[Vacatures] NRC Media zoekt een Back-end developer

[Vacatures] NRC Media zoekt een Back-end developer

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Back-end developer

NRC zoekt per direct een gedreven back-end developer. Stromen er bytes door je aderen? Schrijf je liever goede code dan een sollicitatiebrief? En werk je graag bij een ambitieus mediabedrijf? Dan ben jij degene die we zoeken.

Bedrijfsinformatie

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: NRC Media. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80% van de inkomsten van NRC komt van de ruim 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de zaterdagkrant. NRC Media is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academy. NRC Media is onderdeel van Mediahuis.

Functieomschrijving

In het Digitale Media Team werk je aan de digitale toekomst van NRC. We werken in een klein, hecht team, dat in nauwe samenwerking met de redactie van NRC zorgt dat de digitale uitgaven van NRC (nrc.nl en de apps) het beste podium voor kwaliteitsjournalistiek zijn en blijven. Daarnaast werk je samen met NRC-redacteuren aan bijzondere journalistieke digitale producties. Onze werksfeer is professioneel maar informeel.

We houden van experimenten, nieuwe toepassingen en nieuwe tools. Je houdt nieuwe ontwikkelingen in de gaten en past ze toe. Je hebt ruime ervaring met Python, SQL en Linux. Daarnaast heb je 3 tot 5 jaar ervaring als webontwikkelaar. Ervaring met continuous delivery (tools als Ansible of GitHub Actions), FastAPI, Docker, asyncio en Vue komt goed van pas.

Je schrijft gestructureerde, duidelijke code. Je bent sociaal vaardig en houdt ervan in een team van mensen met verschillende specialismes samen aan een project te werken.

Wat ga je doen?

 • Samen met front-end developers werken aan ontwikkeling van alle digitale uitgaven van NRC.
 • Nieuwe functionaliteiten bouwen en optimaliseren voor nrc.nl en de apps.
 • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van backend development volgen en toepassen.

 

Functie-eisen

 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, academische achtergrond is een pré
 • Recente en diepgaande kennis van Python
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Een prima salaris (afhankelijk van ervaring).
 • Een NS-business card die je ook privé mag gebruiken.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk en de kans om voorop te lopen bij de innovatie van één van de mooiste mediamerken van Nederland.
 • Een prachtige, bruisende werkplek in hartje Amsterdam
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk

 

Interesse? Solliciteer hier en stuur jou motivatie en CV.

www.nrc.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.