Vakjury en openings- en slotfilm Film by the Sea 2024 bekend

Vakjury en openings- en slotfilm Film by the Sea 2024 bekend

De 26e editie van het filmfestival Film by the Sea opent op 6 september 2024 met Een Schitterend Gebrek en sluit op 14 september 2024 af met de film Sing Sing.

De jury, die uit acht films de prijs voor de beste boekverfilming toekent, bestaat dit jaar uit filmmaker Jos Stelling, theatermaker Bodil de la Parra, schrijfster Corine Nijenhuis, acteur Daniel Boissevain en schrijfster Aya Sabi.

Openingsfilm

De 26e editie van Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film van producent Kaap Holland Film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het filmscenario schreef. Momenteel is het boek toe aan zijn 71e druk en met maar liefst 17 vertalingen is het boek ook internationaal een fenomeen. De hoofdrollen in Een Schitterend Gebrek worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

Een Schitterend Gebrek vertelt het waargebeurde verhaal van Lucia, de eerste en grootste liefde van ’s werelds meest befaamde charmeur Giacomo Casanova. Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova's terugkeer van een zakenreis. Maar wanneer Lucia wordt getroffen door de pokken sluit ze zich af voor haar geliefde en van de buitenwereld. Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen: durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen?

Jan Doense, festivaldirecteur van Film by the Sea: “We zijn enorm blij en trots dat we dit jaar ons festival mogen openen met de langverwachte verfilming van Arthur Japins gelijknamige bestseller. Een Schitterend Gebrek is een ambitieuze film van internationale allure, en als boekverfilming natuurlijk helemaal op zijn plaats bij Film by the Sea: hét festival waar film en literatuur samenkomen. Wat extra leuk is: op maandag 9 september wordt ook Michiel van Erps nieuwe serie Een van ons, de allereerste Nederlandse CANAL+ Original, feestelijk gelanceerd bij Film by the Sea.”

Een Schitterend Gebrek is na de première tijdens Film by the Sea vanaf 12 september in de Nederlandse bioscopen te zien via Searchers.

Slotfilm: Sing Sing

Op zaterdag 14 september wordt de 26e editie van Film by the Sea – aansluitend op de Awards Ceremony - feestelijk afgesloten met Sing Sing, een Amerikaanse film van regisseur Greg Kwedar, die nu al getipt wordt als grote kanshebber bij de komende Oscaruitreiking.

Divine G (Academy Award nominee Colman Domingo), onterecht opgesloten in de Sing Sing gevangenis in NY, vindt een nieuwe betekenis in het leven door mee te doen aan een theatergroep met andere gevangenen. Wanneer een terughoudende nieuwkomer zich bij de groep aansluit, besluiten ze hun eerste eigen komedie op te voeren. Dit inspirerende waargebeurde verhaal over veerkracht, menselijkheid en de transformerende kracht van kunst wordt verteld door een cast die voor een groot deel bestaat uit voormalige gevangenen.

Splendid Film brengt Sing Sing op 24 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

www.filmbythesea.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Box Office] Verschrikkelijke Ikke 4 behaalt 100.000 bezoekers in eerste weekend | Week 27

09-07-2024 | 11:05:00
In deze film verwelkomen Gru, Lucy, Margo, Edith en Agnes een nieuw lid in de familie: Gru Jr., die vastbesloten is zijn vader te plagen

Selmore komt met merkcampagne: maak een Bioscoopbon voor elke gelegenheid

02-07-2024 | 13:26:00
De digitale versie van de Nationale Bioscoopbon heeft een update gekregen. Selmore ontwikkelde een campagne rondom de optie om de bon aan te passen

[Box Office] A Quiet Place: Day One deze week in première | Week 26

01-07-2024 | 12:58:00
De nieuwkomer van de week, A Quiet Place: Day One, is een spin-off van de door John Krasinski geschreven filmsaga A Quiet Place.

De Pathé Groep lanceert Pathé Home in Frankrijk

25-06-2024 | 11:03:00
Jacques Hoendervangers wordt eindverantwoordelijk voor Pathé in België en Zwitserland en Marco van Demen voor de commerciële uitrol van Pathé Home

[Box Office] Bad Boys stevig bovenaan, twee nieuwe binnenkomers | Week 25

24-06-2024 | 15:53:39
Van de drie premières deze week heeft The Watchers de meeste kijkers binnengehaald.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.