Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Correspondent Noord-Nederland (freelance) vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Correspondent Noord-Nederland (freelance)

NRC is op zoek naar een:

Enthousiaste en scherpe Correspondent Noord-Nederland (freelance)

We zoeken een verslaggever die goed thuis is in Groningen, Drenthe en Friesland of dat wil worden.

Als correspondent beschrijf je de grote en kleine ontwikkelingen in Noord-Nederland. Je ziet welk Groningen herrijst met de herstelgelden en waar de blijvende barsten in de gemeenschap zitten. Wat betekent het voor jongeren dat zij opgroeiden met een overheid die de problemen van hun ouders niet oploste of zelfs groter maakte?

Natuurlijk heb je ook oog voor andere thema’s in het Noorden. Hoe staat het met de leefbaarheid in de steden en dorpen? De bibliotheken, busverbindingen en supermarkten die er zijn verdwenen – hoe beïnvloedt dat straks het stemgedrag bij de verkiezingen? Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor het Waddengebied?

Je schrijft helder en toegankelijk. Je draagt zelf onderwerpen aan bij de verschillende deelredacties van NRC en kunt snel reageren bij actuele nieuwsontwikkelingen. In je artikelen wordt de samenleving in al haar diversiteit zichtbaar.

Het betreft een freelance post, waarvoor vereist is dat je in het Noorden woont. Je ontvangt maandelijks een bereikbaarheidsvergoeding en werkt daarnaast voor een woordtarief.

NRC vindt het belangrijk dat mensen met diverse achtergronden en ervaringen onderdeel zijn van de redactie. Wat je drijft en wat je kunt is belangrijker dan je vooropleiding.

Mediahuis NRC

NRC maakt onderdeel uit van mediahuis NRC. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in hartje Amsterdam. Meer dan 80 procent van de inkomsten van NRC komt van de ruim 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de weekendkrant. NRC is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. NRC is onderdeel van Mediahuis.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met chef van de binnenlandredactie Herman Staal (h.staal@nrc.nl) of plaatsvervangend chef Merel Thie (m.thie@nrc.nl).

Richt je sollicitatie met cv en motivatie in max. 400 woorden aan Sandra Smallenburg, Adjunct hoofdredacteur bij NRC.
Solliciteer hier. Reageren kan tot en met 14 september.

www.nrc.nl

Lees ook:

Patricia Veldhuis hoofdredacteur NRC

15-02-2024 | 20:56:00
De redactie van NRC heeft Patricia Veldhuis voorgedragen als hoofdredacteur van NRC. De selectie van de hoofdredacteur geschiedt bij NRC door de redactieraad

[Vacatures] NRC zoekt een Audioredacteur NRC Vandaag

07-02-2024 | 08:20:00
NRC is per direct op zoek naar een Audioredacteur NRC Vandaag 

[Vacatures] NRC zoekt een Online Redacteur

17-01-2024 | 11:55:00
Mediahuis NRC is op zoek naar Online Redacteur

NRC lanceert podcast Japke-d. denkt mee

09-01-2024 | 15:26:00
In Japke-d. denkt mee geeft ze advies over de grote kwesties van ons bestaan.

[Vacatures] NRC zoekt een Hoofdredacteur

14-12-2023 | 07:17:00
Mediahuis NRC is op zoek naar Hoofdredacteur

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.