[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur

Mediahuis is per direct op zoek naar:

Redacteur-Fulltime/Parttime

Bij Mediahuis brengen we mensen en verhalen samen. Als uitgever geloven we onvoorwaardelijk in onafhankelijke, kwalitatieve journalistiek. En dat voor iedereen. We vinden het van groot belang om voor alle leeftijdsgroepen aantrekkelijke journalistiek te maken, maar zien ook dat de nieuwe generatie in steeds mindere mate in aanraking komt met journalistiek van gevestigde titels. In het bereiken van Gen Z met kwaliteitsjournalistiek start Mediahuis daarom een project waarmee we de digitale nieuwservaring grondig hopen te transformeren. Om met een schone lei aan deze uitdaging te beginnen, is dit najaar C.tru opgericht. Voor dit gloednieuwe team zijn we op zoek naar een redacteur.

Dit ga je doen

C.Tru is dit voorjaar begonnen met het transformeren van de digitale nieuwservaring voor Gen Z, of zoals wij zeggen: social natives. Als redacteur heb je hier een sleutelpositie in: je maakt niet alleen producties, je mag helemaal bedenken in welke vorm de journalistiek moet worden gegoten (tekst, video, audio, fax, fysiek evenement, etc), waar het verspreid moet worden. Onze journalistiek moet zo goed mogelijk in het informatie ecosysteem social natives passen, dus we richten ons op formats die daarin passen. 

Je stelt het publiek centraal in je journalistieke producties en weet als geen ander wat er speelt in de samenleving. Ook snap jij welke journalistieke behoeftes social natives hebben, met welke vragen ze zitten en waar ze zich druk over maken en jij weet dit te vertalen naar aantrekkelijke producties. Ook sta je open voor nieuwe ideeën en oplossingen, via testen en valideren scherp je je visie aan om zo tot een innovatief product te komen. Je schakelt tussen verschillende uitingsvormen, zoals tekst, audio en video, en je vindt het niet erg om als presentator van een item in beeld te komen.

Jouw verantwoordelijkheden in het kort:

  • Je bent zowel inhoudelijk als productioneel verantwoordelijk; je vertaalt de vragen en behoeftes van het publiek naar journalistieke vragen, je doet research, je kunt zelfstandig en samen met anderen werken, je verspreidt de producties via de juiste kanalen en haalt daar weer nieuwe ideeën op voor nieuwe producties
  • Je werkt samen met de chef en andere redacteuren om een innovatief platform op te zetten: samen overleggen, produceren, innoveren

Dit neem je mee

Met jou halen we echt een uitstekende journalist in huis die veel mogelijkheden ziet in het innoveren van journalistieke producties. Je beheerst de journalistieke basisvaardigheden en je kunt zelfstandig aan het werk. Je zit vol met ideeën over hoe de toekomst van de journalistiek eruit moet zien en jouw creatieve flair en eerdere ervaringen in de journalistiek geven je een frisse kijk die altijd gericht is op wat het publiek nodig heeft. Je weet de weg op sociale media en herkent nieuwe mogelijkheden daar of op andere platforms. Jouw heldere ideeën over hoe deze grondig vernieuwd kunnen worden, passend voor de toekomst, zijn meer dan welkom. Wij willen journalistiek maken vanuit een diversiteit aan ervaringen en achtergronden, zodat zoveel mogelijk mensen erkenning en herkenning vinden in onze verslaggeving. Dus, mocht je niet aan alle eisen voldoen maar denk je dat je wel bij ons past, nodigen we je toch uit om te reageren.

Dit hebben we voor jour in huis

Naast een bruto maandsalaris dat ligt tussen €2819,49  en €4280,46 of €3257,78  en €4973,19 (conform Schaal 5 of 6 van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf) op basis van een 38-urige werkweek, waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt, krijg je natuurlijk alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je een vergoeding. En voor je dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je de keuze krijgt tussen een kilometervergoeding of een NS Business Card. Ook jij krijgt als onze nieuwe collega onbeperkt toegang tot Mediahuis Academy, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan je mogelijkheden voor later.  

Interesse? Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

17-06-2024 | 10:29:00
Metro viert het 25-jarig bestaan met (jubileum)verhalen, winacties én de lancering van de tagline: Waar verhalen nieuws maken ’.

[RAW Countdown to Cannes] Max Hochstenbach, Mediahuis

15-06-2024 | 07:00:00
RAW komt ook dit jaar met een mooie delegatie naar Cannes. Iedere dag stellen mensen uit de delegatie zich voor. 

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

11-06-2024 | 16:41:00
NMO is onlangs begonnen met het in kaart brengen van de bereikcijfers voor de digitale versies van de dagbladen. Mediahuis NRC blijkt met NRC 90 procent extra bereik te geven boven de papieren krant doordeweeks en 58 procent extra bereik in het weekend

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.