Valerio Zeno en Shelly Sterk regisseren campagne voor Audi A3 Sportback

Valerio Zeno en Shelly Sterk regisseren campagne voor Audi A3 Sportback

MediaCom en Towel hebben, in opdracht van Audi Nederland, een campagne voor de nieuwe Audi A3 Sportback ontwikkeld. Valerio Zeno en Shelly Sterk zijn gevraagd om ieder op eigen wijze een social commercial te maken. Ze regisseerden de commercial zelf en speelden daarnaast ook een hoofdrol. Het resulteerde in twee totaal verschillende creaties, waarin de making of net zo belangrijk is als de uiteindelijke commercial.

Priscilla Angelier, senior Digital Campaigning Marketeer bij Audi Nederland: “De insteek was om het concept van de traditionele autoreclame een keer te doorbreken. Iedereen kent de standaardbeelden van een auto rijdend door een mooi berglandschap. MediaCom kwam met het idee om de regie van de commercials uit handen te geven aan twee uitgesproken persoonlijkheden met passie voor het merk Audi. Door hen de volledige vrijheid te geven zijn er twee uiteenlopende commercials ontstaan waarmee we verschillende doelgroepen bereiken.”

Sebastiaan Kenneth Spinhoven, Creative bij MediaCom: “Voor de nieuwe Audi A3 Sportback wilden we het anders doen. Daarom hebben we Valerio en Shelly gevraagd om de commercials zelf te regisseren.” “Door voor een documentaire-stijl te kiezen en Valerio en Shelly zélf de regie te geven, ga je als kijker écht mee in hun beleving.

Geert Doek, Executive Producer van Towel. “De making of is meestal secundair aan de commercial, maar in dit geval hebben we het juist omgedraaid.”Valerio Zeno ging met zijn aanpak voor een visueel spektakel, met de focus op het exterieur. Terwijl hij zelf nonchalant tegen de motorkap leunt, is in slow motion te zien hoe een bekende freerunner een salto over de bolide maakt. Het beeld wordt vergezeld door gekleurde rook,  waterstralen en een regen van pingpongballen. Shelly Sterk koos voor een humoristische insteek en richt zich in haar benadering meer op het interieur. In haar commercial zien we de fascinatie van twee twaalfjarige jongens voor iets of iemand dat helemaal hun type is. En dat blijkt niet helemaal te zijn wat de kijker zou denken.www.mediacom.nl
www.towel.media
www.audi.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.