Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Redacteur Lezersdesk vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Redacteur Lezersdesk

Mediahuis NRC is op zoek naar:

Redacteur Lezersdesk

NRC  zoekt een collega voor de audience development desk, ook wel Lezersdesk: de innovatieredactie van NRC. Deze redactie zet zich in om nieuwe manieren te bedenken om  NRC-journalistiek te verspreiden. We zoeken iemand die zich gaat focussen op twee gebieden: volgonderwerpen en lezersinteractie.

Het volgen van onderwerpen bij NRC is enorm populair onder haar lezers. We kunnen onze journalistiek hiermee beter onder de aandacht brengen van de lezers waardoor verhalen nog relevanter zijn. Het beheren van deze onderwerpen en het beter onder de aandacht brengen onder onze lezers is een grote uitdaging.

De basis voor deze onderwerpen zijn de metadata. Als redacteur van Lezersdesk ben jij verantwoordelijk om de kwaliteit van de metadata te verbeteren en daarmee een breder publiek te bereiken. Niet alleen de volgonderwerpen, maar ook voor SEO, de aanbevelingen op de site en in de app en onze eigen zoekmachine op de site zijn deze metadata enorm belangrijk.

Als redacteur heb jij de verantwoordelijkheid voor dit hele project. Van het aanjagen van goede tagging van artikelen op de redactie, analyseren van de huidige koers, bedenken van nieuwe strategieën en het opvolgen van deze acties.

Daarnaast vindt NRC het heel belangrijk om in gesprek te gaan met onze lezers en luisteraars. Jouw eerste vraag bij alles is: maar wat zou de abonnee willen? Je bedenkt nieuwe manieren om vragen van lezers om te zetten naar journalistiek. Of zet een crowdsourcing-project op waarbij we een grote journalistieke vraag beantwoorden.

Tot slot word jij vanuit NRC verantwoordelijk voor The Trust Project. In dit internationale project werken meer dan 300 nieuwsorganisaties aan het verbeteren van transparantie in de journalistiek.

De Lezersdesk werkt op het snijvlak van de redactie, marketing en development. Je rapporteert direct aan de hoofdredactie. We zoeken iemand die niet kan wachten om aan de slag te gaan met bovengenoemde gebieden en daarin voor NRC grote stappen kan maken.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het managen van alle volgonderwerpen.
 • Je bedenkt een SEO-strategie voor onze journalistiek en voert deze uit.
 • Je bedenkt projecten om meer lezers en luisteraars bij NRC te betrekken.
 • Je draagt bij aan de andere taken van de Lezersdesk zoals het meedenken over innovatieve manieren om lezers te bereiken.
 • Je bent verantwoordelijk voor The Trust Project.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een paar jaar werkervaring bij een journalistieke organisatie of eerder aan SEO gewerkt.
 • Je kunt data interpreteren en toepassen voor strategische keuzes.
 • Je weet hoe je een project van A tot Z kan begeleiden en uitvoeren.
 • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden, zowel in woord als schrift.
 • Je werkt en denkt op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt ideeën over hoe wij als mediaorganisatie verder moeten ontwikkelen.
 • We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redacties.

Wat NRC biedt

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad en hebt de mogelijkheid om regelmatig vanuit huis te werken. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Mediahuis NRC

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: Mediahuis NRC. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 250 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80% van de inkomsten van NRC komt van de 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de weekendkrant. NRC is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. NRC is onderdeel van Mediahuis.

Contact

Wil je solliciteren?Solliciteer hier  Maak gebruik van de knop solliciteren en voeg je motivatiebrief en cv toe. 

Reageren kan tot 22 december 2023. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lisa Matulessya, via L.Matulessya@nrc.nl .

www.nrc.nl
www.mediahuis.nl

Lees ook:

Patricia Veldhuis hoofdredacteur NRC

15-02-2024 | 20:56:00
De redactie van NRC heeft Patricia Veldhuis voorgedragen als hoofdredacteur van NRC. De selectie van de hoofdredacteur geschiedt bij NRC door de redactieraad

[Vacatures] NRC zoekt een Audioredacteur NRC Vandaag

07-02-2024 | 08:20:00
NRC is per direct op zoek naar een Audioredacteur NRC Vandaag 

[Vacatures] NRC zoekt een Online Redacteur

17-01-2024 | 11:55:00
Mediahuis NRC is op zoek naar Online Redacteur

NRC lanceert podcast Japke-d. denkt mee

09-01-2024 | 15:26:00
In Japke-d. denkt mee geeft ze advies over de grote kwesties van ons bestaan.

[Vacatures] NRC zoekt een Hoofdredacteur

14-12-2023 | 07:17:00
Mediahuis NRC is op zoek naar Hoofdredacteur

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.