Marketing Report
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Freelance Correspondent Scandinavië

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Freelance Correspondent Scandinavië

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Freelance Correspondent Scandinavië

Het is ons hart, waar we groot in zijn geworden. Mensen en verhalen samenbrengen. Met De Telegraaf hebben wij hier bij Mediahuis één van de belangrijkste mediamerken van Nederland in huis en brengen we nieuws. Via papier en digitaal. Vanuit een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek brengen we 24 uur per dag nieuws uit binnen en buitenland en achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment. Volg jij straks voor ons het nieuws als freelance correspondent in Scandinavië? Kom binnen! 

Wat ga je doen

Scandinavië, een regio die bekend staat om haar adembenemende fjorden, uitgestrekte meren, beeldschone bossen, haar rijke culturele erfgoed en vol van verhalen. Historisch en hedendaags. Van gasproducties en het magische noorderlicht tot aan internationale politiek en technologie. Als goed ingevoerde journalist hebt je een brede interesse en weet je als geen ander verschillende onderwerpen vanuit een open blik toegankelijk te maken voor een groot publiek. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

Als allrounder breng je het nieuws uit Scandinavië niet alleen in de vorm van nieuwsberichten maar verzorg je ook analyses, achtergrondverhalen en reportages maar kun je ook een column schrijven, een video maken voor Telegraaf tv of je commentaar geven in een van onze podcasts. Daarbij werk je nauw samen met onze buitenlandredactie in Amsterdam. 

Hoe kom je binnen

Wij gaan voor deze freelancepositie graag in gesprek met journalisten, correspondenten en verslaggevers die volledig tot recht komen in de uitgestrekte en ongerepte natuur en in een woud vol verhalen. Vanuit een diepe kennis van en passie voor alles wat met Scandinavië te maken heeft beschik je inmiddels over een breed netwerk daar in Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland. Je bent gericht op het nieuws, gedreven, ondernemen, creatief en bent bij voorkeur gevestigd in Stockholm of Kopenhagen 

Dit hebben wij voor jou in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een tijdelijke, inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt, ook als je hier maar tijdelijk verblijft. We vormen de thuisbasis van een brede verzameling van autonome en cross mediale mediamerken. Het is net die diversiteit die we hier omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld werken we op een open en respectvolle manier voor elkaar samen. We zijn een plek met zuurstof voor nieuwe ideeën en met ruimte om te bewegen. Waar jij je talent kunt inzetten en wordt gezien. En waar je minstens zo veel energie krijgt als dat je geef. Als onze freelance correspondent in Scandinavië kun je verder rekenen op een goed team achter je.

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen! 

Zou ons huis jouw nieuwe bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie voorzien van een korte motivatie en informatie over je beschikbaarheid heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel (06-12459239), Whatsapp of mail  met Roy of solliciteer hier. Voor alle vragen over de functie en het leven en werken als correspondent mag je contact opnemen met onze buitenlandcoördinator Frank van Vliet f.van.vliet@telegraaf.nl.

www.mediahuis.nl
www.telegraaf.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief