Veiling FC Emmen-shirts levert 7500 euro op voor Dance4Life

Veiling FC Emmen-shirts levert 7500 euro op voor Dance4Life

Een veiling georganiseerd door FC Emmen en sponsor EasyToys, waarin onder andere kon worden geboden op de speciale roze shirts die de voetballers droegen tijdens de slotwedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie, heeft 7500 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar Dance4Life dat het geld gebruikt om nog meer jongeren te bereiken met seksuele voorlichtingsprogramma's.

Merlyn Ooms, hoofd fondsenwerving bij Dance4Life: "Het is voor ons cruciaal om ook vanuit een voetbalclub aandacht te geven aan seksuele voorlichting voor jongeren. Met het mooie bedrag dat is opgehaald zijn we in staat een trainer op te leiden die jaarlijks 4000 jongeren bereikt met ons seksuele voorlichtingsprogramma."

Ben Haverkort, commercieel directeur van FC Emmen: "Direct na de slotwedstrijd zijn de shirts door onze selectie gesigneerd en beschikbaar gesteld voor de veiling. We zijn trots dat we ons partnerschap met EasyToys ook op die manier vorm kunnen geven en een goed doel kunnen steunen waar we beide achter staan."

Via de website matchwornshirt.com kon vanaf vrijdagavond 6 mei geboden worden op onder andere 27 shirts. Het shirt dat de Peruaanse verdediger Miguel Araujo in de wedstrijd droeg bracht het meeste op: 1050 euro. Dat van clubtopscorer Rui Mendes leverde 1000 euro op. Naast de voetbalshirts konden fans en andere geïnteresseerden ook bieden op een workshop How to sextoy, een kijkje achter de schermen bij EasyToys en een rondrit met de speciale EasyToys Truck.

EasyToys maakte eerder dit jaar bekend het hoofdsponsorschap met nog eens twee jaar te verlengen. Reden voor FC Emmen en de erotische webshop om de speciale shirts te introduceren.

www.eqom.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.