[Vacatures] NRC zoekt een Talentvolle Beeldredacteur

[Vacatures] NRC zoekt een Talentvolle Beeldredacteur

NRC is per direct op zoek naar een:

Talentvolle Beeldredacteur

Bij de fotoredactie van NRC ligt de focus op fotografie die de samenleving weerspiegelt en die eerlijk, controlerend en onderzoekend is. We willen vanuit nieuwe perspectieven een verfrissende blik op het leven geven aan onze lezers. Om deze fotografie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, zoeken we continue naar passende (online) vertelvormen en werken we niet alleen onderling veel samen, maar ook met de andere redacties binnen NRC.

Wat je gaat doen

Vier tot vijf dagen per week werk je bij de fotoredactie van NRC in het hartje van Amsterdam. Je zoekt foto’s bij de artikelen voor zowel krant als site en zet opdrachten uit bij fotografen. In eerste instantie kom je te werken op de nieuwsafdeling en gedurende het jaar bouw je ervaring op bij de hele fotoredactie en ben je inzetbaar op alle afdelingen.

Wie we zoeken

We zijn opzoek naar een talentvolle beeldredacteur, die een goed oog heeft voor sterke beelden en in staat is om creatief te denken. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en een scherp gevoel voor actualiteit. Als beeldredacteur ben je in staat om zelfstandig te werken aan verhalen die we in beeld willen brengen en kan je een geschreven tekst naar beeld vertalen. Je hebt al enige ervaring opgedaan binnen de fotografie middels je opleiding of recente werkervaring. Het werken onder druk met strakke deadlines gaat je makkelijk af. Je hebt een uitgebreid en breed netwerk binnen de fotografie en bent op de hoogte van publicaties bij andere media. Het is de verantwoordelijkheid van de fotoredactie om ervoor te zorgen dat artikelen met de beste foto’s elke dag terug te vinden zijn in nieuwsbrieven en op prominente plekken op de homepage en op papier. Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zijn een vereiste.

Functie-eisen

  • Een goed oog voor sterke beelden.
  • Creatief en oplossingsgericht kunnen denken.
  • Op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek, ook op sociale media.
  • Een afgeronde opleiding waarin fotografie/beeld een voorname rol speelt of relevante vergelijkbare ervaring.
  • Kunnen presteren onder tijdsdruk en met snelle deadlines.
  • In een omgeving met hoogopgeleide professionals durf jij achter je keuzes te staan en kun je deze beargumenteren.
  • Bereid om te werken op flexibele werktijden.
  • Ervaring met OSINT, Photoshop en Wordpress is een pre.
  • Spreekt en leest de Nederlandse taal.

 

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redacties.

Wat NRC biedt

Een fulltime dienstverband, minimaal 4 dagen per week is bespreekbaar. We starten met een jaarcontract per januari 2024. Afhankelijk van werkervaring is schaal 6 of 7 functiegroep Dagbladjournalisten van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf van toepassing. Er geldt een onregelmatigheidstoeslag van 3 procent. Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Mediahuis NRC

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: Mediahuis NRC. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80 procent van de inkomsten van NRC komt van de 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de weekendkrant. NRC is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. NRC is onderdeel van Mediahuis.

Contact

Wil je solliciteren? Solliciteer hier en voeg je motivatiebrief en CV toe. Neem in je je motivatiebrief op wat voor jou een inspirerend voorbeeld is van journalistiek beeld. De sluitingsdatum is 11 oktober 2023. Heb je vragen, neem dan contact op met Pauke van den Heuvel of Natalia Toret (020-7553395).

www.nrc.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] NRC zoekt een Technisch Webanalist

04-04-2024 | 08:49:00
NRC is per direct op zoek naar een Technisch Webanalist - 32 tot 40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] NRC zoekt een medewerker design (freelance)

27-03-2024 | 10:03:00
NRC is per direct op zoek naar een Medewerker design (freelance)

[Vacatures] NRC zoekt een UX-designer

27-03-2024 | 09:26:00
NRC is per direct op zoek naar een UX-designer – 32-40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] Mediahuis NRC zoekt een Manager Team Data

20-03-2024 | 07:31:00
Mediahuis NRC is per direct op zoek naar een Manager Team Data (32-40 uur)

[Vacatures] NRC zoekt een Fotoredacteur (freelance)

06-03-2024 | 10:02:00
NRC is per direct op zoek naar een Fotoredacteur (freelance)

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.