Marketing Report
Van Kleef sponsort Nationale Haring Smaaktest

Van Kleef sponsort Nationale Haring Smaaktest

De Haagse distilleerderij Van Kleef, producent van onder meer korenwijn, sponsort dit jaar de Smitsloo Groep Nationale Haring Smaaktest. De Haagse jeneverstoker is de enige overgebleven distillateur van de Hofstad. Van Kleef (anno 1842) sponsort de Nationale Haring Smaaktest, die dit jaar op 4 juli plaatsvindt in restaurant Villa Beukenhof in Oegstgeest.

Bij de Nationale Haring Smaaktest zal voor het eerst de korenwijn van Van Kleef in een blauwe kruik leverbaar zijn. Normaliter zijn kruiken bruin, maar Van Kleef bottelt korenwijn nu in blauwe kruiken, die het bedrijf importeert uit Duitsland.

Fleur Kruyt, directeur van Van Kleef: “Wij hebben eind vorig jaar nog blauwe kruiken besteld en deze zijn ook geleverd. Maar deze week kreeg ik het bericht dat de Duitse kruiken fabriek gesloten is vanwege de hoge gasprijs.” Zo’n kruik van blauwe klei moet lang in de gasgestookte oven. Het bedrijf dat al sinds 1800 aardewerk produceert, kan zelfs bij een verdrievoudiging van de kruiken prijs niet winstgevend zijn en heeft nu (tijdelijk) de deuren gesloten. Maar bij de Haring Smaaktest zullen er blauwe korenwijn kruiken van Van Kleef zijn, benadrukt Fleur Kruyt.

Prominenten proeven

Bij de jaarlijkse haring smaaktest bepalen prominente proevers welke nieuwe haring zich de lekkerste haring van Nederland mag noemen. Prominente Nederlandse haring liefhebbers uit de sport, politiek, cultuur media en bedrijfsleven proeven blind de haring van de deelnemende vis leveranciers. De smaaktest staat onder toezicht van De Clercq Advocaten en Notariaat. Hierdoor garandeert de organisatie dat de uitkomst van de test volstrekt betrouwbaar is.

De smaaktest organisatie nomineert 80 à 100 potentiële winnaars. Deze bepalen zelf of zij hun product goed genoeg vinden voor deelname. Deelname aan de smaaktest betekent een topproduct leveren.

Bob Goulooze, organisator van de test en columnist op MarketingReport: “Daarom heb ik ook Van Kleef benaderd. Dit Haagse bedrijf heeft de lekkerste korenwijn van Nederland. Want bij de lekkerste haring van Nederland, hoort ook de beste korenwijn.”

www.museumvankleef.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.