[Vacatures] Qmusic zoekt een Nieuw talent voor de Qmusic Academy

[Vacatures] Qmusic zoekt een Nieuw talent voor de Qmusic Academy

Qmusic is per direct op zoek naar:

Nieuw talent voor de Qmusic Academy

Is het jouw droom (altijd al geweest) om bij de radio te werken? Dan is dit je kans! Misschien zit het idee nog maar net in je hoofd of is het een langgekoesterde wens waar je nog nooit wat mee hebt gedaan. Bij Qmusic Academy maakt het niet uit, wij zijn op zoek naar nieuwe talenten! 

Wij zijn op zoek naar jou!

In de afgelopen jaren hebben we heel wat mensen opgeleid tot échte mediamakers. Marieke Elsinga, Kai Merckx, Joost Swinkels en Stephan Bouwman gingen je voor en zijn tot op de dag te horen op Qmusic en we zijn nu op zoek naar nieuw talent! 

Wat is Qmusic Academy?

Waar we voorheen specifiek op zoek waren naar jong dj-talent (door middel van Q-college), openen wij nu ook onze deuren voor mediatalent in de breedste zin van het woord. Qmusic Academy leidt naast radiotalent ook podcastmakers op van alle leeftijden. Qmusic is nog steeds leidend in het programma, maar inmiddels hebben we ook de radiozender Joe 70s & 80s én ontwikkelen, soms samen met het AD, verschillende podcasts. 

“Als kind wilde ik niets liever dan bij de radio werken. Ik herinner me dat ik als jochie bij Erik de Zwart in de studio stond tijdens de Top 40. Ik kan dus ook bijna niet geloven dat ik nu twintig jaar later de Top 40 zelf presenteer. Qmusic helpt jonge talenten om ook een carrière bij de radio te starten.” - Domien Verschuuren (dj, Q-middagshow).

Is het iets voor mij?

Ben jij een ouder met opgroeiende kinderen thuis en heb je altijd de droom gehad om radio te maken? Of heb jij al jaren een idee voor een podcast en wordt het tijd om die zelf te gaan maken? De Qmusic Academy is er voor iedereen die ambitie heeft en het traject kan goed naast een baan/studie of andere werkzaamheden worden gevolgd.

Wat ga je doen?

Tijdens de Qmusic Academy krijg je op het gebied van radio, audio en podcasting trainingen zoals interviewen, stemgebruik en techniek. Daarnaast werk je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en het vinden van jouw unieke talent door middel van thema’s als personal branding, creativiteit en mediatraining. Qmusic Academy start in mei en het lesprogramma bestaat uit 6 vrijdagen en 5 zaterdagen.Blok deze dagen vast in je agenda:

 • Vrijdag 12 mei
 • Zaterdag 13 mei
 • Zaterdag 20 mei
 • Vrijdag 26 mei
 • Vrijdag 2 juni
 • Zaterdag 3 juni
 • Vrijdag 9 juni
 • Zaterdag 10 juni 
 • Vrijdag 16 juni
 • Zaterdag 17 juni
 • Vrijdag 30 juni

 

Informatieborrel

Twijfel je of Qmusic Academy iets voor jou is? Op donderdag 30 maart vindt de informatieborrel plaats. Je krijgt hier de kans om alvast kennis te maken met verschillende contentmakers en Qmusic als bedrijf. Let op: wegens het grote aantal aanmeldingen voor de borrel is er beperkt plek. Je krijg daarom een mailtje van ons als je bent uitgenodigd. Meld je hier aan.

Wie gingen je voor?

Stephan Bouwman, Marieke Elsinga, Kai Merckx, Bas van Nimwegen, Kimberley Dekker, Lars Boele, Joost Swinkels en Cain Slobbe zijn allemaal ooit begonnen én intern opgeleid binnen Qmusic. Een kweekvijver van talent dus, die veel deuren opent. Klik op onderstaande namen om meer over hen te weten te komen en wat zij nu doen binnen Qmusic.

