[Vacatures] NRC Media zoekt Journalistiek talent in de fotografie

[Vacatures] NRC Media zoekt Journalistiek talent in de fotografie

NRC Media is per direct op zoek naar:

Journalistiek talent in de fotografie

Voor ons traineeprogramma zijn wij op zoek naar een slimme, nieuwsgierige Fotograaf van de toekomst (fulltime) – per 1 januari 2023

Heb jij altijd al midden in het nieuws willen werken? Wij zijn op zoek naar een gedreven en veelzijdige fotograaf die een jaar lang het journalistieke vak wil leren en fulltime ons team komt versterken.

Onze fotografen zijn de ogen van de redactie. De fotografie bij NRC is eerlijk en onderzoekend, weerspiegelt de samenleving, en controleert de macht. We willen onze lezers vanuit nieuwe perspectieven een verfrissende blik op het leven geven. Om deze fotografie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, zoeken we continue naar passende (online) vertelvormen en werken we niet alleen onderling veel samen, maar ook met de andere redacties binnen NRC.

Wat je gaat doen:

Je fotografeert door heel Nederland op wisselende werktijden. Vanuit het hart van Amsterdam word je aangestuurd door een enthousiast team van fotoredacteuren. We zien je regelmatig op de redactie, waar we met je brainstormen over invalshoeken en je begeleiden in het maken van selecties van je werk voor al onze uitingen. Alle facetten van fotojournalistiek komen aan bod; portretten maken, fotograferen bij groot en kleiner nieuws en reportages maken bij onze achtergrondverhalen. Ook is er is ruimte voor langlopende projecten waar de focus zal liggen op onderzoekende fotografie.

Je maakt deel uit van een groep van vier in totaal vier trainees. Je hebt dan tijd om te werken aan je eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld door mee te doen aan cursussen van de NRC Academie en je werkt aan je eigen journalistieke ambities en ideeën.

Wie we zoeken:

We zijn op zoek naar een veelzijdige fotograaf met een grote maatschappelijke betrokkenheid die graag alles wil leren over het werken voor een moderne nieuwsorganisatie. Je hebt een goed oog voor sterke beelden en kunt werken onder druk en met strakke deadlines. Je weet het nieuws in beeld te vertalen. Het maken van reportages en portretten van bekende en onbekende Nederlanders spreekt je aan. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en een scherp gevoel voor actualiteit. Je hebt al enige ervaring opgedaan binnen de fotografie en door je opleiding of recente werkervaring beheers je de techniek. Ook kun je je beelden bewerken in Photoshop en ben je in staat zelfstandig te werken. Je bent niet bang om op mensen af te stappen. Uitstekende sociale vaardigheden zijn een vereiste.

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redactie. Dat is dan ook een belangrijk aspect in de selectieprocedure.

Functie-eisen:

 • Een beelddenker met een goed oog voor sterke beelden;
 • Creatief en oplossingsgericht;
 • Op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek, ook op sociale media;
 • Kunnen presteren onder tijdsdruk en met snelle deadlines;
 • Bereid om te werken op flexibele werktijden;
 • Technische basis en kennis van Photoshop;
 • Communicatief sterk;
 • Nieuwsgierig en leergierig;
 • Beheerst de techniek die nodig is om goed te fotograferen.

 

Wat we bieden:

Een dienstverband bestaande uit een jaarcontract. Een ervarings- en ontwikkeltraject bij een gerenommeerde nieuwsorganisatie met een trackrecord op het gebied van journalistieke vernieuwing. Aan het eind van dit dienstverband ben je voorbereid op een journalistieke toekomst, overigens niet per se bij NRC. Salaris en inschaling volgens, in overeenstemming met CAO voor het Uitgeverijbedrijf functiegroep Dagbladjournalisten schaal 5.

Solliciteren? Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:

 • Noem een journalistieke productie die je inspirerend vindt en leg uit waarom
 • Wat is jouw journalistieke droom?
 • Wat is jouw ervaring? Stuur je twee beste producties mee.
 • En wat breng jij mee, waarvan je denkt dat we het bij NRC nog niet zoveel hebben?

 

Contactgegevens:

Stuur uiterlijk 30 oktober 2022 je motivatiebrief en cv in. Gesprekken en opdrachten vinden plaats op 7 en 8 november, een assessmentdag volgt op 22 november. Heb je vragen, neem dan contact op met Natalia Toret, chef Fotoredactie, email n.toret@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.