Marketing Report
[Vacatures] Springbok zoekt een Marketing Analytics Specialist vacatures

[Vacatures] Springbok zoekt een Marketing Analytics Specialist

Springbok is per direct op zoek naar een:

Marketing Analytics Specialist - Den Bosch

Jouw functie in een notendop

Als marketing analytics consultant binnen Springbok ben je onderdeel van het overkoepelende data & tooling team, bestaande uit data engineers, data scientists. analisten en developers. Je werkt aan projecten voor verschillende toonaangevende klanten en werkt samen met verschillende klanten teams. Je bent zowel in- als extern aanspreekpunt voor vraagstukken die te maken hebben met meten en verbeteren van online prestaties.

Je zoekt naar inzichten in databronnen voor optimalisaties, legt verbanden tussen datasets en helpt bedrijven stap voor stap om meer data-driven te worden. Dat betekent dat je website en web statistieken analyses verzorgt, evaluaties uitwerkt en deze vervolgens bespreekt met je klanten.  Binnen Springbok vinden we het belangrijk dat jij je binnen je vakgebied ontwikkelt. Je beheert zelfstandig accounts maar werkt ook mee aan implementaties en metingen van grotere accounts. Daarnaast neem je deel aan kennissessies & trainingen van je eigen discipline en-/of andere disciplines.Ons data team groeit. En dat is niet voor niks! Naast Google Cloud certified partner zijn we sinds 2021 ook Looker partner. Dit maakt Springbok een van de weinige partijen in Nederland die alle Google disciplines in huis heeft. Groei jij met ons mee?

Wat je gaat doen

 • Het uitvoeren van periodieke en ad hoc analyses in big data of website- en web statistieken en het vertalen van grote hoeveelheden data naar actiegerichte inzichten.
 • Het ondersteunen van klanten bij het stellen van relevante KPI`s en targets als basis voor groei.
 • Het opzetten en onderhouden van dashboards om de data op een voor de klant aantrekkelijke manier te visualiseren.
 • Het implementeren en beheren van geadviseerde metingen, datastromen & optimalisaties met behulp van Javascript, SQL, Python of andere programmeertalen.
 • Het bedenken en optimaliseren van datastromen met behulp van cloud infrastructuren.
 • Het begeleiden van implementaties van analyse tools, zelfstandig of met een collega.

 

Wat jouw collega's zeggen over de functie

Voel je meteen thuis in ons team. Je toekomstige collega geeft je graag een inkijk hoe het er bij Springbok aan toegaat.

Jorg: ''Als analytics specialist bij Springbok houd je je bezig met verschillende onderdelen in het dataproces zoals de datacollectie en data visualisatie voor verschillende klanten. Hierdoor sta jij met je werk altijd dicht bij de klant en help je ze nog sneller data-driven te worden. Het leuke aan het werken bij Springbok is dat je jezelf, doordat je aan de slag gaat met uitdagingen van verschillende klanten, in hoog tempo ontwikkelt. Natuurlijk word je tijdens dit proces op de juiste manier ondersteunt en kun je altijd sparren met je collega’s. Naast het werken voor verschillende klanten wordt er ook rekening gehouden met het uitstippelen van je persoonlijke leerpad. Zo zijn er veel mogelijkheden om je naast op analytics werkzaamheden, ook op bijvoorbeeld je data engineering of consultancy skills te richten. Dit maakt Springbok de perfecte eerste stap in je carrière!''

Stijn: “Persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan bij ons voorop. Het uitstippelen van je specialisatie-pad is echt een joint effort tussen jouw en je team lead. We hebben programma`s ontwikkeld voor junior en meer ervaren specialisten. Daarnaast neem je deel aan kennissessies & trainingen van je eigen discipline en-/of andere disciplines.Zo krijgt je carrière een serieuze boost.”

Jouw (groeiende) vaardigheden

 • Een Master in de richting van Marketing analytics, Marketing management, Data science of vergelijkbare opleiding.
 • Kennis van / affiniteit met HTML, CSS, Javascript
 • Sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent nauwkeurig, proactief en zelfstandig.
 • Ervaring binnen digital marketing is een grote pre. Bij voorkeur heb je dus enige kennis van Google Analytics, Google Tag Manager en online marketing kanalen.
 • Kennis van Google cloud is een pre.