Marieke Elsinga

Met 1 jaar ervaring bij de lokale omroep gaf Marieke zich op haar 26e op voor Q-college. ‘Best laat, dacht ik. Maar dat bleek onzin! Ik heb zoveel geleerd. Vooral de uren dat ik in de studio mocht ‘pielen’ en mee mocht kijken met de DJ’s.’ Het is inmiddels tien jaar geleden, maar het bleek één van de beste beslissingen van haar leven. ‘Qmusic heeft me de kans gegeven te leren en te groeien. Dat ik nu de ochtendshow doe met Mattie is daar het bewijs van.’ Naast de ochtendshow is Marieke ook te zien in verschillende tv-programma's én is ze sinds vorig jaar moeder.

Kai Merckx

'Nadat ik opgeleid werd binnen Qmusic begon het pas eigenlijk écht: ik kreeg een plek op de radio. Als je eenmaal bij de radio werkt (in welke functie dan ook), dán ga je pas echt leren hoe een radioprogramma werkt en kun je gaan ontdekken wat je leuk vindt om te doen op de radio en wie je bent/wil zijn op de radio.' Kai hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 19:00 en 22:00 uur en vrijdag samen met Tom & Bram tussen 18:00 en 21:00 uur op Qmusic. Kai zit net als Marieke ook niet stil: heeft hij ook een podcast gemaakt én is vader van een zoontje.

Stephan Bouwman

'Naast radio maken kom je ook in contact met professionals die al jaren met Qmusic bezig zijn. De verhalen en lessen van je toekomstige collega’s zijn enorm waardevol.' Stephan hoor je iedere vrijdagavond om 21:00 uur zaterdag en zondag tussen 15:00 en 18:00 uur. Daarnaast hoor je hem wekelijks in Stephan’s Pianobar, waarin hij live muziek maakt met bekende artiesten uit binnen- en buitenland.

Joost Swinkels

Joost Swinkels deed in 2015 mee aan Q-college en won op 25 januari 2018 zelfs de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent en zei daar zelf het volgende over: "Mijn vader zei vroeger tegen me ‘doe iets wat je leuk vindt’. Dat ik binnen drie jaar na het aanmelden voor het Q-college hier zou staan met deze prijs, had ik nooit verwacht." Op dit moment hoor je Joost van maandag tot en met donderdag op Qmusic tussen 22:00 en 01:00 uur. Daarnaast heeft Joost in dit jaar een podcast gelanceerd in samenwerking met het AD: 'Liefs, papa Piet'.

Aanmelden?

Kun jij geen genoeg krijgen van o.a. muziek, podcasts en video en denk jij dat je de nieuwe collega die wij zoeken? Mooi! Waar wacht je nog op? Lees hieronder hoe jij je kunt aanmelden.

Upload een audio- en videofragment

Upload een video met een korte introductie wie je bent, beantwoord de stelling: 'wel of geen geurkaarsen in huis' en geef antwoord op de vraag welke app je op je telefoon het meest gebruikt en waarom? Laat in een audiofragment van maximaal één minuut horen waarom jij hét talent van 2023 bent. Kies één van deze onderwerpen:

 • Beste cadeau dat je ooit hebt gegeven
 • Wat vind jij geweldig maar niemand anders in je omgeving?
 • Een gênant verhaal maar te leuk om niet te vertellen.

 

Wees creatief!

Wees creatief, verras ons en zorg dat je een onuitwisbare indruk achterlaat. Heel veel succes! Vul hieronder jouw gegevens. Let op: upload jouw video eerst naar bijvoorbeeld YouTube en stuur de link mee in het onderstaande formulier. Let erop dat je video op openbaar of verborgen staat en niet op privé, anders kunnen wij hem niet bekijken. Aangemeld? Iedereen krijgt persoonlijk bericht over het vervolg van Qmusic Academy 2023.

Aanmelden voor de Qmusic Academy kan hier tot en met maandag 17 april 2023.

www.qmusic.nl
www.dpgmediagroup.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.