Marketing Report
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Retentie Marketeer vacatures

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Retentie Marketeer

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Retentie Marketeer

Als uitgever van bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé en onze regionale merken zoals Noordhollands Dagblad en Gooi-en Eemlander zijn wij er niet alleen voor onze honderdduizenden abonnees maar ook voor het online publiek dat ons steeds vaker weet te vinden. Onze digitale abonneeomzet is dan ook de drijvende kracht achter bestendige groei die onafhankelijke journalistiek nu en in de toekomst mogelijk maakt. En we hebben ambitie. We weten allemaal dat het beter is om bestaande abonnees te behouden dan ze te laten gaan en nieuwe te proberen werven. Weet jij wat onze abonnees activeert, hoe je waarde toevoegt aan onze abonnementen en ze bij ons houdt? Dan is dit je kans! Wij openen namelijk graag onze deuren voor een Retentie Marketeer voor ons gloednieuwe Activatie & Retentie team.

Wat ga je doen als Retentie Marketeer Activatie & Retentie? 

Als Retentie Marketeer ben je samen met het gloednieuw samengestelde scrum-agile team verantwoordelijk voor de activatie en retentie van onze abonnees. In een breed opgezet team met meerdere disciplines, van e-mail marketing tot CX research en van webanalyse tot CRO, werken jullie aan één doel: het behouden van onze digitale abonnees. De gereedschapskist daarvoor is groot: je team activeert nieuwe abonnees door ze de beste eerste 100 dagen van hun abonneeleven te geven, zorgt dat onze digitale abonnees alles uit hun abonnement halen wat erin zit, onderzoekt wat waarde toevoegt aan het abonnement, bouwt die in nieuwe proposities en stelt een prijsstrategie op voor het behoud van abonnees via onze online behoudsfunnel en onze klantenservice. 

Hier specifiek wat je als Retentie Marketeer gaat doen: 

  • Je werkt aan een continue verbetering van de multichannel onboarding van onze abonnees. Of ze nou terug zijn gekomen of voor het eerst abonnee zijn; Door het ontwikkelen van relevante onboardings- en activatie campagnes laat je onze abonnees alles uit hun abonnement halen wat erin zit.
  • Je ontplooit initiatieven om onze bestaande abonnees te helpen het maximale uit hun abonnement te halen en ze op een logische manier te laten upsellen naar andere abonnementen.  
  • Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de behoudstrategie over alle kanalen. Je zorgt ervoor dat onze abonnees een passend aanbod krijgen en daarmee onze abonnees zo lang mogelijk bij ons te houden. 
  • Om dat goed te doen, doe je voorstellen om onze abonnementsvormen te verbeteren. Je werkt samen met onze onderzoekers en analisten om erachter te komen wat we kunnen toevoegen aan onze digitale abonnementsvormen zodat die beter voorzien in de behoeften van onze (potentiële) abonnees en we onze marge op digitale abonnementen kunnen vergroten. 

 

Wat wij in huis willen halen is een retentiemarketeer die excelleert in het begrijpen van de wensen en behoeften van onze klanten en hier gericht op kan inspelen. Wij denken dat een aantal jaar in een soortgelijke functie je gaat helpen succesvol te zijn in deze rol. Daarnaast omschrijf jij jezelf als een echte teamplayer, ben je gedreven en ga je altijd voor het beste resultaat. Lukt het niet op de ene manier? Dan vind je wel een andere manier om de teamdoelen te behalen. Je creativiteit pas je toe in het bedenken en uitvoeren van experimenten en het verbeteren van de klantreis. Wil jij deel uitmaken van een (nieuw) dynamisch team waar creativiteit en innovatie centraal staan? Kom dan ons team versterken en bouw samen met ons aan een uitdagende toekomst!

Dit hebben wij voor jou in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. We vormen de thuisbasis van een brede verzameling van autonome en cross mediale mediamerken. Het is net die diversiteit die we hier omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld werken we op een open en respectvolle manier met elkaar samen. We zijn een plek met zuurstof voor nieuwe ideeën en ruimte om te bewegen. Waar jij je talent kunt inzetten en wordt gezien. En waar je minstens zo veel energie krijgt als dat je geeft.

Naast een bruto maandsalaris wat ligt tussen €3.372,04 en maximaal €4.869,54 op basis van een 40-urige werkweek, en waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt, krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je een vergoeding. En voor je dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je de keuze krijgt tussen een kilometervergoeding van € 0,21 of een NS Business Card. Kom je met de auto? Dan hebben wij dankzij een ruim eigen parkeerterrein in onze achtertuin altijd wel een plekje vrij, met of zonder stekker. Kan je bij binnenkomst gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C meepakken dankzij de aanwezigheid van onze “Froottruck”. Als nieuwe collega krijg je verder onbeperkt toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan je mogelijkheden voor later.

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.  

Kom binnen!

Wij ontvangen graag jouw cv/ motivatie in onze digitale brievenbus. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?  Stel ze dan! Bel (06-42829469) of app met Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator. Of stuur een email naar recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier, net wat jou uitkomt.

www.mediahuis.nl  

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.