[Vacatures] NRC Media zoekt een Campagne Marketeer

[Vacatures] NRC Media zoekt een Campagne Marketeer

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Campagne Marketeer

Uitdagende functie met een brede scope. Belangrijke rol in de transformatie van traditionele marketing naar digital lifecycle marketing. Verbinder tussen redactie, marketing en techniek.

Jouw Team

Je valt binnen het direct marketing team, dat verantwoordelijk is voor de werving van abonnees via alle direct marketing kanalen. Het team werkt volgens de Agile principes, hanteert de SCRUM-methodiek en bestaat naast jou uit een product owner, scrum master, een data-analist en twee marketeers. Het team is onderdeel van de afdeling consumentenmarkt.

Dit is een uitdagende rol waarin veel resultaat te behalen is en je je snel kunt ontwikkelen. Je bent geen radartje in een machine, maar een cruciale speler in een enthousiast en professioneel team bij een prachtig mediabedrijf met een hoge innovatiesnelheid en korte lijnen en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat ga je doen? 

In deze nieuwe functie van campagne marketeer ben je verantwoordelijk voor het uitdenken en inrichten van multichannel campagnes. De nadruk ligt op e-mail marketing, maar je zet ook andere direct marketing kanalen in, zoals direct mailings en telemarketing. Jouw doel is om prospects te converteren naar abonnees, door de juiste boodschap naar de juiste persoon te sturen, via het juiste kanaal. Daarvoor bedenk je samen met je team een communicatie strategie en in het marketing automation platform Selligent, richt je campagnes in.

Verantwoordelijkheden

 • Uitdenken van below the line conversie funnels voor verschillende prospects (zoals leads van nrc.nl, gebruikers van de NRC audio app, ex-abonnees of nieuwsbriefabonnees);
 • Inrichten en optimaliseren van de data gedreven campagnes in Selligent;
 • Optimaliseren van copy en design van commerciële e-mails, om de conversie te verbeteren;
 • Inrichten van tagging in e-mails en analyse van de resultaten;
 • Je werkt nauw samen met de data analisten en marketing automation developers, die de backend code programmeren;
 • Je controleert de kwaliteit van benodigde data en test campagnes van A tot Z;
 • Je werkt samen met de redactie en denkt mee over hoe door (journalistieke) projecten leads kunnen worden gegenereerd en hoe je die leads tot abonnee kunt converteren;
 • Je denkt mee over welke propositie voor welke doelgroep tot de hoogste conversiekans en lifetime value leidt.

 

Wie ben jij? 

Je stelt je proactief en assertief op en werkt makkelijk samen met verschillende type mensen (zoals journalisten, developers en marketeers). Je bent resultaatgericht, zelf startend, werkt zelfstandig en zorgt voor een goede afstemming met je team en overige betrokkenen.

Functievereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het vlak van e-mail marketing
 • Ervaring met marketing automation platformen, zoals Selligent
 • Goed gevoel voor commerciële copy en design
 • Sterke affiniteit met data en techniek
 • Ervaring met agile/scrum is een pré

 

Aanbod

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Interesse

NRC Media heeft deze vacature exclusief uitbesteed aan Duke & Jacobs Werving & Selectie. Als je vragen hebt over de organisatie, de vacature zelf of de procedure, dan kun je contact opnemen met Duke & Jacobs: Paul van Campen (partner at Duke & Jacobs), Tel: +31 (0)6 534 456 39, Mail: paul@dukejacobs.nl.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent op het team Direct Marketing van NRC, stuur dan je CV met een motivatiebrief via https://www.dukejacobs.nl/vacatures/ampagne-marketeer/. Wil je liever per e-mail solliciteren, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: paul@dukejacobs.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.