Marketing Report
VCR benoemt Robert Bernink tot voorzitter nieuws

VCR benoemt Robert Bernink tot voorzitter

Robert Bernink, algemeen directeur radio van DPG Media, is benoemd tot de voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR). Hij volgt hiermee per direct Paul Römer op, die per 1 mei 2024 vertrekt als Managing Director radio & tv bij Talpa Network. David Baum heeft als secretaris zijn rol in het bestuur namens Talpa Network overgenomen. David Baum is Business Affairs Director bij Talpa Network. Het bestuur bestaat verder uit Herbert Visser, die algemeen directeur is bij Mediahuis Radio. 

De VCR is de branchevereniging die de belangen behartigt van de commerciële radiostations in Nederland. De VCR onderhoudt nauwe contacten met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat onlangs op de hoogte is gebracht van de veranderingen in het bestuur. 

In de periode voordat de hoogste rechter (het CBB) de uitspraak had gedaan die leidde tot de veiling etherfrequenties, was DPG Media (Robert Bernink) het oneens met de andere leden van de VCR, waaronder met name Talpa Network en VCR-voorzitter Paul Römer. Die vonden dat een verlenging van de bestaande licenties gerechtvaardigd was.

Talpa Network (Radio 538, Sky Radio, Radio 10), Mediahuis Radio (Radio Veronica, 100% NL, Slam!, Sublime en Sunlite), FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio) en DPG Media (Qmusic en Joe) zijn lid van de VCR. Radio4all, dat op 1 september een landelijke uitzendlicentie kreeg, is geen lid van de VCR.

www.dpgmedia.nl

www.mediahuisradio.nl

www.fdmediagroep.nl

www.talpanetwork.com

 

Lees ook:

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:33
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

[DPG Media] Nachtrust-campagne voor Yakult levert resultaten om van te dromen

15-02-2024 | 10:46:22
Er is nog een grote groep consumenten voor wie het nog moeilijk te bevatten is dat je zelf kunt bijdragen aan een betere nachtrust.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.