Marketing Report
[Vacatures] Qmusic zoekt een Creative Projectmanager vacatures

[Vacatures] Qmusic zoekt een Creative Projectmanager

Qmusic is per direct op zoek naar een:

Creative Projectmanager

Heb jij een grote liefde voor muziek? Ben jij creatief en weet je luisteraars te verrassen met de beste content? En ben je een echte aanpakker die alles van A tot en met Z regelt. Dat komt goed uit! Want voor Qmusic en de nieuwe landelijke frequentie van DPG Media zijn we op zoek naar een enthousiaste Creative Projectmanager. 

Wat ga je doen?

Als Creative Projectmanager werk jij samen met alle interne afdelingen: programma, sales en marketing. Je bent verantwoordelijk voor het (mede) bedenken van creatieve concepten en voor de interne naleving en uitrol van creatieve campagnes. Met jouw hands-on mentaliteit pak je alles aan en ben je in staat om zowel met creatieven te schakelen als alles van A tot Z te regelen en met de klant te schakelen. Je taken kunnen variëren van:

 • een brainstorm organiseren en (creatief) voorbereiden;
 • creatief deelnemen in een brainstorm;
 • Q-campagnes / items mede bedenken;
 • Q-campagnes in de organisatie uitrollen, zoals bv. Het Thijs Festival;
 • branded content campagnes in de organisatie uitrollen;
 • met de klant schakelen voor branded content campagnes.

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Je hebt een duidelijke liefde voor radio en ervaring in de mediawereld. Je snapt het entertainment domein en met jouw creatieve kronkel maak je elk concept net dat beetje beter. Maar bovenal ben je een hele goede projectmanager die aan alle details denkt en de communicatie aan verschillende stakeholders aan kan passen. Verder:

 • is regelen jouw midname;
 • ben je proactief en neem je een goede dosis energie mee;
 • kan je omgaan met deadlines en weet je prioriteiten te stellen;
 • heb je minimaal 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • een werkplek bij een jong en dynamisch radiobedrijf;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • 36-urige werkweek (verdeeld over 5 werkdagen);
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • vanaf 2024 een prachtig nieuw kantoor (Mediavaert) in Amsterdam.

 

Wie zijn wij?

De radiotak van DPG Media bestaat uit het landelijke radiomerk Qmusic, en het online en DAB+ radiostation JOE 70s & 80s. Daarnaast vult DPG Media vanaf 1 september een nieuwe landelijke frequentie in. Wat daar te horen zal zijn, wordt later bekendgemaakt. Qmusic is in 2005 opgericht als feelgoodzender en is in de afgelopen 18 jaar uitgegroeid van nieuwe speler op de markt, tot consistente marktleider in de commerciële doelgroep 20-49 jaar. Met de propositie om de luisteraar altijd centraal te stellen heeft het station een unieke plek weten te bemachtigen in het Nederlandse radiolandschap. Naast populaire programma’s zoals Mattie & Marieke, de middagshow met Domien Verschuuren en de Top 40, is Qmusic ook bekend om het radiospel Het Geluid, de Q-escape room, Het Foute Uur en de bijbehorende Foute Party. Qmusic is onderdeel van DPG Media. 

VIBE

Binnen Qmusic en vanaf 1 september de nieuwe landelijke frequentie, is VIBE de interne creatieve afdeling. Sinds 2018 worden hier concepten bedacht en uitgerold voor zowel sales, programma als marketing. Het team bestaat uit 2 Creative Directors en 2 projectmanagers. Bij deze rol ligt de focus op projectmanagement, maar idealiter kun je beide.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. 

www.qmusic.nl
www.dpgmediagroup.com

Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt Accountmanager Direct Clients - Qmusic

06-11-2023 | 12:28:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager Direct Clients - Qmusic

[Vacatures] Qmusic zoekt een Producer Mattie & Marieke

21-09-2023 | 11:00:00
Qmusic is per direct op zoek naar een Producer Mattie & Marieke 

[Cross Media Case] Paul Cudok over Mentos Grote Prijs van Nederland

05-09-2023 | 12:30:00
Op 18 oktober worden Cross Media Awards 2023 uitgereikt in PHIL Haarlem. Wavemaker zendt de case Mentos Grote Prijs van Nederland in

Joe van start als tweede landelijke radiozender van DPG Media

31-08-2023 | 18:29:00
DPG Media start op 1 september 2023 om 00:00 uur met Joe, als tweede landelijke radiostation op FM en DAB+. De  uitzendingen zullen in de eerste periode van 07:00 tot 19:00 uur gepresenteerd zijn met dj’s van Qmusic als Kimberley Dekker, Lars Boele, Mattie Valk, Edwin Noorlander, Daniel Smulders en Domien Verschuuren

[Interview] Robert Bernink (DPG Media) over frequentieveiling, Qmusic en Joe

31-08-2023 | 18:29:00
DPG Media lanceert naast Qmusic een tweede radiomerk in Nederland: Joe. We spreken Robert Bernink, directeur radio bij DPG Media over de afgelopen radiofrequentieveiling, Qmusic en Joe

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.