[Vacatures] Mediabrands zoekt een Medior/Senior Data Scientist

[Vacatures] Mediabrands zoekt een Medior/Senior Data Scientist

Mediabrands is per direct op zoek naar een:

Medior/Senior Data Scientist

Position Summary

Word jij gelukkig van enorme hoeveelheden data, complexe vraagstukken, machine learning en econometrische modellen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je gaat als Data Scientist aan de slag voor de verschillende labels van Mediabrands om antwoord te geven op vragen zoals: ‘Hoe zetten we het mediabudget zo optimaal mogelijk in om meer sales te behalen?’, ‘Hoe zorgen we dat klanten ook daadwerkelijk klant blijven?’ en ‘Kunnen we voorspellen welke campagne beter zal gaan presteren?’ 

Over de functie:

Onderdeel van het Marketing Sciences team is het Data Science team, bestaande uit data scientists, een data engineer en data analisten. We ontwikkelen verschillende econometrische modellen, waarbij Marketing Mix Modelling met behulp van regressieanalyses een belangrijk onderdeel van onze business is. Dagelijks zijn we bezig om deze modellen naar een hoger niveau te tillen en onszelf uit te blijven dagen met slimme oplossingen. Het werk van een Data Scientist is allesbehalve gekaderd en standaard. Wij verwachten dat je met innovatieve ideeën komt, diep de materie in wilt duiken en je kennis deelt met het team. Als Medior/Senior Data Scientist verwachten we ook dat je de complexe modeluitkomsten kan vertalen naar bruikbare inzichten voor onze klanten en een proactieve houding hebt in het kader van kansen signaleren. Daarnaast heb je een coachende rol richting de juniors.

Als Data Scientist werk je voor zowel interne als externe klanten. Zo werken we voor de labels binnen Mediabrands en proberen we de vraagstukken van de consultants en strategen te onderbouwen en beantwoorden met data. Tegelijkertijd werk je ook voor klanten om ze verder te helpen om slimmere marketing beslissingen te maken.

Desired Skills & Experience

Wat we vragen:

Je bent creatief, innovatief en vindt het leuk om onze klanten verder te helpen met hun data-uitdagingen. Je denkt graag mee over product development en je weet hoe je onze materie in Jip- en-Janneketaal kan uitleggen. Daarnaast heb je een duidelijke visie op de mogelijkheden van data science/econometrie in het algemeen en binnen marketing/media in het bijzonder. Deze weet je op overtuigende wijze uit te dragen aan klanten en collega’s.

Verder heb je:

 • WO diploma in een vergelijkbare richting zoals Econometrie/Wiskunde/Business Analytics
 • 2-3 jaar werkervaring in een Data Science rol
 • Ervaring in consultancy en werken met verschillende stakeholders
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Ervaring met Python of R.
 • Ervaring met econometrische modellen
 • Ervaring met SQL (pré)
 • Ervaring met Snowflake (pré)
 • Ervaring met Marketingplatformen zoals Google Analytics (pré)
 • Affiniteit met marketing (pré)

 

Wat wij bieden:

Een enorm hecht team: Je komt in het Data Science team terecht, wat bestaat uit enthousiaste, ambitieuze maar vooral ook hele hechte collega’s. We zijn vaak op kantoor te vinden, maar ook als we thuiswerken hebben we nauw contact met elkaar en we weten elkaar ook op afstand te versterken en te motiveren. We hebben teamspirit hoog in het vaandel staan en waarderen innovatieve ideeën enorm. Wat we ook waarderen is een gezellige borrel of bijkletsen over het weekend. Het gaat dus niet alleen maar om deadlines halen, maar juist ook om het sociale aspect en elkaars vangnet zijn. Je vertrouwd voelen binnen het team is voor ons ontzettend belangrijk.

Verder bieden we:

 • Afwisseling tussen thuis en op kantoor werken. We werken over het algemeen 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis.
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordlijkheden;
 • Marktconform salaris passend bij jouw ervaring;
 • Werkweek 40 uur, in overleg 32 of 36 uur mogelijk
 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;
 • Laptop van de zaak;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; In GROW, een personeelsinformatiesysteem, staat op functieniveau omschreven welke ontwikkelingsbehoeften er zijn en de Learning & Development manager ziet erop toe dat hiervoor de juiste trainingen en opleidingen voorhanden zijn. Er zal gewerkt gaan worden, indien daar behoefte aan is, met buddy’s.
  Flexibele werktijden;
 • Marketing Sciences is een zeer vooruitstrevende werkgever: er is ruimte voor afwijkende werktijden, (tijdelijk) parttime werken en onbetaald verlof. Zolang dit maar in goed overleg en ruim van tevoren gebeurt;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Onze mediapartners (zoals Google, Facebook en anderen) bieden een hele scala aan trainingen en workshops.

 

About Us

Marketing Sciences

Mediabrands Marketing Sciences helpt klanten om slimmere marketingbeslissingen te nemen op basis van data. We groeien hard en zijn een steeds strategischer onderdeel van de klantenteams van alle Mediabrands labels. Vanuit ons team zijn we van huis uit sterk in Consumer Insights, Research en Analytics. Maar ook op het vlak van Data Science oplossingen als Marketing Mix Modelling en Lift Testing staan we goed op de kaart. Qua dashboarding en Marketing Technology zijn we op een hoog tempo onze ambitieuze plannen aan het uitrollen. Het meetbaar maken en optimaliseren van campagnes op business KPI’s is een belangrijke doelstelling voor álle klanten van Mediabrands. Dit is wat we onder andere mogelijk maken en propageren. Meer over Marketing Sciences: www.marketingsciences.nl Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group (NYSE:IPG) onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen. Diversiteit en inclusiviteit is daarbij prioriteit. Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken. In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE. Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (addressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt bGenius marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen. Mediabrands heeft ‘CHALLENGEN’ in hun DNA zitten. We zijn een bedrijf van Challengers. We zijn niet de grootste, maar we zijn er voor merken en marketeers die verrast, uitgedaagd en geprikkeld willen worden om zodoende niet stil te komen staan. Daarnaast hebben de Mediabrands labels ‘SAMEN’ in hun DNA zitten. Wij zijn één familie, wij vormen één huis. Wij geloven in het feit dat we samen groter en krachtiger zijn en over meer kennis beschikken. Wij zijn ‘The House of Challengers!’

Ben jij wie we zoeken? Solliciteer hier.

www.ipgmediabrands.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.