[Vacatures] Mediahuis zoekt een Junior Retail Marketeer

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Junior Retail Marketeer

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Junior Retail Marketeer

Maak jij winkels (retailers) blij met heldere communicatie en waardevolle acties? En zorg jij ervoor dat onze retailers tevreden zijn en blijven met de verkoop van onze dagbladen en magazines? Met jouw enthousiasme en ondernemerschap help je ons verder om onafhankelijke journalistiek nu en in de toekomst mogelijk te maken. Solliciteer op de vacature voor Retail Marketeer bij Mediahuis in Amsterdam.

Wat ga je doen als Junior Retail Marketeer

Als Junior Retail Marketeer maak je onderdeel uit van het agile team Retail. Dit team is zelf geheel verantwoordelijk voor de verkoop van alle titels van Mediahuis in Nederland door meer dan 6.000 retailers. Het team is onderdeel van Mediahuis Nederland. De uitgever van bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé en regionale merken zoals Noordhollands Dagblad en De Gooi-en Eemlander. Maar het team is ook operationeel verantwoordelijk voor de verkoop van de titels in Nederland van NRC Media, Mediahuis Noord, Mediahuis Limburg en de New York Times.

Oké, maar wat ga ik dan doen? Het werk als Retail Marketeer bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is jouw reguliere werk als Retail Marketeer zoals het ontwerpen en versturen van actiemateriaal, doorvoeren van prijswijzigingen en het opstellen van de productieplanning van de magazines.

Het tweede deel bestaat uit jouw eigen inbreng binnen het agile team Retail. Jouw frisse blik is hier super belangrijk. Je kunt denken aan; een manier om de communicatie naar de retailers te verbeteren (via een portal, of liever e-mails), een initiatief dat de verkoop van onze regionale en landelijke uitgaves en magazines doet verbeteren of moeten we ons richten op de online verkoop van onze e-papers die uitgaves naar een hoger niveau tilt. Wat jij ook verzint, jouw ideeën worden gehoord en gewaardeerd.

Het Agile team bestaat uit 8-10 personen met elk hun eigen discipline, zoals; data analisten, functioneel applicatiebeheerders, een product owner, een teamleider Klantenservice, een marketeer, een finance specialist en een accountmanager. Eigenlijk iedereen die nodig is om de papieren krant in Nederland zo optimaal mogelijk te verkopen, voor Mediahuis, de retailer én de consument. Binnen dit team wordt gewerkt met OKR’s (Objectives & Key Results). Dit zijn kwartaaldoelen, die meetbaar zijn gemaakt, en iedereen binnen het team bedenkt initiatieven (en voert deze uit) om deze kwartaaldoelen te behalen. Dit zijn doelen die leiden tot optimale waarde voor Mediahuis, de retailer en/of de consument.

Wat wij in huis willen halen 

Is iemand met een afgeronde HBO/WO opleiding die net de arbeidsmarkt op komt of er nog maar kort (1-2 jaar) verblijft. We zoeken niet zozeer iemand met de juiste vaardigheden, maar iemand met de juiste houding. Iemand die:

  • ondernemerschap bezit en uitstraalt, altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden en deze ook kan benutten. Je stelt voortdurend kritische vragen.
  • de waarde inziet van samenwerken, rekening houdt met anderen en inzichten van anderen serieus neemt.
  • kwaliteitsgericht is, hoge eisen stelt aan eigen werk én aan dat van anderen.
  • zichzelf verder wil ontwikkelen, bewust kansen zoekt en benut voor eigen ontwikkeling. Iemand die wil doorgroeien, binnen Mediahuis.

 

Dit hebben wij voor jou in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. We vormen de thuisbasis voor een brede verzameling van autonome en cross-mediale mediamerken. Juist die diversiteit omarmen we hier en vormt de fundering van ons huis. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld werken we op een open en respectvolle manier met elkaar samen. We zijn een plek met zuurstof voor nieuwe ideeën en ruimte om te bewegen. Een plek waar jij je talent kunt inzetten en wordt gezien. En waar je minstens zo veel energie krijgt als je geeft. 

Naast een bruto maandsalaris dat ligt tussen € 2.785- en maximaal € 3.732 - op basis van een 40-urige werkweek, en waarbij jouw startsalaris afhankelijk is van wat jij in huis hebt, krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je een vergoeding. En voor je dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je de keuze krijgt tussen een kilometervergoeding van € 0,21 of een NS Business Card. Kom je met de auto? Dan hebben wij dankzij een ruim eigen parkeerterrein in onze achtertuin altijd wel een plekje vrij, met of zonder stekker. Kun je bij binnenkomst gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C meepakken dankzij de aanwezigheid van onze “Froottruck”. Als nieuwe collega krijg je verder onbeperkt toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan je mogelijkheden voor later. 

Kom binnen!

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie met cv, motivatie in onze (digitale) brievenbus verschijnen. Heb je vragen? Stel ze dan! Bel of app Jette de Vries, onze Recruitment Coördinator (+31 6 41367473). Of mail (recruitment@mediahuis.nl) of solliciteer hier, net wat jou uitkomt.

www.mediahuis.nl  

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.