[Vacatures] NRC Media zoekt een Data-analist

[Vacatures] NRC Media zoekt een Data-analist

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Data-analist

Heb je passie voor data en journalistiek, maak je graag de vertaalslag naar inzichten en adviezen op basis van die data en wil je werken in een gedreven en enthousiast team in hartje Amsterdam? Dan is dit de baan waar jij naar op zoek bent!

Functieomschrijving

Wij willen dat onze verhalen zoveel mogelijk de juiste mensen bereiken. Daarnaast willen we leren van onze journalistieke keuzes. Deelden we onze artikelen op het juiste moment op de juiste kanalen en leiden onze inhoudelijke keuzes tot instroom van nieuwe abonnementen? Als data-analist ga jij daar onze redactie bij helpen.

Je komt te werken in het Digitale Media Team, dat in nauwe samenwerking met de redactie van NRC ervoor zorgt dat de digitale uitgaven van NRC (nrc.nl, de apps, nieuwsbrieven en podcasts) het beste podium voor kwaliteitsjournalistiek zijn en blijven. In jouw functie werk je veel samen met het online werving team, dat zich richt op de werving van nieuwe abonnees.

Je doel is om door advies over onze publicaties het aantal online lezers en de conversie naar abonnementen te verhogen. Je geeft nieuwe inzichten en advies op basis van data analyses en adviseert NRC over hoe groei gerealiseerd kan worden op onze online platformen.

We zoeken een data-analist die gedreven is in het analyseren en interpreteren van data over onze journalistiek, resultaatgericht is, en zeer bedreven is in het bedrijfsbreed communiceren van de inzichten. Je bedenkt vervolgstappen en formuleert advies. Je maakt datavisualisaties en presenteert voorstellen voor verbeteringen. Je bijt je vast in specifieke vraagstukken vanuit de organisatie, en gaat komt zelf met initiatieven om de leescijfers en conversie te verbeteren. Je wordt niet alleen blij van cijfers, maar ook van het werken voor een journalistiek bedrijf en gelooft in onze missie.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert lees- en luistergedrag om het bereik en de impact van onze journalistiek te verbeteren.
 • Samen met de Audience Engagement Desk help je de redactie bij het uitzoeken van vraagstukken over verspreiding of trends.
 • Je analyseert online gebruik en vertaalt deze door naar concrete verbeterpunten voor onze apps of website.
 • Je bent vraagbaak voor de redactie en geeft inzichten waarmee de redacteuren aan de slag kunnen.
 • Je denkt graag mee over journalistieke vernieuwingen en logische experimenten en actiepunten die daaruit volgen.
 • Je helpt doelen te definiëren en vertaalt inzichten naar concrete verbetervoorstellen voor de redactie en management.

 

Wie zoeken we?

Wij zoeken een zelfstandige en betrokken analist die met bruikbare analyses de verschillende afdelingen bij NRC informeert. Je hebt een passie voor journalistiek en wil met data-inzichten ervoor zorgen dat onze verhalen meer mensen bereiken en meer abonnementen geworven worden. Je bent communicatief sterk en kunt goed met verschillende afdelingen samenwerken. Je stopt niet bij de cijfers, maar je kijkt verder naar wat ze betekenen en vertaalt ze naar advies over hoe NRC online kan verbeteren. We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redactie.

Functievereisten

 • Minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, academische achtergrond is een pré
 • Kennis van en interesse in de journalistiek
 • Resultaatgericht
 • Analytisch vermogen, we werken onder andere met Google Analytics
 • Vermogen om reporting-/dashboardingtools snel eigen te maken
 • Je begrijpt niet alleen de cijfers, maar weet ook de vertaalslag naar inzichten voor de redactie te maken

 

Wat bieden we?

 • Een goed salaris (afhankelijk van ervaring)
 • Vergoeding voor reiskosten
 • Een prachtige, bruisende werkplek in hartje Amsterdam
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • De kans om voorop te lopen bij de innovatie van één van de mooiste mediamerken van Nederland


Organisatie

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: NRC Media. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80% van de inkomsten van NRC komt van de 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de zaterdagkrant. NRC Media is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academy. NRC Media is onderdeel van Mediahuis. Onze werksfeer is professioneel maar informeel.

Contactgegevens

Bij interesse kun je solliciteren door een motivatiebrief en cv. Ook voor vragen over de inhoud van deze functie, kun je contact opnemen met Luuk Willekens,  l.willekens@nrc.nl , manager Data & Innovatie of solliciteer hier.

www.nrc.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.