaring;
 • Werkweek van 40 uur, in overleg is 32 of 36 uur mogelijk;
 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;
 • Flexibele werktijden: Mediabrands is een zeer vooruitstrevende werkgever, er is ruimte voor afwijkende werktijden, (tijdelijk) parttime werken en onbetaald verlof. Zolang dit maar in goed, tijdig overleg gebeurt.


About Us

Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group (NYSE:IPG) onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen. Diversiteit en inclusiviteit is daarbij prioriteit.

Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken. In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE.

Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (addressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt bGenius marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen. Mediabrands heeft ‘CHALLENGEN’ in hun DNA zitten. We zijn een bedrijf van Challengers. We zijn niet de grootste, maar we zijn er voor merken en marketeers die verrast, uitgedaagd en geprikkeld willen worden om zodoende niet stil te komen staan. Daarnaast hebben de Mediabrands labels ‘SAMEN’ in hun DNA zitten. Wij zijn één familie, wij vormen één huis. Wij geloven in het feit dat we samen groter en krachtiger zijn en over meer kennis beschikken. Wij zijn ‘The House of Challengers!’

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.