 

Wat je krijgt

 • Voor al je kennis en enthousiasme ontvang je een competitief salaris.
 • Ontwikkeling staat bij ons voorop. We vinden het dan ook belangrijk dat je je certificering voor Marketing automation tooling bij ons behaalt en gaan graag met je in gesprek over jouw ambities op de lange(re) termijn.
 • Je kunt er 28 dagen per jaar lekker tussenuit en er is een goede balans tussen thuis werken, op kantoor of bijvoorbeeld in de Spaanse zon. 
 • We voorzien jouw telefoon en laptop naar keuze! 
 • En hoe jij naar kantoor komt, dat beslis je helemaal zelf: ook een E-bike behoort tot de mogelijkheden! 
 • We hebben een pensioenregeling via Nationale Nederlanden en je kunt goedkoper sporten via onze bedrijfsfitnessregeling.
 • Je komt in een omgeving waar we blij zijn met eigen initiatieven en nieuwe ideeën. Wij geven jou het doel, hoe je dat bereikt is aan jou.
 • Trainingen vanuit de Springbok academy. Daarnaast mag je 10% van je werktijd aan je eigen ontwikkeling spenderen.
 • Het leven moet je vieren! Een cadeautje na het doorlopen van je proeftijd, verjaardag en andere bijzondere gebeurtenissen.
 • Jaarlijks organiseert de Springbok feest & sportcommissie leuke activiteiten als: padeltoernooien, wijn -en bierproeverijen, uitjes inclusief overnachting, bordspel avonden en nog veel meer!

 

Zijn wij een match?

HTML, CSS & GTM Wait what?! Nooit van gehoord! Of Front-end programmeertalen & een tool waarmee je snippets van code of tracking pixels (tags) op je website kunt plaatsen 

2 natuurlijk. Je hebt al (enige) kennis van Google Analytics, Tag manager en HTML, CSS, Javascript en/of Python. Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding in Marketing Analytics.

Nieuwe terreinen verkennen Of “We doen het altijd al zo, dus het is goed” - Ontdek je innerlijke Christoffer Columbus. Jij bent een echte ontdekker en wilt graag nieuwe dingen leren. Je bent nieuwsgierig tot op het bot.

SolosportOf Teamsport - Teamsport. Jij werkt graag in teamverband. Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships!

Wie is Springbok?

Springbok is een digitaal & creatief bureau voor positieve groei, met 5 kantoren verspreid over Nederland en België.  Samen met ambitieuze merken creëren we duurzame groei die goed is voor de planeet, geweldig voor de mens en uitstekend voor bedrijven. En dat doen we met een team van meer dan 400 getalenteerde strategen, dataspecialisten, tech-fanaten en creatieven. Ons bureau werkt voor een groeiend aantal nationale en internationale merken zoals Rituals, Odido, Harman, Jumbo, Renault en Vattenfall.

Interesse? Solliciteer hier!

www.springbokagency.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Boels Rental kiest voor Springbok en lanceert lentecampagne

16-04-2024 | 11:15:00
Na een korte pitch procedure hebben Springbok en Boels Rental samen het digitale en creatieve concept en de campagne ontwikkeld

[Vacatures] Springbok zoekt een Junior display specialist

11-04-2024 | 08:08:00
Springbok is per direct op zoek naar een Junior display specialist -Den Bosch

[The List] Springbok

28-03-2024 | 11:11:45
Springbok is een digitaal & creatief bureau voor positieve groei, met 6 kantoren verspreid over België en Nederland

Plan International en Springbok genereren dromen voor meer meisjesrechten

08-03-2024 | 15:51:00
Zelfs anno 2024 is Internationale Vrouwendag een absolute noodzaak. Op veel plaatsen in de wereld hebben meisjes nog niet het recht om vrij te dromen

[Vacatures] Springbok zoekt een Senior Digital Strategist

29-02-2024 | 11:28:10
Springbok is per direct op zoek naar een:Senior Digital Strategist-Den Bosch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief