[Vacatures] Mediahuis zoekt een Communicatie & Brand Marketeer

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Communicatie & Brand Marketeer

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Communicatie & Brand Marketeer

Mediahuis is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven. We zijn een Mediahuis gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media. Met bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, NSMBL, Culy en Dumpert bereiken we een brede selectie doelgroepen in heel Nederland. Tegelijkertijd hebben we dankzij onze regionale merken zoals Noordhollands Dagblad, De Limburger en Dagblad van het Noorden een hechte band met de regio. Dit keer openen wij onze deuren voor een Communicatie & Brand Marketeer.  

Wat ga je doen?

Als Communicatie & Brand Marketeer ben je verantwoordelijk voor inspirerende content voor en over Mediahuis, onze merken en advertentieproducten. Je stelt marketing- en communicatieplannen op, werkt deze uit en beheert ze van a tot z. Aan jou de taak om Mediahuis écht een gezicht te geven. Dit doe je o.a. door zelf een strategie op te zetten, uit te werken en te vertalen naar schriftelijk en visuele communicatie. Je schrijft zelfstandig teksten voor zowel interne als externe communicatie. Denk hierbij aan persberichten, statements, intranet, interne communicatie, artikelen en e-mailcommunicatie. Natuurlijk bewaak je de huisstijl van Mediahuis en stemt deze waar nodig af met Mediahuis Groep 

Naast content ben je verantwoordelijk voor de PR strategie. Je investeert in public affairs, je houdt je bezig met het managen van relaties met bijvoorbeeld journalisten en initieert free publicity kansen. Je coördineert het proces van het schrijven en verspreiden van persberichten en ontwikkelt zelf storylines en invalshoeken.  

Wat kun je nog meer verwachten? 

  • Je creëert inspirerende content over Mediahuis, onze merken en advertentieproducten.   
  • Je denkt creatief mee over nieuwe concepten en strategieën om onze merken nog beter zichtbaar te maken in de markt.  
  • Je biedt ondersteuning bij het opzetten van campagnes en steekt zelf de handen uit de mouwen. Waar nodig schakel je met leveranciers en bureaus.  
  • Je ondersteunt bij het schrijven van cases, award-uitreikingen en events.  
  • Je schakelt met verschillende afdelingen (en merken) binnen de organisatie. Je werkt nauw samen met de Digital Marketeer en de Projectmanager Marketing & Communicatie.  
  • Je brengt interne overlegstructuren aan en adviseert het MT en de directie op het gebied van communicatie.  

 

Wat wij in huis willen halen

Is een Communicatie & Brand Marketeer die in staat is om zelfstandig PR- en communicatiestrategieën op te stellen en uit te voeren. Wij denken dat minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van communicatie en/of brandmanagement binnen een (middel)grote organisatie je daarbij gaat helpen. Je hebt een feilloos taalgevoel en ervaring met het schrijven van artikelen. Ervaring met het schrijven van persberichten is een pre. Je schrijft foutloos en kunt goed met deadlines omgaan. Ook een netwerk van relevante journalisten in de business? Zeker een pré. 

Wat hebben wij jou te bieden?  

We bieden je een interessante en afwisselende baan binnen een continu groeiend mediabedrijf, waar invloedrijke mediamerken en innovatieve mediabedrijven hun thuis hebben. We zijn één van de grootste van Nederland en daar zijn we best trots op. Maar om dat te blijven, moet je niet alleen meebewegen, maar ook anders bewegen. Dat begint bij nieuwsgierig zijn, nieuwe kennis willen opdoen en elke dag samen willen groeien. Wij hebben dan ook een sterke focus op het ontwikkelen van jouw talenten. 

Naast salaris (€4000 - €5250) krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je overigens een vergoeding. En voor de dagen op kantoor ontvang je – ongeacht hoe je ons kantoor bereikt – een reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer als je meer dan 5 kilometer enkele reis moet afleggen. Kom je met de auto? Dan hebben wij dankzij een ruim eigen parkeerterrein altijd wel een plekje vrij, met of zonder stekker. Kan je bij binnenkomst gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C meepakken dankzij de aanwezigheid van onze “Froottruck”. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.   

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie met cv, motivatie en drie stukken waar je trots op bent in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of app Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator (+316 4282 9469). Of mail (recruiment@mediahuis.nl) of solliciteer hier, net wat jou uitkomt.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.