[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior product Designer

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior product Designer

Mediahuis is per direct op zoek naar:

Senior product Designer -Fulltime/Parttime

Bij Mediahuis brengen we mensen en verhalen samen. Als uitgever geloven we onvoorwaardelijk in onafhankelijke, kwalitatieve journalistiek. En dat voor iedereen. We vinden het van groot belang om voor alle leeftijdsgroepen aantrekkelijke journalistiek te maken, maar zien ook dat de nieuwe generatie in steeds mindere mate in aanraking komt met journalistiek van gevestigde titels. In het bereiken van Gen Z met kwaliteitsjournalistiek start Mediahuis daarom een project waarmee we de digitale nieuwservaring grondig hopen te transformeren. Om met een schone lei aan deze uitdaging te beginnen, is dit najaar C.tru opgericht. Voor dit gloednieuwe team zijn we op zoek naar een senior product designer.

Dit ga je doen

Goed, C.Tru staat dus in de startblokken om de digitale nieuwservaring grondig te transformeren voor social natives. Als onze product designer ben je samen met onze redactie verantwoordelijk voor het opzetten van een innovatief, journalistiek product. Van het onderzoeken van de behoeften van onze doelgroep, tot het formuleren van een designvisie en het vormgeven van in eerste instantie formats voor sociale media en later voor een apart product. Dit kan een app zijn, maar wellicht liggen er ook kansen bij andere producten, zoals een jaarlijks tijdschrift of een interactieve website. Jij weet hoe je de behoeftes van ons publiek kunt combineren met onze journalistieke missie in een vernieuwende redactionele vorm. Via testen en valideren kun jij jouw visie op journalistiek design combineren met de vraag van ons publiek in een innovatief en functioneel design.
Jouw verantwoordelijkheden in het kort:

  • Actief deelnemen aan het ontwerp- en ontwikkelproces om een innovatief en journalistiek product te maken
  • Samenwerken met redactie en uitgeverij om ervoor te zorgen dat de ervaring en het design die identiteit en missie van C.Tru weerspiegelen.
  • Implementeren van richtlijnen om consistentie en efficiëntie te bevorderen.
  • Leiden van gebruikerstesten en feedbacksessies om de gebruikservaring te optimaliseren.

Dit neem je mee

Met jou als product designer halen we echt wat in huis. Onuitputtelijke energie en iemand die Gen Z echt snapt. Een cheesy zin als "je voelt de vibe" voelt hier wel op zijn plek. Je beheerst Design Thinking tools en heb je plezier in het maken van zowel visual designs/interface designs als wireframes, flows e.d. Je zit vol met ideeën over hoe de toekomst van de journalistiek eruit moet zien en jouw creatieve flair en eerdere ervaringen in UX-design geven je een frisse kijk die altijd gericht is op wat de gebruiker nodig heeft.  A/B testen benut je optimaal en je gelooft daarnaast, net als wij, in de absolute meerwaarde van onafhankelijke journalistiek. Jouw heldere ideeën over hoe deze grondig vernieuwd kunnen worden, passend voor de toekomst, zijn meer dan welkom. 

Dit hebben we voor jour in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. We vormen de thuisbasis van een brede verzameling van autonome en cross mediale mediamerken. Het is net die diversiteit die we hier omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld werken we op een open en respectvolle manier voor elkaar samen. We zijn een plek met zuurstof voor nieuwe ideeën en ruimte om te bewegen. Waar jij je talent kunt inzetten en wordt gezien. En waar je minstens zo veel energie krijgt als dat je geeft. 
Naast een bruto maandsalaris dat ligt tussen € 3200 en maximaal € 4625 waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt krijg je daarnaast natuurlijk alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. Voor deze thuiswerkdagen ontvang je een vergoeding. En voor je dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je de keuze krijgt tussen een kilometervergoeding of een NS Business Card. Als nieuwe collega krijg je verder onbeperkt toegang tot Mediahuis Academy, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan je mogelijkheden voor later.

Interesse? Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

17-06-2024 | 10:29:00
Metro viert het 25-jarig bestaan met (jubileum)verhalen, winacties én de lancering van de tagline: Waar verhalen nieuws maken ’.

[RAW Countdown to Cannes] Max Hochstenbach, Mediahuis

15-06-2024 | 07:00:00
RAW komt ook dit jaar met een mooie delegatie naar Cannes. Iedere dag stellen mensen uit de delegatie zich voor. 

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

11-06-2024 | 16:41:00
NMO is onlangs begonnen met het in kaart brengen van de bereikcijfers voor de digitale versies van de dagbladen. Mediahuis NRC blijkt met NRC 90 procent extra bereik te geven boven de papieren krant doordeweeks en 58 procent extra bereik in het weekend

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.