[Vacatures] Mediahuis zoekt een Sales Executive

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Sales Executive

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Sales Executive

Met één landelijk dagblad, 9 regionale dagbladen, 44 lokale nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten en meer dan 85 digitale platforms bieden wij onze adverteerders het grootste bereik door héél het land en recht in de regio. Bij ons worden adverteerders gezien. Met o.a. de afdelingen Inside Sales, Field Sales en Digital & Agencies hebben we echt veel in huis. Als jij zeker weet dat je de sales in wilt en de belangrijkste skills, attitude, en ambitie in huis hebt dan ben jij misschien wel onze nieuwe  Sales Executive. 

Over onze uitdaging 

Mediahuis is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven met sterke merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie, regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander) en digitale merken zoals Dumpert, Culy, NSMBL, J/M Ouders en Metronieuws.nl. Aan jou de mooie opdracht om ons portfolio wat bestaat uit verschillende lezersprofielen te koppelen aan doelgroepen van potentiële adverteerders. Je doet dit door goed de marketingbehoefte van de klant te inventariseren om vervolgens een passende offerte te kunnen maken. Hiermee help je adverteerders hun marketingdoelstellingen te halen en de omzetdoelstellingen van Mediahuis. 

Als Sales Executive werk je intensief samen met de Inside Sales accountmanagers. Je wordt meegenomen in de dagelijkse business en pakt in overleg verschillende taken op. Afhankelijk van jouw eigen ontwikkeling zullen wij jou stimuleren om geleidelijk werkzaamheden van een Inside Sales accountmanager uit te voeren. Je kunt denken aan het volgende: 

  • Koude acquisitie plegen;
  • Inventarisatie en verkoopgesprekken houden; 
  • Strategische voorstellen bedenken, uitwerken en presenteren; 
  • Campagnes evalueren; 
  • Klachtgesprekken voeren; 
  • Relatiebeheer. 

 

Verwacht overigens niet dat wij je maandenlang eenzijdig gaan uitleggen hoe alles in elkaar steekt. Wij luisteren namelijk net zo graag naar jouw ideeën en inzichten. 

Hoe kom ik binnen?

Wat er op je CV staat is belangrijk, maar lang niet het enige waar wij naar kijken. Minstens even belangrijk is dat je de juiste drive hebt en ondernemerschap kan laten zien. In deze doorgroeifunctie krijg je voortdurend feedback. Belangrijk is dat je daarmee weet om te gaan. Daarnaast kan je meerdere ballen in de lucht houden en heb je geen moeite met deadlines. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent stressbestendig. Wij gaan dan ook heel graag in gesprek met een sales executive die door minimaal een jaar werkervaring kan laten zien dat sales echt helemaal zijn/haar ding is. We vinden het daarnaast wel belangrijk dat je een HBO-diploma op zak hebt. 

Natuurlijk ben je super leergierig en heb je -vooral- veel ambitie in de saleswereldAls aankomend sales executive ben je nu natuurlijk ook nieuwsgierig en gezond kritisch naar ons aanbod. Lees vooral verder. 

Dit hebben wij voor jou in huis: 

Als Europese mediagroep biedt Mediahuis jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld zien we dat verandering het enige constante is in de mediawereld. Jij mag van ons verwachten dat wij als bedrijf mee veranderen en flexibel inspelen op wat zich aandient, van jou verwachten wij hetzelfde. Als nieuwe collega krijg je toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. 

Naast salaris (€ 2500 - €3000) ontvang je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je overigens een vergoeding. En voor de dagen op kantoor ontvang je – ongeacht hoe je ons kantoor bereikt- een reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer als je meer dan 5 kilometer enkele reis moet afleggen. Kom je met de auto? Dan hebben wij dankzij een ruim eigen parkeerterrein altijd wel een plekje vrij, met of zonder stekker. Kan je bij binnenkomst gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C meepakken dankzij de aanwezigheid van onze “Froottruck”. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s. We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!  

Zou ons huis jouw volgende bestemming kunnen zijn? Laat dan van je horen! We zien je sollicitatie heel graag in onze (digitale) brievenbus binnenkomen. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl of solliciteer hier, net wat jou uitkomt.

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.