VENGEAN ontwikkelt 1 april-campagne voor plantaardig baconmerk La Vie

VENGEAN ontwikkelt 1 april-campagne voor plantaardig baconmerk La Vie

Het plantaardige baconmerk La Vie is het eerste plantaardige merk dat de vleesmarkt betreedt met een nieuw submerk, La Mort. Om dit te vieren zal Nicolas Schweitzer, oprichter en CEO van La Vie, het idee presenteren in een korte video die verder uitlegt hoe het merknaam wil maken in de voedselindustrie; met zowel plantaardige als niet-plantaardige producten.

Lancering La Mort

Nicolas Schweitzer: "De cijfers liegen er niet om; 99 procent van het vlees dat vandaag de dag geconsumeerd wordt, is gemaakt van dieren. Het introduceren van La Mort is voor ons dus een no-brainer. Een belangrijk voordeel is dat er ieder jaar 80 miljard dieren gedood worden, waardoor we nooit last zullen hebben van een tekort aan grondstoffen!"

Dierlijk vlees stoot wereldwijd tot 80 procent meer CO2 uit dan plantaardig vlees. Bovendien heeft dierlijk vlees twee keer zoveel ingrediënten als de plantaardige bacon die nu door het merk geproduceerd wordt. Verder is La Mort zo toegewijd aan het tevredenstellen van haar trouwe fans, dat ze niet hoeven te wachten tot de producten op zaterdag 1 april in de schappen liggen.

1 april

Het kan zijn dat je intussen wat in de war bent over de lancering van La Mort en deze stap van La Vie, dus… 1 april!

Dit vleesvrije merk blijft gewoon vleesvrij en heeft deze campagne bedacht om de voordelen van vleesvervangers uit te lichten. La Vie wil consumenten duidelijk maken dat je met haar plantaardige bacon en spekreepjes gewoon kan blijven genieten van de smaak van varkensvlees. Hun producten zijn beter voor de planeet, voor onze gezondheid én voor varkens.

Transitie naar plantaardig eetpatroon

Deze disruptieve en parodische video is geheel in de stijl van challenger brand La Vie, en is zowel informatief als educatief. Nicolas Schweitzer: "Onze plantaardige bacon speelt in op het groeiende besef van het belang van duurzame voeding. Aangezien intensieve veeteelt verantwoordelijk is voor 14 procent van de CO2-emissies wereldwijd, wilden we 1 april gebruiken om consumenten met humor op dit feit te wijzen."

La Vie wil consumenten verbinden via gezondere, duurzamere alternatieven voor intensieve veeteelt. De start-up helpt consumenten zo om de transitie te maken naar een meer plantaardig eetpatroon. De plantaardige bacon en spekreepjes van La Vie zijn verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn.

www.vengean.com

www.laviefoods.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.