[Vacatures] Talpa Network zoekt een Junior Media-Analist

[Vacatures] Talpa Network zoekt een Junior Media-Analist

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Junior Media-Analist · Hilversum

Functieomschrijving

Ontdek de wonderlijke wereld van media! Hier draait alles om veelzijdigheid. Van het grondig analyseren tot het creëren van rapportages en adviezen, tot het leiden van verschillende projecten, zowel gepland als ad hoc. Alles met één gemeenschappelijk doel: het ondersteunen van onze gewaardeerde adverteerders. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij een cruciale rol kunt spelen in deze boeiende functie!

Wat ga je doen? 

Als Junior Media-Analist in ons dynamische mediabedrijf, gespecialiseerd in de B2B-markt, maak je deel uit van een enthousiast team van 9 gedreven professionals. Je bevindt je in de voorhoede van de media, waar je gedetailleerde analyses en onderzoek uitvoert naar de nieuwste trends en ontwikkelingen die van belang zijn voor onze adverteerders.

Je duikt diep in diverse databronnen en voorziet je salescollega's van waardevolle informatie en advies met betrekking tot relevante inzichten voor onze adverteerders. We ondersteunen onze salescollega's bij het opstellen van mediavoorstellen. Het ligt binnen jouw verantwoordelijkheid om realistische prognoses te maken van de verwachte campagneresultaten voor (potentiële) adverteerders. Tijdens de campagnes houd je scherp in de gaten of alles volgens plan verloopt, zodat aan het einde van de looptijd alles conform afspraak is afgeleverd. Na de campagne evalueer je het succes ervan, waarbij je gebruikmaakt van tools zoals Excel of Powerpoint.

Wat zegt een collega?

Boudewijn van der Voort (media-analist):

De combinatie van data gedreven werken met daarbij een commerciële gedachtegang maakt deze functie uniek voor mij. Vanuit data-analyses trek ik conclusies en maak hier mooie presentaties van, zodat een salescollega het hapklaar kan presenteren aan de adverteerder. We werken daarbij veelal op basis van ad hoc-verzoeken, wat zorgt voor veel dynamiek in je werkdag. Wat ik daarnaast leuk vindt aan werken bij Talpa Network zijn de korte lijntjes onderling en de gemoedelijke, informele werksfeer. En natuurlijk de domibo's!

Vereisten

Wij vragen van jou:

 • In het bezit van een relevante opleiding in de richting Media, Informatie en Communicatie. Werkervaring is een pre maar niet noodzakelijk;
 • Sterk analytisch vermogen, gecombineerd met goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Interesse in media en actuele kennis van recente ontwikkelingen in het medialandschap, inclusief bekendheid met merken binnen Talpa Network;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • Bedrevenheid in het gebruik van Excel en Powerpoint (dit geeft je een aanzienlijke voorsprong).

 

Wat krijg jij daarvoor terug?

 • Een bruisende werkomgeving. In ons pand in Hilversum zitten zowel radio- en tv studio's als ondersteunende teams;
 • Een divers en gezellig team met verschillende leeftijden en achtergronden; 
 • Een competitief salaris, passend bij je opleiding en werkervaring;
 • Een NS-business card waarmee je ook privé mag reizen, of een kilometervergoeding;
 • De flexibiliteit om deels thuis te werken en om je werkplek thuis optimaal in te richten;
 • Toegang tot de Talpa Network Academie waar je meer dan 1000 verschillende opleidingen kunt volgen;
 • Gezellige borrels met alle collega's in onze eigen kroeg;
 • Sportfaciliteiten (wekelijkse bootcamp en boksles en vrij gebruik van onze eigen inhouse gym).

 

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Junior Media-Analist bij Talpa Network? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Solliciteer hier met je CV en motivatie en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team. We hanteren twee gespreksrondes.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Please note: for this position we can only consider candidates who live in the Netherlands and speak the Dutch language.

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Radio 10: Gerard Ekdom stopt, Rob van Someren naar weekend en Gijs Staverman krijgt middagshow

17-05-2024 | 23:51:59
Er zijn veel wisselingen bij Radio 10. Gerard Ekdom stopt per 3 juni 2024 met zijn ochtendshow vanwege zijn overstap naar Mediahuis Radio (Radio Veronica). Het is onduidelijk wanneer hij daar zal kunnen starten, vanwege een concurrentiebeding die dj’s belemmert direct te kunnen overstappen naar concurrenten.

RTL Nederland en Talpa Network starten met adressable reclame op televisie

17-05-2024 | 10:30:00
Addressable reclame komt bij de zenders van RTL Nederland en Talpa Network (onder voorbehoud) rond 17 juni 2024 grootschalig beschikbaar. Dit blijkt uit navraag van Marketing Report bij de betrokken partijen

NLZiet komt ook met reclameversie: NLZiet Basis

13-05-2024 | 12:21:00
NLZiet heeft per direct een reclameversie geïntroduceerd onder de naam NLZiet Basis. Voor 7,95 euro per maand krijgen klanten dezelfde content te zien als het tot premium omgedoopte (standaard) abonnement dat voortaan 9,95 euro per maand kost

Campagne Primark met VROUW en LINDA.

25-04-2024 | 18:20:00
Ten behoeve van de viering van 15 jaar Primark in Nederland is in het kader van een campagne een samenwerking geraliseerd met LINDA. (Talpa Network) en VROUW (Mediahuis Nederland)

UM, Alfred, Talpa Network & Praxis ontwikkelen reality-klusprogramma Het Blok

22-04-2024 | 15:19:00
UM ontwikkelde de contentstrategie van het reality-klusprogramma Het Blok, waarin Praxis zich positioneert als partner voor het verduurzamen van je woning

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.