[Vacatures] Springbok zoekt een Junior Marketing Automation Developer

[Vacatures] Springbok zoekt een Junior Marketing Automation Developer

Springbok is per direct op zoek naar een:

Junior Marketing Automation Developer in Den Bosch

Jouw functie in een notendop

Werk jij graag voor grote merken, in een multidisciplinair team aan campagnes die impact maken? Als junior Marketing Automation Developer speel je een cruciale rol binnen ons development-team. We rekenen op jouw skills en enthousiasme om samen met een team van gedreven designers, developers en projectmanagers de mooiste (geavanceerde) en data gedreven campagnes te ontwikkelen, testen en verzenden. 

Wat je gaat doen

 • Onderhouden en optimaliseren van lopende campagnes op basis van data en feedback van team/klant.
 • Gebruikmaken van front-end code om diverse online uitingen te bouwen, zoals emails, landingspagina’s, microsites, maar ook push- of SMS berichten. 
 • Werken in toonaangevende tools zoals Salesforce Marketing Cloud, Selligent Marketing Cloud, en Maileon.
 • Niet enkel focussen op ontwikkelwerk maar ook het grotere plaatje kunnen zien om effectieve en efficiënte oplossingen te bieden.
 • Onderzoeken en implementeren van nieuwe technologieën en methodes om de efficiëntie en effectiviteit te verbeteren.
 • Opzetten en uitvoeren van A/B-tests om de prestaties van verschillende campagne-elementen te evalueren.

 

Wat jouw collega’s zeggen over de functie:

Voel je meteen thuis in ons team. Je toekomstige collega’s geven je graag een inkijk hoe het er bij Springbok aan toegaat.

Stefan: “In het vak van marketing automation (campaign) development komen alle disciplines zo'n beetje bij elkaar. Strategie, marketing, design, optimalisatie, front- en backend technieken; Als marketing automation developer breng je campagnes tot leven. En altijd met een concreet resultaat: een aanmeldproces voor een online actie, een cross channel campagne om slapende klanten te activeren of een gepersonaliseerde e-mailnieuwsbrief die bij honderdduizenden contacten in de inbox beland. De developer is een onmisbare schakel in de relatie met onze opdrachtgevers en hun eindklanten. Met het klantportfolio van Springbok liggen er altijd verse uitdagingen op de loer!”

Henk: Als developer binnen ons team ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie van digitale campagnes, zoals e-mail, landingspagina, microsites en push- of SMS berichten. Deze campagnes maak je voor topklanten als Lotus cars, KPN, HEMA, Boels, DELA, Efteling en Kia. Gedurende het hele proces zorg je voor afstemming met de klant, de projectmanager, je projectteam en eventueel technisch consultant, om de kwaliteit van de campagne te waarborgen.''

Koen: “HTML coderen voor e-mail is niet hetzelfde als webpagina's bouwen. Er zijn geen breed gedragen standaarden voor e-mail HTML, met als gevolg dat een e-mailontwerp er heel anders kan uitzien in twee verschillende mailprogramma's. Daar komt bij dat mails op veel verschillende apparaten worden gelezen. Progressive Enhancement en Responsiveness zijn dan ook belangrijke uitgangspunten in e-mail development. De kunst is om goede alternatieven te bedenken en om de beperkingen heen te werken. In dat opzicht voelt e-mail ouderwets, maar in werkelijkheid is het een domein dat constant in beweging is. E-mail is al tig keer doodverklaard, maar bewijst telkens opnieuw een krachtig en flexibel communicatiekanaal te zijn. Er zijn legio nieuwe web technieken waarmee je kunt experimenteren. Denk aan AMP, BIMI en Voice. Bovendien kun je je specialiseren op tal van deelgebieden, zoals deliverability, accessibility en marketing automation.”

