[Vacatures] Screenforce zoekt een Research & Public Affairs Expert

[Vacatures] Screenforce zoekt een Research & Public Affairs Expert

Screenforce is per direct op zoek naar een:

Research & Public Affairs Expert

Ben jij een ervaren (media)onderzoeker met een liefde voor TV en video? Heb je de gave om iets ingewikkelds, makkelijk uit te leggen? Heb je belangstelling voor (of zelfs kennis van) Public Affairs op het gebied van reclame en regelgeving en wil je hier alles over leren? Ben je ook nog eens servicegericht, flexibel en stressbestendig? Bekijk dan beslist deze vacature!

Screenforce, de Nederlandse TV-marketingorganisatie is namelijk op zoek naar een:

Research & Public Affairs Expert (24 uur per week)

De functie van Research & Public Affairs Expert is een zelfstandige en veelzijdige functie. Je werkt nauw samen met je collega’s en hebt veel contacten met de TV-broadcasters. Gezien de grootte van de organisatie zijn wij op zoek naar een collega die graag de handen uit de mouwen steekt.

Naast de research en public affairs werkzaamheden ben je, samen met je Marketing & Communicatie Expert collega, ook verantwoordelijk voor een aantal algemene werkzaamheden, waaronder het verzorgen van content voor onze website, nieuwsbrief en social media kanalen.

Wie zijn wij?

Screenforce is de Nederlandse TV-marketingorganisatie. Ons doel is om adverteerders en mediabureaus te helpen om het beste te halen uit reclame rond premium videocontent.

Screenforce verzorgt informatie over TV en andere premium videoplatforms, biedt services aan adverteerders en bureaus en vertegenwoordigt de belangen van de Screenforce-participanten op het gebied van public affairs. In Screenforce participeren de vier TV  sales houses Ster, ORN, Ad Alliance en Talpa Network.

Screenforce is een kleine organisatie bestaande uit drie vaste medewerkers. Ons kantoor is samen met andere mediamarketing-en onderzoekorganisaties – waaronder PMA, Audify en NMO – gevestigd in de Mediaclub in Amsterdam Zuidoost.

Maar belangrijker nog, wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-studie.
 • Je hebt 5-7 jaar relevante werkervaring in (media)onderzoek.
 • Je bent bekend met media-onderzoek en hebt hier ook aantoonbare affiniteit mee.
 • Je hebt affiniteit met de bovengenoemde facetten van public affairs.
 • Je bent servicegericht, flexibel en stressbestendig.
 • Je hebt kennis van media (is een must).
 • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

En wat ga je dan precies doen?

Research werkzaamheden

Een belangrijke kerntaak van Screenforce is het informeren en inspireren van adverteerders en bureaus over de kracht van TV- en videoreclame. Dit doen we vooral middels onderzoek dat over de gehele wereld gedaan wordt.

Van beschikbare onderzoeken verzamelen we informatie, onder andere via het volgen van webinars, wat we samenvatten voor publicatie op onze website en social media kanalen.

Dit vergt kennis van marktonderzoek. Ook laten wij zelf elk jaar een onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste ontwikkelingen in de digitale media. Dit onderzoek moet begeleid worden en de resultaten moeten samengevat en gepubliceerd worden.

Tenslotte lever je met je kennis en ervaring ook voor de verdere ontwikkelingen van het video domein binnen het Nationaal Media Onderzoek en aan de TV-jaarrapporten, die Screenforce publiceert.

Public Affairs werkzaamheden

Screenforce streeft ook naar een medialandschap waarin adverteerders op een verantwoorde wijze kunnen communiceren met hun doelgroepen. Hiertoe is een evenwicht tussen de mogelijkheden en wettelijk beperkingen van belang.

De public affairs activiteiten moeten een bijdrage leveren aan dit evenwicht. Screenforce zoekt een collega, die we op dit terrein kunnen opleiden. Samen met de Screenforce Directeur ben je verantwoordelijk voor een breed takenpakket:

 • Volgen van ontwikkelingen op relevante public affairs dossiers in op nationaal en Europees niveau.
 • Informeren Screenforce zenders over relevante dossiers door heldere rapportages en het coördineren van de benodigde acties in samenwerking met de Screenforce participanten
 • Onderhouden contacten met alle relevante brancheorganisaties, overheidsorganen en stakeholders op de verschillende dossiers, bijvoorbeeld NDP Nieuwsmedia, bvA, STIVA, FNLI, SRC, VNLOK of NOGA.
 • Actieve deelname aan de public affairs commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Screenforce participanten en de Screenforce directeur. Samenstellen van de agenda, input voor de vergadering en het notuleren van de vergadering
 • Bijwonen van public affairs commissie van Europese TV-organisatie Egta in Brussel, tenminste viermaal per jaar.
 • Eerste aanspreekpunt op wet- en regelgeving op het gebied van reclame voor mediabureaus, adverteerders, TV-broadcasters en vakpers.

Wat je daarvoor terugkrijgt?

 • Een werkweek van 24 uur.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een informele werksfeer met fijne collega’s, zowel binnen Screenforce als binnen de MediaClub.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Een andere vorm van samenwerking, bijvoorbeeld op ZZP-basis is bespreekbaar.

Enthousiast geworden?

Stuur je motivatiebrief en CV per mail naar: info@screenforce.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michel van der Voort, directeur Screenforce via 020 404 42 71.

www.screenforce.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Onderzoek] Screenforce: Hoe werken videoreclamecontacten in de echte wereld?

16-07-2024 | 12:09:00
In hun nieuwste onderzoek duiken ze dieper in de mediabeleving van verschillende kanalen in een natuurlijke situatie

Screenforce: Aandacht in huiskamer het grootst op het tv-scherm

09-07-2024 | 11:32:00
Afgelopen najaar is door SNPTV een onderzoek uitgevoerd naar de rol van aandacht in het overbrengen van de merkboodschap

Screenforce opent inschrijving vierde editie TV Masters

21-06-2024 | 09:19:29
Op donderdag 26 september begint de vierde editie van TV Masters, een interactieve training over televisie voor startende mediaprofessionals.

RTL AdAlliance organiseert RTL Beach tijdens Cannes

11-06-2024 | 09:47:00
RTL Beach zal de hub zijn voor internationale adverteerders en bureaus om in contact te komen met Europese media en technologie.

Screenforce over de bvA-Webinar over de aandachtseconomie

23-05-2024 | 12:06:00
Hoe en waar kun je de consument nog bereiken zodat jouw merk de aandacht krijgt waar je naar op zoek bent

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.