[Vacatures] Mediahuis zoekt een Creative Social Media Redacteur

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Creative Social Media Redacteur

Mediahuis is per direct op zoek naar:

Creative Social Media Redacteur

Ben jij social media expert, herken jij trends eerder dan je millennial buurman of -vrouw en heb jij oog voor gelikte online content? Dan zijn we bij Mediahuis op zoek naar jou.  Voor de digitale titels van Mediahuis Nederland, o.a. Metro, Manners, JM Ouders, Famme en NSMBL zijn wij opzoek naar een Creative Social Media Redacteur. Kijk hieronder wat je baan inhoudt én wat wij jou bieden.

Dit ga je doen

Je werkt dus voor de digitale titels van Mediahuis Nederland. Ieder merk kent haar eigen stijl – dus ieder idee dat bij jou borrelt, kun je hoogstwaarschijnlijk wel ergens kwijt. Je hebt op een gemiddelde werkdag dus allerlei ideeën om de mooiste content te maken. Je edit bijvoorbeeld een korte voxpop-video, presenteert een nieuw concept voor een TikTok-serie en deelt een recept in je zelfgemaakte vormgeving op Instagram. Daarnaast schakel je met onze andere social media redacteuren om ideeën uit te wisselen en kritisch naar elkaars werk te kijken. Tussen de bedrijven door duik je boven op de nieuwste trends, nog voordat de redacteuren hadden bedacht aan die trend mee te willen doen. 

Samen brengen we uiteenlopende verhalen. Van persoonlijke, ontroerende interviews, tot nieuwsberichten en lifestyle tips. Die berichten verdienen niet alleen aandacht op onze websites, maar ook via onze (onmisbare) social mediakanalen. We brengen verhalen die het verdienen om gelezen te worden. Niet alleen door het huidige publiek, maar ook door potentieel nieuw publiek.  En dat is precies waarom we jou nodig hebben. Met jouw kennis en kunde verpak jij de berichten tot de meest aantrekkelijke social media posts. Daarnaast is er altijd ruimte om te groeien. We hebben de ambitie om te groeien in het aantal volgers, maar we vinden het ook belangrijk dat jij groeit als professional.     

Dit neem je mee

Bovenal ben je heel erg creatief. Wij denken dat 1-3 jaar werkervaring je gaat helpen succesvol te zijn in deze rol. Daarnaast ben je innovatief en voel jij goed aan wat op ‘de socials’ werkt. Jij bent iemand die de aandacht online weet te vangen (en die aandacht vervolgens weet vast te houden). Je bent goed in staat om pakkende en foutloze bijschriften te formuleren om je gemaakte posts te onderschrijven.   

Jij hebt een duidelijk idee over wat mooie content is (en wat absoluut niet). Je hebt de juiste kennis in huis om dat mooie beeld dat jij in je hoofd hebt ook te ontwerpen en uit te werken. Om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je goed kunt werken met edit-programma’s zoals Photoshop, Premiere Pro, Illustrator en InDesign. Jij hebt alles in huis om onze online zichtbaarheid te vergroten. En jij bent die ene creatieveling die zin heeft om voor verschillende grote merken aan de slag te gaan.   

Dit hebben we voor jour in huis

Naast een bruto maandsalaris dat ligt tussen €2796 en €3700 per maand op basis van een fulltime werkweek, en waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt, krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daarbij inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je een vergoeding. En voor je dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je de keuze krijgt tussen een kilometervergoeding of een NS Business Card. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds, waar je zelf aan meewerkt, werk je ook alvast aan je toekomst.  

Wij bieden een arbeidsovereenkomst van 24 tot 28 uur.   

Interesse? Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

17-06-2024 | 10:29:00
Metro viert het 25-jarig bestaan met (jubileum)verhalen, winacties én de lancering van de tagline: Waar verhalen nieuws maken ’.

[RAW Countdown to Cannes] Max Hochstenbach, Mediahuis

15-06-2024 | 07:00:00
RAW komt ook dit jaar met een mooie delegatie naar Cannes. Iedere dag stellen mensen uit de delegatie zich voor. 

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

11-06-2024 | 16:41:00
NMO is onlangs begonnen met het in kaart brengen van de bereikcijfers voor de digitale versies van de dagbladen. Mediahuis NRC blijkt met NRC 90 procent extra bereik te geven boven de papieren krant doordeweeks en 58 procent extra bereik in het weekend

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.