Jouw (groeiende) vaardigheden

 • Ervaring met programmeertalen zoals HTML, CSS en Javascript zijn een pré.
 • Je bent communicatief vaardig en durft vragen te stellen.
 • Je bent in staat om met planningen en deadlines te werken.
 • Je bent leergierig en wil je verder ontwikkelen, zowel wat betreft je technische vaardigheden als je persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat je krijgt 

 • Voor al je kennis en enthousiasme ontvang je een competitief salaris.
 • Ontwikkeling staat bij ons voorop. We vinden het dan ook belangrijk dat je je certificering voor Marketing automation tooling bij ons behaalt en gaan graag met je in gesprek over jouw ambities op de lange(re) termijn.
 • Je kunt er 28 dagen per jaar lekker tussenuit en er is een goede balans tussen thuis werken, op kantoor of bijvoorbeeld in de Spaanse zon. 
 • We voorzien jouw telefoon en laptop naar keuze! 
 • En hoe jij naar kantoor komt, dat beslis je helemaal zelf: ook een E-bike behoort tot de mogelijkheden! 
 • We hebben een pensioenregeling via Nationale Nederlanden en je kunt goedkoper sporten via onze bedrijfsfitnessregeling.
 • Je komt in een omgeving waar we blij zijn met eigen initiatieven en nieuwe ideeën. Wij geven jou het doel, hoe je dat bereikt is aan jou.
 • Trainingen vanuit de Springbok academy. Daarnaast mag je 10 procent van je werktijd aan je eigen ontwikkeling spenderen.
 • Het leven moet je vieren! Een cadeautje na het doorlopen van je proeftijd, verjaardag en andere bijzondere gebeurtenissen.
 • Jaarlijks organiseert de Springbok feest & sportcommissie leuke activiteiten als: padeltoernooien, wijn -en bierproeverijen, uitjes inclusief overnachting, bordspel avonden en nog veel meer!

 

Zijn wij een match?

Coderen of Adviseren - Beiden. Je vindt het heerlijk lekker in je eentje te knallen, maar voelt je ook comfortabel bij klantcontact. Je communiceert makkelijk en vindt het leuk om te sparren met klanten en collega`s.

Voorkant of Achterkant - Voorkant. Toch sluit het een het andere niet uit. Je hebt voornamelijk ervaring met front-end technieken zoals HTML en CSS, maar je hebt ook (enige) ervaring met SQL of bent nieuwsgierig dit te leren. 

Het glas is halfvol of Het glas is half leeg - Halfvol. Jij denkt niet in problemen en bent creatief in het vinden van de (best passende) oplossing. Bij voorkeur ben je gewend te werken met bestaande bouwblokken en dus ook te denken binnen de mogelijkheden én beperkingen die campagne platforms met zich meebrengen.

Wie is Springbok?

Springbok is een internationaal brandtech agency dat marketing voor merken uit de 21ste eeuw opnieuw uitvindt. Wij geloven dat merken de kracht hebben om hun bedrijf en de samenleving positief vorm te geven. Met 400 mensen slaat de organisatie bruggen tussen merkstrategie, creativiteit, data en technologie voor een groeiend aantal nationale en internationale merken.

En? Gegrepen om impact te maken voor nationale en internationale klanten? Solliciteer hier!

www.springbokagency.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] Springbok zoekt een Medior Full Stack Developer

12-07-2024 | 11:36:00
Springbok is per direct op zoek naar een Medior Full Stack Developer -Amsterdam

Jeroen van Eck weg bij Joe Public Amsterdam, nieuw in MT: Marcel Hartog, Jolies van Rijn, Mats Wilke, Ruben van Dijk en Merel Groenenboom

04-07-2024 | 16:30:00
Jeroen van Eck weg bij Joe Public Amsterdam, nieuw in MT: Marcel Hartog, Jolies van Rijn, Mats Wilke, Ruben van Dijk en Merel Groenenboom

Springbok digitale en creatieve agency voor energieplatform Vandebron

02-07-2024 | 11:31:00
Duurzaam energieplatform Vandebron kiest vanuit de digitale en creatieve pitch met uiteenlopende gespecialiseerde bureau’s, twee keer voor Springbok

Springbok Agency wint Battle of the Agencies bij EMAS Awards 2024

28-06-2024 | 10:28:08
Hun creatieve e-mailcampagne voor Brabantia overtuigde zowel de vakjury als de klant.

[Marketing Report Cannes 2024] Michiel van Riemsdijk (Springbok Group) over bijzondere ontmoetingen in Cannes

21-06-2024 | 11:57:51
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.