Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Online Redacteur vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Online Redacteur

Mediahuis NRC is op zoek naar:

Online Redacteur

NRC zoekt een online redacteur die aan de slag gaat als samensteller van de homepage en nieuwsbrieven, en daarnaast ook zal werken als redacteur social media, voor in totaal 24 of 32 uur per week.

Wat je gaat doen

Online samenstellers brengen NRC-journalistiek zo goed, snel en aantrekkelijk mogelijk bij de digitale lezer. Ze stellen de homepage samen: ze maken nieuwskeuzes, experimenteren met koppen en bedenken hoe de homepage die dag het beste aansluit bij het nieuws en de behoefte van onze lezers. Daarnaast schrijven ze de drie grootste algemene nieuwsbrieven van NRC: de Vandaag-, Middag- en de 5om5-nieuwsbrief.

Dit werk doe je in een team van samenstellers, eindredacteuren en een nieuwsmanager. De werkzaamheden als samensteller zul je combineren met werk voor Team Social. In die rol kies je, bedenk je en maak je samen met vormgevers posts voor onze verschillende socialmediakanalen. Zodra je er lekker inzit, kun je ook gaan meedenken over welke platformen NRC nog meer zou moeten bestormen of waar we echt nog een groep potentiële lezers laten liggen.

Je werkt aan de Middentafel, in het hart van de NRC-redactie, en hebt geregeld contact met vrijwel alle andere redacties.

Wie we zoeken

We zoeken redacteuren met een intrinsieke interesse in nieuws, uitstekende taalbeheersing en een goed gevoel voor online journalistiek. Dat betekent: je volgt de actualiteit op de voet en kan verhalen creatief en aantrekkelijk aanschrijven, in onberispelijk Nederlands. Je kunt zelfstanding en gestructureerd werken. Je bent leergierig en haalt plezier uit het scherp analyseren van data, zodat artikelen het publiek krijgen dat ze verdienen. En je hebt ideeën voor het bereiken van (nieuwe) lezers via social media. Het gaat om een functie van drie of vier diensten in de week, deels overdag en deels op avonden en in weekenden.

Wat we bieden

Een tijdelijk dienstverband, te beginnen met een jaarcontract, met kans op verlenging met nog een jaarcontract. Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. NS Businesscard (die je ook privé mag gebruiken), maaltijden tijdens avonddiensten. Goede begeleiding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen of mentorschap.

Hoe je kunt solliciteren:

Schrijf ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen behandelt:

  • Waarom ben jij geschikt voor deze plek?
  • Welke ervaring heb je met digitaal publiceren en verspreiden, al dan niet op social media?
  • Wat breng je mee waarvan je vermoedt dat we het op de NRC-redactie nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, culturele achtergrond, talenkennis etc;

Stuur je cv mee;

Noem ook, als mogelijk, referenties.

Solliciteren kan tot en met 21 januari. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Miriam van ‘t Hek, coördinator voor Team Social, via m.vanthek@nrc.nl of Solliciteer hier. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en een opdracht.

www.nrc.nl

Lees ook:

[Vacatures] NRC zoekt een Technisch Webanalist

04-04-2024 | 08:49:00
NRC is per direct op zoek naar een Technisch Webanalist - 32 tot 40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] NRC zoekt een medewerker design (freelance)

27-03-2024 | 10:03:00
NRC is per direct op zoek naar een Medewerker design (freelance)

[Vacatures] NRC zoekt een UX-designer

27-03-2024 | 09:26:00
NRC is per direct op zoek naar een UX-designer – 32-40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] Mediahuis NRC zoekt een Manager Team Data

20-03-2024 | 07:31:00
Mediahuis NRC is per direct op zoek naar een Manager Team Data (32-40 uur)

[Vacatures] NRC zoekt een Fotoredacteur (freelance)

06-03-2024 | 10:02:00
NRC is per direct op zoek naar een Fotoredacteur (freelance)

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief